Menu
Zoek
Contact
kinderliedjes

Kinderliedjes

Laat je inspireren door Isabelle

Als uitvaartadviseur bij DELA luistert Isabelle (48 jaar) dagelijks naar herinneringen. “Bij de regeling van de uitvaart met de nabestaanden zie ik zelfs in hun diepste verdriet hun ogen opflakkeren wanneer ze de mooiste herinnering ophalen. Die proberen we dan op één of andere manier in de dienst te verwerken, vaak in een toespraak. In de 4 jaren dat ik uitvaarten begeleid, heb ik dus al heel wat herinneringen horen delen. En dan ga je wel eens mijmeren. ‘Wat gaan mijn kinderen later op mijn uitvaart vertellen’, denk ik dan.” Het zette Isabelle aan om met haar gezin heel bewust om te gaan met herinneringen.

“Al van in hun kindertijd zing ik voor mijn kinderen de kinderliedjes die ik van mijn oma leerde, inclusief de handjeklap-spelletjes. Ik hoop dat we ze later samen met mijn kleinkinderen zullen zingen. Want er is maar weinig dat zo voor verbinding kan zorgen als samen zingen. Het belooft in ieder geval, want ik zie nu al hoe mijn dochters van 20 en 18 jaar de liedjes leren aan kleintjes die hier op bezoek komen.”

Naast de liedjes hecht Isabelle belang aan tal van andere ‘ontastbare’ herinneringen. “In ons gezin is het de traditie om een verjaardag niet te vieren met feestjes of geschenken, maar met belevingen. Vaak zijn dat citytrips, en daar koppelen we dan een opdracht aan voor de jarige. In Parijs moest mijn dochter (Caitlin) op haar 16e verjaardag bijvoorbeeld bellen blazen aan het Louvre. Onder de Eifeltoren moest ze aan alle omstaanders een handtekening op haar kaart vragen. We lachen hier nog steeds om.”

Ook voor haar dierbare overledenen voorziet Isabelle een bijzonder plekje in haar herinneringswereld. Na het overlijden van haar vader, ondertussen 7 jaar geleden, bracht ze een beetje as mee naar huis. “Mijn pa was bij de Zeemacht en dus een man van de zee. Daarom hebben we rondom de kleine urne schelpen gelegd. Van op elke reis nemen we de mooiste schelp mee die we kunnen vinden om de schelpenkrans aan te vullen. Een mooie traditie die ook de kinderen nu hebben overgenomen.”

Ben je op zoek naar meer inspiratie om de herinnering aan jouw dierbare overledene levendig te houden? In dit artikel vind je de mooiste persoonlijke herinneringsproducten.

10 manieren om jouw geliefde te herdenken