Menu
Zoek
Contact

DELA Fonds projecten

DELA is ontstaan uit solidariteit en draagt van bij haar oprichting maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Ook vandaag blijven we het als deel van coöperatie DELA belangrijk vinden om onze bijdrage te leveren aan de samenleving en er te zijn voor elkaar. Daarom werd het DELA Fonds opgericht, dat organisaties ondersteunt die het moeilijke moment rondom afscheid en overlijden draaglijker willen maken. Onderstaande initiatieven kunnen vandaag al rekenen op de steun van het DELA Fonds.

Wil jij ook een aanvraag indienen voor steun van het DELA Fonds?

Lees meer
DELA fonds

Een troostplek voor Kompas

Het DELA Fonds steunt bij de realisatie van een toegankelijke troosttuin voor de Kompas-bewoners met een mentale beperking.

Ontdek meer

5000 kaarsjes voor Reveil

Het strand van troosthoofdstad De Panne kon in 2023 door Reveil en haar vrijwilligers verlicht worden dankzij de steun van het DELA Fonds.

Ontdek meer

Missing you: taboes doorbreken

Het DELA Fonds steunt Missing you bij de uitwerking van een educatief pakket om rouw en verlies bespreekbaar te maken bij jongeren.

Ontdek meer

Vergeet-Mij-Nietje voor Ovok

Dankzij het DELA Fonds zal de vzw OVOK een kennismakingsnummer van het tijdschrift ‘Vergeet-Mij-Nietje’ realiseren: een extra manier om ouders die een kind verliezen bij te staan in het immense verdriet.

Ontdek meer

Coda palliatieve zorg: opleiden van vrijwilligers

Met de steun van het DELA Fonds zal Coda voor haar rouwzorgvrijwilligers een kwalitatieve opleiding voorzien, zodat zij nabestaanden op maat kunnen helpen in hun rouwproces.

Ontdek meer

Creatieve workshops van het Berrefonds

Het Berrefonds zal, mede dankzij de steun van het DELA Fonds, creatieve en troostende workshops uitwerken om de familie van een overleden kind overal in Vlaanderen op een laagdrempelige manier te ondersteunen in haar verdriet.

Ontdek meer

Boven De Wolken

De vzw Boven De Wolken wil elke ouder van een sterrenkindje in België de mogelijkheid bieden om kosteloos een fotoreportage te laten maken van het overleden sterrenkindje. Boven de Wolken kon 5 jaar lang rekenen op de steun van het DELA Fonds.

Meer info

Een herdenkingsplaats voor WZC Cuypers

Het woonzorgcentrum Aalmoezenier Cuypers in Stabroek creëert een toegankelijke en troostende herdenkingsplek voor haar bewoners en medewerkers en wil zo voor een oase van herinnering en verbondenheid zorgen.

Meer info

Aanvraag indienen

Iedereen in België kan een aanvraag indienen voor steun van het DELA Fonds. Je aanvraag indienen kan enkel via onze website. Lees meer over de werking en de voorwaarden.

Lees meer