Menu
Zoek
Contact
DELA foto

Het DELA Uitvaartzorgplan, gemoedsrust voor jou én jouw nabestaanden

Maak een simulatie voor een DELA Uitvaartzorgplan op maat
Bereken mijn premie

Alles over het DELA Uitvaartzorgplan

Het is goed om nu al even stil te staan bij later. Je wenst toch ook een afscheid waarbij je mooie herinneringen nalaat in plaats van financiële, administratieve en praktische beslommeringen?

Via een periodieke bijdrage bespaar je jouw nabestaanden later de kosten en zorgen van jouw uitvaart. Een hele geruststelling, toch?

Bereken mijn premie

Wat maakt het DELA Uitvaartzorgplan uniek?

Met een uitvaartverzekering verzeker je je voor een bepaald bedrag met als hoofddoel de uitvaartkosten te betalen. De gemiddelde begrafenis- of crematiekosten liggen vandaag tussen de € 6.000 en € 7.000 (*). Dit bedrag komt vaak op de schouders van je nabestaanden. Tegen deze kosten kan je hen alvast beschermen.

Ook na de uitvaart hebben nabestaanden nood aan begeleiding en een houvast. Ze zitten soms nog met vragen en verdriet en een extra paar handen zijn in zulke gevallen meer dan welkom.

Waar de klassieke uitvaartverzekering stopt, gaat het Uitvaartzorgplan verder. DELA begeleidt voor, tijdens en na de uitvaart. Als uitvaartspecialist weten we uit ervaring dat het rouwproces bij nabestaanden erg belangrijk is. We hechten daarom veel belang aan zij die achterblijven en geven hen de juiste ondersteuning. En dat begint meteen na het overlijden.

(*) Bron: *marktanalyse DELA november 2022

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Vermijd uitvaartkosten voor je nabestaanden
Hulp bij administratieve beslommeringen
Psychologische bijstand
Repatriëring
Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd
Jouw verzekerd kapitaal blijft waardevast

Wettelijke informatie

Het DELA Uitvaartzorgplan is een individuele levensverzekering (Tak 21), onderworpen aan het Belgisch recht.

Het DELA Uitvaartzorgplan dekt geen overlijden dat het gevolg is van:

  • Zelfmoord binnen het jaar na de inwerkingtreding van de polis
  • Vrijwillige deelname aan een collectieve gewelddaad, terreur of oorlog (uitgezonderd professionele omstandigheden: bv. militairen, politie, brandweer)
  • Het plegen van een misdaad of wanbedrijf als (mede)dader
  • Voor extra bijstand, psychologische bijstand, repatriëring & vervroegde terugkeer gelden specifieke beperkingen en uitsluitingen. Deze vind je terug in de Algemene Voorwaarden.

 

Je kan een premieberekening/-offerte voor een DELA Uitvaartzorgplan doen op dela.be en/of via jouw makelaar.

Enkel de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden zijn bindend. Je wenst kosteloos een kopie van deze documenten? Graag een mailtje naar info@dela.be.

Je hebt klachten? Wij helpen je graag verder: contact@dela.be of DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen.

Je wenst liever een onafhankelijke partij? Contacteer de Ombudsman Verzekeringen via de Meeûsplantsoen 35 – 1000 Brussel.

Voordat je een online polis aanvraagt, adviseren we om eerst deze documenten door te nemen: Infofiche DELA Uitvaartzorgplan, Algemene Voorwaarden, Segmentatiecriteria en de Algemene zorgplicht

De beste uitvaartverzekering van België

beste uitvaartverzekering

*Dinsdag 24 oktober 2023 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2023 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.

DELA foto

Waarom het DELA Uitvaartzorgplan iets voor jou is

De uitvaartverzekering van DELA biedt meer dan alleen een financieel houvast. We laten nabestaanden na de uitvaart niet in de steek, maar ondersteunen en begeleiden hen ook tijdens het rouwproces. Wist je dat deze nabestaandenzorg standaard inbegrepen zit? En dat is lang niet het enige. Ontdek nog meer voordelen van ons Uitvaartzorgplan in onze samenvatting.

Liever een afspraak?

Je hebt nog vragen en wenst persoonlijk advies over het DELA Uitvaartzorgplan? Maak dan een afspraak met jouw vertrouwde makelaar of DELA adviseur.

Maak een afspraak

DELA beantwoordt jouw vragen

Vragen rond een overlijden? Een naaste van jou overlijdt, en je hebt een DELA Uitvaartzorgplan? Onze medewerkers van de DELA-infolijn beantwoorden al jouw praktische vragen:

02 800 87 87