Menu
Contact

Hoe persoonlijker de ceremonie, hoe mooier de herinnering

Afscheid nemen blijft een zware emotionele ervaring. Daarom is het zo fijn om nabestaanden een bijzondere herinnering te schenken. En hoe kunt u dit beter doen dan een uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken? Vandaag is elke afscheidsceremonie uniek maatwerk: een persoonlijke dienst gevormd door de wensen van de betrokkene, familie en vrienden. De mogelijkheden zijn alvast eindeloos.

Hebt u bijvoorbeeld al eens nagedacht over een:

Het is elke keer weer een voorrecht om met families rond de tafel te zitten en samen te zorgen voor een mooi en persoonlijk afscheid.
Thijs Uitterhoeve - Uitvaartcentrum Timmermans Mortsel
Wij krijgen telkens maar één kans om een mooi afscheid voor iemand te organiseren.

Begrafenisondernemer Thijs Uitterhoeve van Uitvaartcentrum Timmermans in Mortsel vertelt hoe boeiend het is om elke keer weer een persoonlijke uitvaart te organiseren. "Je bent steeds deel van een intiem moment, je moet empathisch zijn en het gaat nooit over koetjes en kalfjes."

Lees het verhaal van Thijs Uitterhoeve, begrafenisondernemer bij DELA.

Sta even stil bij...

  • Begrafenis of crematie
  • Kist of urne
  • Grafsteen of gedenkplaatje
  • Muziek of gedicht
  • Rouwadvertentie of rouwbrief
  • Foto’s of video
Leg uw uitvaartwensen vast

Bewaren, bijzetten of verstrooien

Na een crematie wordt de as van een overledene aan de nabestaanden (of begrafenisondernemer) bezorgd in een urne. De unieke plaats die de as krijgt, noemt men de asbestemming. De as van een dierbare nog lang koesteren? Ook hier bestaan diverse mogelijkheden en oplossingen. Zo mag u de urne op het kerkhof laten begraven, bijzetten, thuis bewaren, de as laten verstrooien,...

Welke bestemming krijgt uw as?

Tijden veranderen, net zoals uitvaarten

Duurzame en milieuvriendelijke uitvaarten winnen de jongste jaren aan populariteit. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een praktische eco-doodskist. En crematoria ontwikkelden inmiddels nieuwe technieken die de uitstoot van CO2, en andere schadelijke stoffen, sterk verminderen. Een mooi gebaar naar onze planeet.

Ontdek meer uitvaarttrends

De mooiste teksten en liedjes voor een afscheid

Een persoonlijke afscheidsceremonie wordt steeds belangrijker. Hoe kunnen we de persoonlijkheid van de overledene laten ‘leven’ tijdens de uitvaartplechtigheid? Door de juiste nummerkeuze en zorgvuldig uitgekozen afscheidsteksten. Inspiratie nodig? In onze Laatste Lijst op Spotify staan heel wat gepaste afscheidsliedjes. Daarnaast bieden we graag een overzicht van inspirerende en passende afscheidsgedichten en rouwteksten.

Op naar de uitvaart Top 50