Menu
Contact

Erfenis: hoe een erfenis verdeling regelen?

Bij een overlijden komen heel wat wettelijke, praktische en administratieve verwikkelingen kijken. Maar wist u dat u nu al een aantal zaken kan regelen voor later?

overlijdensverzekering

Hoe optimaliseert u bv. successierechten zodat uw geliefden minder zullen moeten betalen als u er niet meer bent? Hoe stelt u zelf een testament op? Wat is het nut van een uitvaartverzekering en hoe sluit u die af? Met een DELA Uitvaartzorgplan bespaart u uw naasten immers kosten en zorgen. Een mooi gebaar.

Download onze analyse

Wat zijn de juridische en fiscale aspecten van een uitvaartverzekering? DELA informeert u graag.

Whitepaper financiële planning

Zelf testament opstellen

Wat is een testament en hoe stelt u het zelf op?

DELA helpt u bij het samenstellen en schrijven van een rechtsgeldig testament met handige en praktische tips of download eenvoudig enkele voorbeeldtestamenten. Verder een antwoord op vragen zoals: welke soorten legaten zijn er? Wie kan een testament maken en ontvangen? 

Hoe stel ik zelf een testament op?

Erfenis en Nalatenschap

De fiscale aspecten van een erfenis verdeling 

Wat is het verschil tussen het verdelen van de erfenis en de aangifte van een nalatenschap? Welke personen komen in aanmerking voor een erfenis en welke successietarieven gelden hiervoor? Hoe schenkt u een onroerend goed bij leven en hoeveel bedragen de schenkingsrechten?

Wat komt er kijken bij een erfenis?

Uw toekomst nu al financieel plannen zorgt voor gemoedsrust, voor u én uw geliefden. Want zij worden later niet geconfronteerd met onverwachte kosten. Bespaar uw naasten, naast de kosten, ook de zorgen van uw afscheid met een uitvaartverzekering. Een mooie geste waar ze u later dankbaar voor zullen zijn.

Bereken uw premie voor een DELA Uitvaartzorgplan