Menu
Zoek
Contact
herinneringen

Samen beleven, doorgeven en koesteren

Hoe vandaag samen volop genieten van momenten die we voor altijd willen onthouden… En kunnen we ervoor zorgen dat we die herinneringen ook levendig houden. Voor later, wanneer we er niet meer zullen zijn en ze voor onze nabestaanden liefdevol zullen bewaard worden. En hoe kunnen we de herinnering aan onze dierbare overledenen tastbaar maken en koesteren? Je vindt hiervoor tips en inspiratie op deze pagina’s.

Een boekje vol mooie herinneringen

Welk moment zou je nog eens willen overdoen? Welk liedje katapulteert je zo terug naar je jonge jaren? … Sta eens even stil bij jouw meest dierbare herinneringen en pen ze neer in dit mooie boekje. Om te koesteren, en door te geven aan wie jou lief is.

Een boekje vol mooie herinneringen

“Ik heb jarenlang voor elk van mijn dochters een set zilveren bestek bijeen gespaard. Zo kunnen ze mijn liefde en de traditie van een feestelijk gedekte tafel verderzetten, en op hun beurt doorgeven aan de kleinkinderen.”

Lieve, 73 jaar

Lees de getuigenis van Lieve

Sta eens even stil… in een herinneringsbos

Een plek om tot rust te komen, om onze geliefden te herdenken en om even stil te staan bij alles wat was en nog zal zijn… Vaak zoeken we dat in de natuur, en daarom plant DELA op 3 plaatsen in Vlaanderen een DELA herinneringsbos. 

Lees er hier meer over
herinneringsbos header

“De Tour du Mont Blanc, de Pyreneeën… al mijn wandelervaringen heb ik bijgehouden in een logboek. Zo wil ik de kracht van verwondering voor de natuur doorgeven aan mijn kinderen.”

Norbert, 82 jaar

Lees de getuigenis van Norbert

5 tips voor tastbare herinneringen

Hoe zorg je ervoor dat je de mooiste momenten die je vandaag volop beleeft voor altijd kan bewaren en doorgeven? Maak herinneringen tastbaar met deze tips.

Lees meer
Tastbare Herinnering
tastbare herinneringen

10 manieren om jouw geliefde te herdenken

Na het verlies van een dierbare hebben we soms nood aan tastbare herinneringen waaruit we troost kunnen putten en waarmee we onze geliefde kunnen herdenken. Dat kan met deze herinneringsproducten en rituelen.

Lees meer

“Al van in hun kindertijd zing ik voor mijn kinderen de kinderliedjes die ik van mijn oma leerde, inclusief de handjeklap-spelletjes. Ik hoop dat we ze later samen met mijn kleinkinderen zullen zingen.”

Isabelle, 48 jaar

Lees de getuigenis van Isabelle
herdenkingsmoment

5 tips voor een onvergetelijk herdenkingsmoment

Een geliefde herdenken is een belangrijke stap in het rouwproces. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en tempo. Wellicht sta je elke dag wel een moment stil bij een mooie herinnering. Je kan er ook voor kiezen om een herdenkingsmoment met vrienden en familie te organiseren. In deze blog geven we jou tips om daar een onvergetelijk moment van te maken.

Lees meer

Nieuwe rituelen om onze dierbaren te herdenken

In ons leven houden we van rituelen bij belangrijke mijlpalen, ook bij overlijden. Er bestaan heel wat rituelen om van een uitvaart een warme en persoonlijke gebeurtenis te maken waaruit we troost kunnen putten.

Lees meer
rouwrituelen

“Ik blader graag door de oude map met recepten die mijn moeder verzamelde en die ze zelf zo vaak heeft vastgenomen. De recepten die me het dierbaarst zijn, zijn die die mijn moeder zelf met de hand schreef.”

Inge, 45 jaar

Lees de getuigenis van Inge
Spreek nu al mooie woorden

Zeg je geliefden vandaag nog hoe graag je hen ziet. Stappenplan

Hoe vaak vertelt u uw geliefde(n), ouders, broer, zus of beste vriend wat ze écht voor u betekenen? Vaak blijven die mooie woorden onuitgesproken tot op het allerlaatste moment. Dit hoeft echter niet.

Lees meer

Troosten en rouwen met bloemen – trends en inspiratie

Ben je iemand dierbaar verloren en vind je de juiste woorden niet? Het geven van bloemen kunnen de perfecte manier zijn om een geliefde te herdenken.

Lees meer
bloementrends

“Als ik in de tuin ben, voel ik me ongelooflijk verbonden met mama. In gedachten vraag ik haar dan om hulp en advies en zie ik haar trotse blik dat alles blijft groeien en bloeien, net zoals toen ze nog leefde.”

Steffi, 53 jaar

Lees de getuigenis van Steffi
herinneringen

De kracht van herinneringen in tijden van rouw

Zelfs in tijden van rouw kunnen herinneringen aan de mooie momenten met onze dierbare overledene zorgen voor verbinding, troost en een blij moment.

Lees meer

Een rouwboeket, een creatie vol herinneringen

Hoe een dierbare overledene herinneren? Dat kan via een zelf gemaakt rouwboeket, waarbij je persoonlijke toetsen toevoegt als ode.

Lees meer
bloemen

Koester jij warme herinneringen aan een dierbare overledene? Hoe breng je deze over aan zijn of haar familie? Via een persoonlijk bericht kan je nabestaanden troost bieden of een hart onder de riem steken door het delen van mooie verhalen of specifieke anekdotes. Ben je op zoek naar passende woorden maar vind je de juiste woorden niet?

Download ons Troostboekje voor meer inspiratie