Menu
Contact

DELA steunt sinds 2017 Boven de Wolken. Een wondermooi initiatief van Sharon, Anneleen en sinds kort Aurélie aan Waalse zijde. Deze bijzondere vzw heeft samen met DELA één doel: ELKE ouder van een sterrenkindje in België de mogelijkheid bieden om kosteloos een fotoreportage te laten maken van zijn/haar overleden baby’tje.

Waarom is dit zo belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat sterrenouders nood hebben aan een mooie en blijvende herinnering aan hun overleden baby. Dit als ondersteuning in het rouwproces en als houvast in emotioneel moeilijke tijden.

Het leren leven met het verlies van je baby vraagt immers heel veel tijd. Het is een turbulente en zware periode met een rollercoaster van gevoelens: instorten, huilen, terug durven lachen en warme herinneringen koesteren. Dat laatste is wat Boven de Wolken voor sterrenouders wilt betekenen.

Download het officiële persbericht

Boven De Wolken: legt vast wanneer je los moet laten

Interview met Boven De Wolken

Wat is Boven De Wolken? Wat doet deze vzw precies? Hoe is de samenwerking met dé uitvaartspecialist DELA tot stand gekomen? Wat zijn de toekomstplannen van Boven De Wolken? Antwoorden in dit dubbelinterview met de oprichtsters zelf: Anneleen en Sharon.

Hoe verloopt de aanvraag?

Als ouders van een pas overleden baby een fotoreportage wensen te laten maken (kan ook met broertjes of zusjes), vullen ze dit formulier in op de website van Boven de Wolken. Dit kan ook in onderling overleg met het ziekenhuis of met de vroedvrouw. Na de fotoreportage krijgen de sterrenouders alle onbewerkte en enkele bewerkte beelden en dit volledig kosteloos.

Wij van DELA zijn blij dat we dit soort waardevolle initiatieven kunnen helpen en steunen. We doen dit dan ook als één grote en warme familie #voorelkaar.

Wil je Boven De Wolken graag helpen? Ze zijn steeds op zoek naar nieuwe fotografen met de juiste ingesteldheid die dit soort gevoelige fotoreportages kunnen maken. Ook 'opvolgers' die graag vrijwillig de handen uit de mouwen steken administratie-gewijs zijn steeds welkom. 

Meer informatie? Surf naar www.bovendewolken.be.

Samenwerking DELAFONDS

DELA is ontstaan vanuit een diepe maatschappelijke betrokkenheid die we ook vandaag nog zeer belangrijk vinden. Daarom werd het DELAFONDS opgericht. Het DELAFONDS steunt projecten die moeilijke momenten rondom afscheid nemen draaglijker probeert te maken. Omdat we dit zo’n mooi initiatief vonden dat uitstekend past bij het DNA van DELA en het DELAFONDS, hebben we besloten om Boven de Wolken financieel te steunen. Deze vzw werkt immers volledig op vrijwilligers en had bovendien nog geen afvaardiging in Wallonië. Met de hulp van DELA kon de uitbreiding naar Wallonië snel opgezet worden en kunnen nu ook Waalse sterrenouders terugvallen op de diensten van Boven de wolken.

Niet zomaar een team

Het team telt ondertussen 30 administratieve helpers en 100 freelance fotografen, verspreid over heel België, en groeit nog elke dag. Deze professionele en passionele vrijwilligers zijn speciaal opgeleid om dit soort fotoreportages te maken. De selectie van fotografen gebeurt heel streng want alle handelingen moeten juist zijn op zo’n bijzonder moment. De foto’s spreken dan ook voor zich: breekbare en warme close-ups van handjes en voetjes en échte, authentieke beelden die van onschatbare waarde zijn voor de verwerking van het verdriet.