Menu
Zoek
Contact
herinneringen

Samen beleven, doorgeven en koesteren

Hoe vandaag samen volop genieten van momenten die we voor altijd willen onthouden… En kunnen we ervoor zorgen dat we die herinneringen ook levendig houden. Voor later, wanneer we er niet meer zullen zijn en ze voor onze nabestaanden liefdevol zullen bewaard worden. En hoe kunnen we de herinnering aan onze dierbare overledenen tastbaar maken en koesteren? Je vindt hiervoor tips en inspiratie op deze pagina’s.

“Ik heb jarenlang voor elk van mijn dochters een set zilveren bestek bijeen gespaard. Zo kunnen ze mijn liefde en de traditie van een feestelijk gedekte tafel verderzetten, en op hun beurt doorgeven aan de kleinkinderen.”

Lieve, 73 jaar

Lees de getuigenis van Lieve

5 tips voor tastbare herinneringen

Hoe zorg je ervoor dat je de mooiste momenten die je vandaag volop beleeft voor altijd kan bewaren en doorgeven? Maak herinneringen tastbaar met deze tips.

Lees meer
Tastbare Herinnering

“De Tour du Mont Blanc, de Pyreneeën… al mijn wandelervaringen heb ik bijgehouden in een logboek. Zo wil ik de kracht van verwondering voor de natuur doorgeven aan mijn kinderen.”

Norbert, 82 jaar

Lees de getuigenis van Norbert
tastbare herinneringen

10 manieren om jouw geliefde te herdenken

Na het verlies van een dierbare hebben we soms nood aan tastbare herinneringen waaruit we troost kunnen putten en waarmee we onze geliefde kunnen herdenken. Dat kan met deze herinneringsproducten en rituelen.

Lees meer

“Al van in hun kindertijd zing ik voor mijn kinderen de kinderliedjes die ik van mijn oma leerde, inclusief de handjeklap-spelletjes. Ik hoop dat we ze later samen met mijn kleinkinderen zullen zingen.”

Isabelle, 48 jaar

Lees de getuigenis van Isabelle
herdenkingsmoment

5 tips voor een onvergetelijk herdenkingsmoment

Een geliefde herdenken is een belangrijke stap in het rouwproces. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en tempo. Wellicht sta je elke dag wel een moment stil bij een mooie herinnering. Je kan er ook voor kiezen om een herdenkingsmoment met vrienden en familie te organiseren. In deze blog geven we jou tips om daar een onvergetelijk moment van te maken.

Lees meer

Nieuwe rituelen om onze dierbaren te herdenken

In ons leven houden we van rituelen bij belangrijke mijlpalen, ook bij overlijden. Er bestaan heel wat rituelen om van een uitvaart een warme en persoonlijke gebeurtenis te maken waaruit we troost kunnen putten.

Lees meer
rouwrituelen

“Ik blader graag door de oude map met recepten die mijn moeder verzamelde en die ze zelf zo vaak heeft vastgenomen. De recepten die me het dierbaarst zijn, zijn die die mijn moeder zelf met de hand schreef.”

Inge, 45 jaar

Lees de getuigenis van Inge
Spreek nu al mooie woorden

Zeg je geliefden vandaag nog hoe graag je hen ziet. Stappenplan

Hoe vaak vertelt u uw geliefde(n), ouders, broer, zus of beste vriend wat ze écht voor u betekenen? Vaak blijven die mooie woorden onuitgesproken tot op het allerlaatste moment. Dit hoeft echter niet.

Lees meer