Menu
Zoek
Contact

Ik ben niet verzekerd

Je kent DELA als uitvaartverzekeraar. Maar DELA doet nog zoveel meer. We zorgen ook voor de financiële, praktische en emotionele ondersteuning rondom afscheid. En geven jou en je dierbaren gemoedsrust, nu én later.
Weet je wat het woord DELA betekent?
Omdat je graag van het leven blijft genieten, zorg je nu al voor later. … Want sluit je een uitvaartverzekering bij DELA af? Dan regel je je afscheid op voorhand. Ontdek alle troeven van onze uitvaartverzekering.
DELA maakt het je graag gemakkelijk. In een paar stappen regel je je uitvaartverzekering.
Stap je mee?
Natuurlijk wil je weten hoeveel je uitvaartverzekering kost. We berekenen graag je premie. Op basis van jouw persoonlijke wensen over je begrafenis. Weet je wat een gemiddelde uitvaart kost?
Ja, we houden graag rekening met je persoonlijke uitvaartwensen.
Onze tip: leg ze nu al vast met onze online tool.

Iedereen kan een uitvaartverzekering van DELA afsluiten. Er zijn wel een aantal voorwaarden: 

  • Je bent minstens 18 jaar.
  • Je hebt een domicilie in België.
  • Wens je via periodieke premiebetaling (maandelijks of jaarlijks) je uitvaartpolis te betalen? Dan mag je niet ouder zijn dan 69 jaar wanneer je de polis afsluit.
  • Er is geen maximumleeftijd voor een uitvaartverzekering met een eenmalige premie (koopsom). Je betaalt dan de premie in één keer.

Je bepaalt de regelmaat van de premiebetaling zelf.
Maandelijks, jaarlijks of liever alles in één keer betalen: wat kies jij?
Allemaal samen op dezelfde uitvaartverzekering? Ja, dat kan. Maar niet altijd.
Wanneer wel, wanneer niet?
Jouw verzekerde kapitaal houdt gelijke tred met de stijging van de levensduurte.
Gelukkig maar …
Goed nieuws: je uitvaartverzekering geeft recht op winstdeling.
Wanneer, wat en hoeveel?
Je kan er voor kiezen eerst het verzekerd kapitaal te gebruiken om de uitvaartkosten te betalen. Dan wordt eerst de factuur van de uitvaart betaald. Het bedrag dat overblijft gaat naar de begunstigden. De begunstigde is de persoon die het verzekerde bedrag ontvangt na je overlijden. Je kiest zelf wie dat is. De regeling zelf noemen we ‘begunstiging’. Een moeilijk woord voor een mooi gebaar.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen dat het verzekerd kapitaal niet wordt gebruikt om de uitvaartkosten te betalen, maar direct wordt uitgekeerd aan je gekozen begunstigden.

Wat moet je nog meer weten over begunstiging?
Na het betalen van de uitvaartkosten (indien je hiervoor koos) keert DELA het saldo uit aan de begunstigde. We overlopen nog even de spelregels.
Neem je een uitvaartverzekering? Dan willen wij het overlijdensrisico zo goed mogelijk inschatten.
Hoe maken we die inschatting?
Neen. De premies voor je uitvaartverzekering zijn niet fiscaal aftrekbaar.
Nu we het toch over belastingen hebben, ken je de regel van drie?
Soms weet je niet wat zeggen, als het verdriet te groot is. Ook dan helpt DELA. Met mooie woorden op ons rouwtekstenplatform online en in een liefdevol troostboekje.
Erfenis en nalatenschap is ingewikkelde materie. DELA groepeerde alles overzichtelijk op de erfenispagina van onze website. Actuele informatie, geknipt op jouw maat.
Je wilt een gepersonaliseerd afscheid, met een crematie of begrafenis die een weerspiegeling is van wie je was tijdens het leven. Maar wat kost een uitvaart? DELA helpt je met een onlineberekening. Wil je de puntjes op de i? Vraag dan een offerte op maat bij een uitvaartcentrum in de buurt.
Bij een overlijden komen heel wat wettelijke, praktische en administratieve beslommeringen kijken. Maar wist je dat je nu al een aantal zaken kunt regelen voor later?
Het DELA Uitvaartzorgplan is een verzekering, geen spaarproduct. Na het ingaan van de polis en de eerste premiebetaling ben je dus levenslang verzekerd.
Een overlijdensverzekering is niet hetzelfde als een uitvaartverzekering. Het grootste verschil? Een uitvaartverzekering dient om de begrafenis te betalen.
Een standaard uitvaartverzekering betaalt de kosten van je uitvaart. Wil je nog meer gerust zijn? Kies dan voor het DELA Uitvaartzorgplan.

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?

Wij helpen je graag.

Neem contact op