Menu
Zoek
Contact

Wie is DELA?

Je kent DELA als uitvaartverzekeraar. Maar DELA doet nog zoveel meer. We zorgen ook voor de financiële, praktische en emotionele ondersteuning rondom afscheid. En geven jou en je dierbaren gemoedsrust, nu én later. Weet je wat het woord DELA betekent?

 

hoofdkantoor DELA Antwerpen adres

DELA betekent ‘Draag Elkanders Lasten’. Als uitvaartspecialist staan we achter je op een van de moeilijkste momenten van je leven: het afscheid van een dierbare. 

Vóór, tijdens en na de uitvaart 
Het hart van onze dienstverlening? Dat zijn onze consulenten nabestaandenzorg, samen met de uitvaartcentra. Elke dag opnieuw staan we klaar om je te helpen met praktische en administratieve beslommeringen. We geven ook (psychologische) begeleiding en advies voor jou en je nabestaanden.

Al meer dan 85 jaar
We verzorgen vandaag het persoonlijke afscheid van 1 op de 10 Belgen. We hebben ook een eigen repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. In België  is maar liefst 80% van alle repatriëringen van de overledene is in onze handen.

Nog meer cijfers

  • 800 medewerkers
  • 70 uitvaartcentra 
  • 3 crematoria
  • een repatriëringscentrum in Zaventem

Uitvaartverzekering
Je kent DELA ook als verzekeraar. Met onze uitvaartverzekering regel je de kosten van je begrafenis op voorhand. Dat zorgt voor gemoedsrust later. Want de dag dat je er niet meer bent, staat DELA klaar.

Helpende hand
Vanuit haar sociale betrokkenheid en coöperatieve karakter richtte DELA het DELA Fonds op. Dat fonds steunt initiatieven die het moeilijke moment rondom het afscheid draaglijker maken. Zo sponsoren we Boven De Wolken. Die vzw maakt fotoreportages van sterrenkindjes. Een blijvende, warme herinnering.