Menu
Zoek
Contact

Het DELA Uitvaartzorgplan: de uitvaartverzekering voor jou en je nabestaanden

Sta jij weleens stil bij hoe het zou zijn als jij er later niet meer bent? Je geliefden blijven dan plots achter met praktische en financiële zorgen en verdriet. Wie zorgt voor hen? Het antwoord op die vraag is simpel:DELA, want met het DELA Uitvaartzorgplan verzeker je op voorhand de kosten van jouw uitvaart. Zo is ontzorging van jouw nabestaanden prioriteit.Terwijl zij rouwen, ontfermen wij ons over de rest.

Benieuwd naar de kostprijs van een DELA uitvaartverzekering?

Bereken mijn premie
ouders met kind

Wat is het DELA Uitvaartzorgplan?

Met een DELA Uitvaartzorgplan verzeker je op voorhand de kosten van jouw uitvaart. Een uitvaart kan hoge kosten met zich meebrengen. Om je partner, kind(eren) of ouder(s) deze financiële tegenslag te besparen, kan een DELA Uitvaartzorgplan helpen.

Als uitvaartspecialist zijn wij er voor zij die achterblijven. Ons gespecialiseerd team van consulenten nabestaandenzorg bieden onder meer praktische bijstand en administratieve ondersteuning aan jouw nabestaanden. Want rouwen doe je niet alleen.

Wettelijke informatie

Het DELA Uitvaartzorgplan is een individuele levensverzekering (Tak 21), onderworpen aan het Belgisch recht.

Het DELA Uitvaartzorgplan dekt geen overlijden dat het gevolg is van:

  • Zelfmoord binnen het jaar na de inwerkingtreding van de polis
  • Vrijwillige deelname aan een collectieve gewelddaad, terreur of oorlog (uitgezonderd professionele omstandigheden: bv. militairen, politie, brandweer)
  • Het plegen van een misdaad of wanbedrijf als (mede)dader
  • Voor extra bijstand, psychologische bijstand, repatriëring & vervroegde terugkeer gelden specifieke beperkingen en uitsluitingen. Deze vind je terug in de Algemene Voorwaarden.

 

Je kan een premieberekening/-offerte voor een DELA Uitvaartzorgplan doen op dela.be en/of via jouw makelaar.

Enkel de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden zijn bindend. Je wenst kosteloos een kopie van deze documenten? Graag een mailtje naar info@dela.be.

Je hebt klachten? Wij helpen je graag verder: contact@dela.be of DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen.

Je wenst liever een onafhankelijke partij? Contacteer de Ombudsman Verzekeringen via de Meeûsplantsoen 35 – 1000 Brussel.

Voordat je een online polis aanvraagt, adviseren we om eerst deze documenten door te nemen: Infofiche DELA Uitvaartzorgplan, Algemene Voorwaarden, Segmentatiecriteria en de Algemene zorgplicht

Kiezen voor DELA is kiezen voor

Hulp na overlijden

De checklist van financiële, administratieve en praktische regelingen bij een overlijden is lang. DELA ontzorgt.

+

Onze ervaren consulenten helpen families in rouw met de bankzaken, verwittigen de nodige instanties en wijzigen abonnementen of zetten deze stop. Ook bij leven kan je ons contacteren met al jouw praktische vragen rond overlijden.

Psychologische hulp

Rouw heeft een weerslag op zowel de fysieke als mentale gezondheid. Erover praten met een professional lucht op.

+

Men zegt weleens: ‘rouwen doe je niet alleen’. Daarom betaalt DELA 5 individuele sessies of 1 familiesessie van 1 uur bij een psycholoog in de buurt. Indien je nabestaanden dit wensen, kunnen ze tot 3 jaar na de uitvaart een beroep doen op deze professionele bijstand. Want praten, helpt.

Geen zorgen over uitvaartkosten

Met een DELA Uitvaartzorgplan blijven je nabestaanden gespaard van kosten en zorgen die een overlijden met zich meebrengt.

+

We staan er niet graag bij stil, maar een begrafenis of crematie kost gemiddeld € 7.000 (bron: Spaargids.be). Verzeker je hiertegen met een uitvaartverzekering. Je kiest zelf het bedrag dat vrijkomt bij overlijden en hoe lang je premies wil betalen. Financiële gemoedsrust voor zij die achterblijven.

Extra bijstand

DELA biedt assistentie en regelt een aantal zaken op vraag van je familie. Deze diensten zijn weliswaar betalend.

+

Met het wegvallen van een gezinslid kan het huishouden een lastige taak worden. Daarom kan DELA zorgen voor gezinshulp. Heb je kleine kinderen of huisdieren? Ook hier kan oppas voor geregeld worden.

Repatriëring

Overlijd je in het buitenland of wens je een uitvaart in je land van herkomst? DELA zorgt voor een vlotte overbrenging.

+

DELA heeft een eigen repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. We beschikken over een wereldwijd netwerk en repatriëren met het grootste respect voor je nationaliteit en religie. We betalen zelfs het vervoer van een familielid dat vroeger uit het buitenland moet terugkeren.

DELA-infolijn

Zit je met vragen? Steeds persoonlijk tot jouw dienst.

+

Zowel jij als je naasten kunnen altijd terecht op onze infolijn op het nummer 02 800 87 87. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Hoe kan DELA ondersteunen?

In 2011 kreeg Dieter een hersenbloeding. Deze plotselinge gebeurtenis en het overlijden van zijn mama, deden hem en het gezin beseffen dat een DELA-verzekering belangrijk kan zijn. In deze video vertellen ze hun verhaal.

De beste uitvaartverzekering van België

beste uitvaartverzekering

*Dinsdag 24 oktober 2023 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2023 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.

Benieuwd naar de kostprijs van een DELA Uitvaartzorgplan op maat?
Bereken mijn premie

Nood aan persoonlijk advies?

Heb je nog vragen over het DELA Uitvaartzorgplan? Maak een afspraak met jouw vertrouwde makelaar of DELA-adviseur.

Plan mijn afpraak

Contacteer ons

Stel je liever jouw vragen aan één van onze medewerkers? De DELA-infolijn is elke werkdag bereikbaar tussen 8:30u en 17u.

02 800 87 87