Menu
Zoek
Contact
DELA foto

Het DELA Uitvaartzorgplan, gemoedsrust voor jou en jouw nabestaanden

Alles over het DELA Uitvaartzorgplan

Het is goed om nu al even stil te staan bij later. Je wenst toch ook een afscheid waarbij je mooie herinneringen nalaat in plaats van financiële, administratieve en praktische beslommeringen?

Via een periodieke bijdrage bespaar je jouw nabestaanden later de kosten en zorgen van jouw uitvaart. Een hele geruststelling, toch?

Bereken jouw premie

Een uitvaart kost vandaag gemiddeld € 5.000 volgens een onderzoek van Test Aankoop in oktober 2018. Tel je daar de koffietafel, concessie, een zerk of een sierjuweeltje bij, dan loopt dit op tot € 7.000 en meer. Uitvaartspecialist DELA zorgt ervoor dat de uitvaartkosten betaald worden voor het bedrag waarvoor jij verzekerd bent. Bovendien krijgen jouw nabestaanden praktische hulp, begeleiding, bijstand en advies. Het verdriet kunnen we niet wegnemen, maar de kosten en de zorgen wel. Ze zullen er je later dankbaar voor zijn.

Wettelijke informatie

Het DELA Uitvaartzorgplan is een individuele levensverzekering (Tak 21), onderworpen aan het Belgisch recht.

Het DELA Uitvaartzorgplan dekt geen overlijden dat het gevolg is van:

  • Zelfmoord binnen het jaar na de inwerkingtreding van de polis
  • Vrijwillige deelname aan een collectieve gewelddaad, terreur of oorlog (uitgezonderd professionele omstandigheden: bv. militairen, politie, brandweer)
  • Het plegen van een misdaad of wanbedrijf als (mede)dader
  • Voor extra bijstand, psychologische bijstand, repatriëring & vervroegde terugkeer gelden specifieke beperkingen en uitsluitingen. Deze vind je terug in de Algemene Voorwaarden.

 

Je kan een premieberekening/-offerte voor een DELA Uitvaartzorgplan doen op dela.be en/of via jouw makelaar.

Enkel de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden zijn bindend. Je wenst kosteloos een kopie van deze documenten? Graag een mailtje naar info@dela.be.

Je hebt klachten? Wij helpen je graag verder: contact@dela.be of DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen.

Je wenst liever een onafhankelijke partij? Contacteer de Ombudsman Verzekeringen via de Meeûsplantsoen 35 – 1000 Brussel.

Voordat je een online polis aanvraagt, adviseren we om eerst deze documenten door te nemen: Infofiche DELA Uitvaartzorgplan, Algemene Voorwaarden, Segmentatiecriteria en de Algemene zorgplicht

Ouder koppel

Bereken jouw premie

Via een periodieke bijdrage bespaar jij jouw nabestaanden later de kosten en zorgen van jouw uitvaart. Een hele geruststelling, toch?

Bereken jouw premie

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Premie op maat van jouw wensen
Hoe jonger, hoe lager jouw premie
Betaal naar keuze in één keer, jaarlijks, of maandelijks
Je kiest zelf tot welke leeftijd je betaalt (maximaal tot 80 jaar)
Kinderen tot 18 jaar automatisch meeverzekerd mits melding
Jouw verzekerd kapitaal wordt geïndexeerd
Ook bij nieuw samengestelde gezinnen de zekerheid dat jouw wensen bij overlijden gerespecteerd worden

Vrije keuze van begrafenisondernemer

Bekijk de warme getuigenis van Nathalie, mama van twee

"De uitvaart van mama kostte al snel 10.000 euro. Ik wacht niet meer om te genieten want later, dat kan net zo goed morgen gedaan zijn..."

Meer voordelen

Op aanvraag regelt onze bijstandassistent in de maand na het overlijden extra diensten voor jouw gezinsleden: kinderoppas – gezinshulp - bewaking van de woning van de overledene de dag van de uitvaart - tijdelijke of permanente opvang van huisdieren. De kosten voor deze bijstand zijn voor rekening van de nabestaanden.
Jouw begunstigden, nabestaanden en erfgenamen kunnen beroep doen op een psycholoog bij de rouwverwerking: vijf individuele sessies van een uur of een besloten familiesessie van een uur.

Bij jouw overlijden in het buitenland zorgt DELA voor het overbrengen van het lichaam naar België. We betalen de verzorging en het kisten van het lichaam, de kist zelf en het transport naar ons land. Ook als je in het land van overlijden begraven of verast wordt, zorgt DELA voor bovenstaande zaken, het plaatselijke vervoer en een vliegtuigticket voor één familielid om ter plaatse te gaan.

Vervroegde terugkeer van familieleden
Overlijd je onverwacht in België en moeten inwonende familieleden van jou die in het buitenland reizen vroeger terugkeren voor jouw uitvaart? Dan organiseert en betaalt DELA de vervroegde terugkeer, zodat ze de uitvaart tijdig kunnen bijwonen. Dit alles is inbegrepen in het DELA Uitvaartzorgplan.

DELA zorgt voor de betaling van de uitvaartkosten ter waarde van het verzekerd kapitaal. Een mooi gebaar aan jouw nabestaanden. Je kiest zelf het verzekerde bedrag tussen € 2.500 en € 10.000. Kost jouw uitvaart minder? Dan betaalt DELA het saldo aan de zelf gekozen begunstigden in de polis.
Bij een uitvaart komen een hoop administratieve en praktische regelingen kijken. Ook erna weten nabestaanden vaak niet waar te beginnen. Onze consulenten nabestaandenzorg helpen graag met vrijblijvend advies.

Vraag online jouw polisvoorstel aan

Makkelijk online een polisvoorstel voor een DELA Uitvaartzorgplan aanvragen? Een uitstekende keuze. Via sms, itsme of jouw eID kan je de nodige documenten meteen ‘digitaal handtekenen’. En dit zonder tussenkomst van een adviseur of makelaar.

Start jouw aanvraag

Liever een afspraak?

Je hebt nog vragen en wenst persoonlijk advies over het DELA Uitvaartzorgplan? Maak dan een afspraak met jouw vertrouwde makelaar of DELA adviseur.

Maak een afspraak

DELA beantwoordt jouw vragen

Vragen rond een overlijden? Een naaste van jou overlijdt, en je hebt een DELA Uitvaartzorgplan? Onze medewerkers van de DELA-infolijn beantwoorden al jouw praktische vragen:

02 800 87 87

De beste uitvaartverzekering van België

DECAVI2022

* Woensdag 26 oktober 2022 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2022 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.