Menu
Zoek
Contact
dela

DELA Fonds

DELA is ontstaan uit solidariteit en draagt van bij haar oprichting maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Ook vandaag vinden we het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan de samenleving en er te zijn voor elkaar. Daarom werd het DELA Fonds opgericht. Bij het Fonds kan iedereen in België projecten indienen die aansluiten bij het thema van het Fonds: ‘dat moeilijke moment van afscheid nemen draaglijker maken.’

Thema "Het moeilijke moment rondom het afscheid en overlijden draaglijker maken"

DELA staat voor ‘Draagt Elkanders Lasten’ en vervult een belangrijke maatschappelijke rol: het ontzorgen van mensen op één van de moeilijkste momenten van hun leven, namelijk het afscheid van een dierbare. DELA kan hierin veel betekenen door het wegnemen van de kosten en zorgen. Maar DELA wil nog meer betekenen rondom overlijden. Daarom steunt DELA via het DELA Fonds vrijwilligersinitiatieven die het moeilijke moment rondom het afscheid en overlijden draaglijker willen maken. Een intense periode die we allemaal al wel eens van ver of dichtbij ervaren hebben en waarbij alle ondersteuning welkom is. Zo steunde DELA afgelopen vrijf jaar  Boven de Wolken, een wondermooi initiatief van Sharon en Anneleen. Deze bijzondere VZW heeft één doel: ELKE ouder van een sterrenkindje in België de mogelijkheid bieden om kosteloos een fotoreportage te laten maken van zijn/haar overleden sterrenkindje.

Meer weten over de voorwaarden, selectiecriteria en de werking van het DELA Fonds?

Lees hier meer

Iedereen in België kan een aanvraag indienen. Je aanvraag indienen kan dit enkel via onze website.

Aanvraag indienen

Voorbeelden van lopende projecten die passen bij het thema ‘dat moeilijke moment van afscheid nemen draaglijker maken’.

Projectvoorbeelden

De toewijzingscommissie is een beslissingsorgaan voor de toewijzing van project.

Toewijzingscommissie

Toelichting over het lidmaatschap bij coöperatie DELA

DELA biedt sinds oktober 2022 het lidmaatschap van coöperatie DELA in België aan. Iedereen die sinds dat moment een DELA uitvaartverzekering afsluit wordt automatisch lid. Bestaande verzekeringsklanten zullen in verschillende fases toetreden tot de coöperatie. Tot het moment dat iedereen de mogelijkheid heeft gekregen om lid te worden, kan elke DELA-verzekeringsklant genieten van de voordelen die het lidmaatschap biedt, met uitzondering van verzekeringsklanten die zich actief afmelden. Het lidmaatschap bij coöperatie DELA is niet verplicht: Zo kan je kan een DELA Uitvaartzorgplan afsluiten/hebben zonder lid te worden/zijn van coöperatie DELA.