Menu
Contact

Een overlijden... Wat nu?

Na een overlijden moet er plots heel wat geregeld worden. Wie moet u verwittigen? Hoeveel rouwbrieven moeten er gedrukt worden? Welke kist gaat u nemen? Welke rouwteksten en afscheidsliedjes gaat u gebruiken tijdens de uitvaartplechtigheid? De pijn en het verdriet om het heengaan van een bijzonder iemand maakt deze keuzes vaak erg moeilijk. Daarom zijn helpende handen bij de regeling van een uitvaart erg welkom.

Onze begrafenisondernemers helpen u graag verder. Ook als u geen klant bent van DELA, en dus geen DELA Uitvaartzorgplan hebt, kan u terecht bij onze uitvaartcentra voor de organisatie van een mooie en persoonlijke uitvaart.

Uitvaart regelen

De eerste stap na een overlijden

U hebt een dierbare verloren? Als nabestaande moet u op een vrij korte termijn een aantal administratieve formaliteiten in orde brengen. Met andere zaken kunt u gelukkig nog even wachten. Weet u niet meteen waar te beginnen? DELA maakt u graag wegwijs.

Zo pakt u het aan
We hadden het thuis niet breed. En toch kreeg papa een mooie begrafenis...

Mama is gestorven toen mijn zus en ik nog jong waren. Papa heeft ons daarna alleen opgevoed. Wij kinderen kwamen niets tekort, maar merkkledij of duur speelgoed hebben we nooit gehad.

Lees het verhaal van Sophie en Isabelle.

Hoeveel kost uw uitvaart?

Een uitvaart kost gemiddeld tussen 3.000 euro en 5.000 euro. De koffietafel, grafsteen en concessie zijn hierbij niet inbegrepen, omdat deze afhankelijk zijn van uw wensen of die van uw nabestaanden. DELA helpt u graag bij de berekening van een uitvaart.

Hoeveel wilt u besteden?

Een afscheidsceremonie volgens uw wensen?

Leg uw uitvaartwensen vast in DELA’s digitale wilsbeschikking en officialiseer ze in een laatste wilsbeschikking bij uw gemeente of stad. Zo wordt uw begrafenis- of crematieceremonie een mooie weerspiegeling van uw leven.

Creëer uw uitvaartwensen

Een uitvaart bijwonen

Een uitvaart bijwonen is nooit een fijne gebeurtenis. Bovendien is het vaak moeilijk om mensen in rouw een hart onder de riem te steken. Wat zeg ik tegen de familieleden en nabestaanden? Wat scrhijf ik op een condoleancekaart? Wat draag ik tijdens de afscheidsplechtigheid? Welke bloemen of bloemstukken bestel ik best? Wij helpen u graag op weg met enkele tips.

Laat u inspireren

Afscheid nemen blijft een zware emotionele ervaring. Daarom is het zo mooi om nabestaanden een bijzondere herinnering te schenken. En hoe kunt u dit beter doen dan een uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken?

Ontdek de mogelijkheden

Bezoek nu al eens begrafenisondernemer

Op voorhand binnenspringen bij een uitvaartcentrum heeft een aantal voordelen:

  • Kijk of het klikt met de begrafenisondernemer
  • U kan samen uw uitvaartwensen nu al vastleggen
  • Prijzen van de verschillende producten (kist, urne, …) vergelijken
  • Kennismaken met het Uitvaartzorgplan en de unieke nabestaandenzorg (indien een begrafenisondernemer van DELA)
Vind een begrafenisondernemer

Wij staan voor u klaar

Onze andere DELA-medewerkers en consulenten nabestaandenzorg staan ook voor u klaar: voor, tijdens en na een uitvaart.

  • Voorzorg: bereid u nu al voor op het levenseinde door het afsluiten van een uitvaartverzekering, het vastleggen van uw uitvaartwensen (met of zonder hulp van een begrafenisondernemer), het schrijven van een testament en het vastleggen van wilsverklaringen (orgaandonatie, euthanasie, schenking lichaam aan de wetenschap, …)
  • Uitvaartverzorging: onze begrafenisondernemers helpen u bij de voorbereiding en de organisatie van een mooie en persoonlijke uitvaartceremonie. In de kerk, de aula van het uitvaartcentrum of in het crematorium, alles is mogelijk en bespreekbaar.
  • Na(bestaanden)zorg: onze consulenten nabestaandenzorg helpen uw familie bij de praktische en administratieve regelingen na de uitvaart.
  • Repatriëring: ons eigen repatriëringscentrum Brussels Mortuary Airport in Zaventem zorgt voor de overbrenging van de overledene van of naar het buitenland. Dit met respect voor de gewoontes, gebruiken en religie van de overledene en de nabestaanden.
  • Crematoria: onze medewerkers in de crematoria staan klaar om nabestaanden verder te helpen met een gepersonaliseerde afscheidsceremonie.
Onze uitvaartlocaties