Menu
Zoek
Contact

Hoe persoonlijker de ceremonie, hoe mooier de herinnering

Afscheid nemen blijft een zware emotionele ervaring. Daarom is het zo fijn om nabestaanden een bijzondere herinnering te schenken. En hoe kan je dit beter doen dan een uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken? Vandaag is elke afscheidsceremonie uniek maatwerk: een persoonlijke dienst gevormd door de wensen van de betrokkene, familie en vrienden. De mogelijkheden zijn alvast eindeloos.

Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een:

Vind een begrafenisondernemer in jouw buurt
Vader en zoon

Sta even stil bij...

  • Begrafenis of crematie
  • Kist of urne
  • Grafsteen of gedenkplaatje
  • Muziek of gedicht
  • Rouwadvertentie of rouwbrief
  • Foto’s of video
Leg uw uitvaartwensen vast

Bewaren, bijzetten of verstrooien

Na een crematie wordt de as van een overledene aan de nabestaanden (of begrafenisondernemer) bezorgd in een urne. De unieke plaats die de as krijgt, noemt men de asbestemming. De as van een dierbare nog lang koesteren? Ook hier bestaan diverse mogelijkheden en oplossingen. Zo mag je de urne op het kerkhof laten begraven, bijzetten, thuis bewaren, de as laten verstrooien,...

Welke bestemming krijgt uw as?

Tijden veranderen, net zoals uitvaarten

Duurzame en milieuvriendelijke uitvaarten winnen de jongste jaren aan populariteit. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een praktische eco-doodskist. En crematoria ontwikkelden inmiddels nieuwe technieken die de uitstoot van CO2, en andere schadelijke stoffen, sterk verminderen. Een mooi gebaar naar onze planeet.

Ontdek meer uitvaarttrends

Hoe schrijf ik een persoonlijk rouwkaartje?

Afscheid nemen is nooit makkelijk. Je medeleven betuigen is dat ook niet. Daarom ontwikkelde DELA samen met Libelle een boekje vol mooie citaten, liedjesteksten en gedichten. Een (plots) overlijden van een zoon of dochter, moeder of vader, partner, kennis of huisdier? Dit boekje biedt troost en helpt je in elke rouwsituatie op weg.

troostboekje

De mooiste teksten en liedjes voor een afscheid

Een persoonlijke afscheidsceremonie wordt steeds belangrijker. Hoe kunnen we de persoonlijkheid van de overledene laten ‘leven’ tijdens de uitvaartplechtigheid? Door de juiste nummerkeuze en zorgvuldig uitgekozen afscheidsteksten. Inspiratie nodig? In onze Laatste Lijst op Spotify staan heel wat gepaste afscheidsliedjes. Daarnaast bieden we graag een overzicht van inspirerende en passende afscheidsgedichten en rouwteksten.

Op naar de uitvaart Top 50