Menu
Contact

Geniet nog lang met een gerust gemoed

De dood, we denken er liever niet aan... Toch is het de enige zekerheid in ons leven. Voor sommigen nog 'ver van mijn bed', voor anderen heel dichtbij door het verlies van een dierbare, de ouderdom of een slepende ziekte.

Belgen vinden de dood steeds minder taboe. Meer zelfs: ze plannen hun uitvaart tegenwoordig bewust vooraf. Een goede zet, want een overlijden betekent heel wat financiële, administratieve en praktische regelingen. Daarom bezorgt DELA u info en tips over hoe u zich nu al kunt voorbereiden op later. Zo kunt u met een gerust gemoed verder genieten van het leven.

Bereken uw premie

Via een periodieke bijdrage bespaart u uw nabestaanden later de kosten en zorgen van uw uitvaart. Een hele geruststelling, toch? Meer informatie over het DELA Uitvaartzorgplan.

Bereken
Ze had altijd volop genoten van het leven, van haar familie, van haar tuin, van reizen. Zo moesten ook haar laatste maanden zijn.

Mama was juist 68 geworden toen ze het nieuws kreeg. Kanker. Uitgezaaid. Ze vertelde het ons, bijna alsof ze zich verontschuldigde dat ze ziek was...

Lees het verhaal van André en Thomas.

Alles tot in de puntjes geregeld

Het grootste voordeel van een uitvaartverzekering? Deze dekt de kosten van een begrafenis of crematie, zodat de nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Een hele geruststelling voor hen, en dus ook voor u. Het DELA Uitvaartzorgplan gaat zelfs nog een stap verder.

Ontdek meer voordelen van een uitvaartverzekering

Een afscheidsceremonie volgens uw wensen?

Leg uw uitvaartwensen vast in onze digitale wilsbeschikking en officialiseer ze in een laatste wilsbeschikking bij uw stad of gemeente. Zo wordt uw begrafenis- of crematieceremonie een mooie weerspiegeling van uw leven.

Zo werkt het

DOSSIER: successie

Wat zijn successierechten en wie betaalt ze? Hoe kunt u ze optimaliseren zodat nabestaanden minder zullen betalen als u er niet meer bent? Vragen die veel mensen zich helaas pas op latere leeftijd stellen. Ontdek ons successiedossier met onder meer handige tips omtrent erfenisplanning.

Lees meer

DOSSIER: orgaandonatie

Wanneer u een plotse dood sterft, kunt u andere mensenlevens redden met uw organen. Elke Belg die geen officieel document omtrent orgaandonatie invult en bewaart, is in principe een potentiële orgaandonor.

Lees meer