Menu
Zoek
Contact

Een overlijden... Wat nu?

Na een overlijden moet er plots heel wat geregeld worden. Wie moet je verwittigen? Hoeveel rouwbrieven moeten er gedrukt worden? Welke kist ga je nemen? Welke rouwteksten en afscheidsliedjes ga je gebruiken tijdens de uitvaartplechtigheid? De pijn en het verdriet om het heengaan van een bijzonder iemand maakt deze keuzes vaak erg moeilijk. Daarom zijn helpende handen bij de regeling van een uitvaart erg welkom.

Onze begrafenisondernemers helpen je graag verder. Ook als je geen klant bent van DELA, en dus geen DELA Uitvaartzorgplan hebt, kan je terecht bij onze uitvaartcentra voor de organisatie van een mooie en persoonlijke uitvaart.

Uitvaart regelen

De eerste stap na een overlijden

Je hebt een dierbare verloren? Als nabestaande moet je op een vrij korte termijn een aantal administratieve formaliteiten in orde brengen. Met andere zaken kun je gelukkig nog even wachten. Weet je niet meteen waar te beginnen? DELA maakt je graag wegwijs.

Zo pak je het aan

Hoeveel kost jouw uitvaart?

Een uitvaart kost gemiddeld tussen 3.000 euro en 5.000 euro. De koffietafel, grafsteen en concessie zijn hierbij niet inbegrepen, omdat deze afhankelijk zijn van jouw wensen of die van jouw nabestaanden. DELA helpt je graag bij de berekening van een uitvaart.

Hoeveel wil jij besteden?

Een afscheidsceremonie volgens jouw wensen?

Leg jouw uitvaartwensen vast in DELA’s digitale wilsbeschikking en officialiseer ze in een laatste wilsbeschikking bij jouw gemeente of stad. Zo wordt jouw begrafenis- of crematieceremonie een mooie weerspiegeling van jouw leven.

Creëer uw uitvaartwensen

Een uitvaart bijwonen

Een uitvaart bijwonen is nooit een fijne gebeurtenis. Bovendien is het vaak moeilijk om mensen in rouw een hart onder de riem te steken. Wat zeg ik tegen de familieleden en nabestaanden? Wat scrhijf ik op een condoleancekaart? Wat draag ik tijdens de afscheidsplechtigheid? Welke bloemen of bloemstukken bestel ik best? Wij helpen je graag op weg met enkele tips.

Laat je inspireren

Afscheid nemen blijft een zware emotionele ervaring. Daarom is het zo mooi om nabestaanden een bijzondere herinnering te schenken. En hoe kunt je dit beter doen dan een uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken?

Ontdek de mogelijkheden
Ouder koppel

Bezoek nu al eens begrafenisondernemer

Op voorhand binnenspringen bij een uitvaartcentrum heeft een aantal voordelen:

  • Kijk of het klikt met de begrafenisondernemer
  • Je kan samen jouw uitvaartwensen nu al vastleggen
  • Prijzen van de verschillende producten (kist, urne, …) vergelijken
  • Kennismaken met het Uitvaartzorgplan en de unieke DELA nabestaandenzorg (indien een begrafenisondernemer van DELA)
Vind een begrafenisondernemer

Wij staan voor je klaar

Onze andere DELA-medewerkers en consulenten DELA nabestaandenzorg staan ook voor je klaar: voor, tijdens en na een uitvaart.

  • Voorzorg: bereid je nu al voor op het levenseinde door het afsluiten van een uitvaartverzekering, het vastleggen van jouw uitvaartwensen (met of zonder hulp van een begrafenisondernemer), het schrijven van een testament en het vastleggen van wilsverklaringen (orgaandonatie, euthanasie, schenking lichaam aan de wetenschap, …)
  • Uitvaartverzorging: onze begrafenisondernemers helpen je bij de voorbereiding en de organisatie van een mooie en persoonlijke uitvaartceremonie. In de kerk, de aula van het uitvaartcentrum of in het crematorium, alles is mogelijk en bespreekbaar.
  • Na(bestaanden)zorg: onze consulenten DELA nabestaandenzorg helpen jouw familie bij de praktische en administratieve regelingen na de uitvaart.
  • Repatriëring: ons eigen repatriëringscentrum aan de luchthaven in Zaventem: DELA Repatriations, zorgt voor de overbrenging van de overledene van of naar het buitenland. Dit met respect voor de gewoontes, gebruiken en religie van de overledene en de nabestaanden.
  • Crematoria: onze medewerkers in de crematoria staan klaar om nabestaanden verder te helpen met een gepersonaliseerde afscheidsceremonie.
Onze uitvaartlocaties