Menu
Zoek
Contact
Maak een simulatie voor een DELA uitvaarzorgplan op maat
Simuleer mijn premie

Erfenis: hoe een erfenis verdeling regelen?

Bij een overlijden komen heel wat wettelijke, praktische en administratieve verwikkelingen kijken. Maar wist je dat je nu al een aantal zaken kan regelen voor later?

overlijdensverzekering

Hoe optimaliseer je bv. successierechten zodat jouw geliefden minder zullen moeten betalen als je er niet meer bent? Hoe stel je zelf een testament op? Wat is het nut van een uitvaartverzekering en hoe sluit je die af? Met een DELA Uitvaartzorgplan bespaar je jouw naasten immers kosten en zorgen. Een mooi gebaar.

Zelf testament opstellen

Wat is een testament en hoe stel je het zelf op?

DELA helpt je bij het samenstellen en schrijven van een rechtsgeldig testament met handige en praktische tips of download eenvoudig enkele voorbeeldtestamenten. Verder een antwoord op vragen zoals: welke soorten legaten zijn er? Wie kan een testament maken en ontvangen? 

Hoe stel ik zelf een testament op?

Erfenis en Nalatenschap

De fiscale aspecten van een erfenis verdeling 

Wat is het verschil tussen het verdelen van de erfenis en de aangifte van een nalatenschap? Welke personen komen in aanmerking voor een erfenis en welke successietarieven gelden hiervoor? Hoe schenk je een onroerend goed bij leven en hoeveel bedragen de schenkingsrechten?

Wat komt er kijken bij een erfenis?

Jouw toekomst nu al financieel plannen zorgt voor gemoedsrust, voor jou én jouw geliefden. Want zij worden later niet geconfronteerd met onverwachte kosten. Bespaar jouw naasten, naast de kosten, ook de zorgen van jouw afscheid met een uitvaartverzekering. Een mooie geste waar ze je later dankbaar voor zullen zijn.

Bereken jouw premie voor een DELA Uitvaartzorgplan