Menu
Zoek
Contact
herinneringsbos header

DELA plant een herinneringsbos

Bij DELA zien wij elke dag opnieuw het belang van mooie herinneringen. Daarom willen we mensen graag aanzetten om bewuster om te gaan met het maken van herinneringen, herinneringen tastbaar maken en ze doorgeven. Zo houden we de herinnering aan een overleden dierbare levend.

Saartje Vandendriessche plantte mee het eerste herinneringsbos in Putte

Op 13 november 2022 ontstond het eerste DELA bos in Vlaanderen: een plek om tot rust te komen en ruimte te laten voor wat was.
Actrice en presentatrice Saartje Vandendriessche zette samen met bebossingsbedrijf Forest Fwd en Natuurpunt haar schouders onder het project. ‘We weten allemaal hoe het voelt om iemand te verliezen. En dan blijven er de mooie herinneringen achter die ons troost bieden. Wanneer ik me niet goed voel, trek ik de natuur in, laat ik mijn verdriet de vrije loop en ervaar ik de helende werking ervan. Hier haal ik de kracht om verder te gaan en nieuwe energie te vinden,’ aldus Saartje.

Bomen met een betekenis

Het DELA herinneringsbos is niet zomaar een bos, maar een bos met symbolische waarde. De bomen die er gepland zijn, zullen generaties overleven, net zoals herinneringen van generatie op generatie worden doorgegeven en daardoor doorleven.

Het initiatief van DELA is een duurzame meerwaarde. Het bos is bio divers doordat het vooral bestaat uit inheemse bomen, typisch Belgisch. Inheemse bomen zijn een natuurgebied op zich: goed voor paddenstoelen, insecten, vogels en zoogdieren, zoals eekhoorns. Met de verschillende herinneringsbossen wil DELA bijdragen aan een groenere wereld.

aanplant

Een wandeling in de natuur kan helend zijn. Daarom hebben we op elke locatie waar er een bos of bank staat een aantal wandelingen uitgestippeld. Zoek je stapschoenen en kom ze ontdekken.

Ontdek de DELA herinneringswandelingen