Menu
Zoek
Contact

Erfenis en successie: eenvoudig voorbereid

Niemand praat graag over wat er gebeurt na ons overlijden, maar het is verstandig om je hierop voor te bereiden. Naast de financiële aspecten zijn er ook wettelijke zaken die je vooraf kunt regelen, zodat je je nabestaanden later niet belast. Begin nu met successieplanning en bepaal zelf wie jouw erfenis ontvangt, terwijl je een duidelijk beeld krijgt van de erfbelasting.

Wat gebeurt er met je nalatenschap?

Het verdelen van persoonlijke bezittingen en geld kan tot vervelende situaties leiden. Successieplanning kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Het stelt je in staat om zelf te bepalen wie jouw erfenis ontvangt en geeft je een overzicht van de erfbelasting.

Wil je weten wie jouw wettelijke erfgenamen zijn, wat hun erfdeel is en hoeveel successierechten zij moeten betalen? Met de hulp van onze successiesimulator ontvang je direct een duidelijk overzicht.

Start mijn simulatie

Nieuw-samengesteld gezin?

Ben je plusouder of heb je eigen kinderen met een nieuwe partner? In dat geval is het opstellen van een testament onmisbaar. Een testament biedt de nodige juridische bescherming en zorgt ervoor dat jouw wensen omtrent de erfenis en nalatenschap duidelijk worden vastgelegd. Lees er alles over in onze blog.

Afwijken van het erfrecht met een testament

Als je geen testament hebt opgesteld, wordt je nalatenschap verdeeld onder je wettelijke erfgenamen. Wil je echter afwijken van het wettelijk erfrecht en zelf bepalen wie jouw erfenis ontvangt? Dan kun je een testament opstellen. Dit testament kan worden opgemaakt bij een notaris of door jezelf. Met behulp van onze testamentvoorbeelden kun je eenvoudig zelf aan de slag.

Wat kan je nog vooraf plannen?

Nadenken over wat er met je vermogen gebeurt voor je overlijdt kan een geruststellend gevoel geven. Je kan ook al nadenken over hoe je je nabestaanden kan beschermen wanneer je er niet meer bent. Een uitvaartverzekering kan hierin een oplossing bieden. Bekijk hier in detail hoe dit type verzekering is opgebouwd en wat de fiscale en juridische specificaties zijn.