Menu
Zoek
Contact
dagboeken

2 meter dagboeken

Laat je inspireren door Norbert

Norbert (82 jaar) houdt al sinds de jaren ‘80 een logboek bij van de bergtochten die hij onderneemt: de Tour du Mont Blanc, de tocht over de Pyreneeën… . “Ik heb altijd de kracht van verwondering willen doorgeven aan mijn dochters. Door mijn kennis over de natuur te delen bijvoorbeeld. Vroeger legde ik alles vast op dia, vooral bloemen en verzichten. We organiseerden regelmatig een dia-avond met het gezin, maar toen de kinderen groter werden kwam dat er niet meer van. En telkens dia’s laten ontwikkelen werd een opgave en achterhaald door de technologie.”

Maar Norbert bleef de behoefte voelen om zijn ervaringen ergens vast te leggen. “Ik besloot om een logboek bij te houden van mijn wandelingen. En toen ik op latere leeftijd met mijn vrouw een droom waar maakte en we een vakantiehuisje kochten in Frankrijk, werd dat een dagboek. Alles werd geregistreerd, vanaf de zoektocht, de verhuis, de herstellingen… het zijn vaak technische details en zelfs onkosten, afgewisseld met mijmeringen over de realisatie van onze droom. De kinderen en kleinkinderen zijn gefascineerd door die dagboeken die ondertussen 2 meter van de boekenkast invullen. Ze lezen met plezier mee. Hoe ze de boekjes later onder elkaar zullen verdelen weet ik niet. Maar ik ben zeker dat ze ze altijd zullen koesteren.”

Wil je ook graag je herinneringen vereeuwigen, maar weet je niet goed hoe? Deze tips zijn er voor wie op zoek is naar bijzondere manieren om mooie momenten tastbaar te maken.

5 tips voor tastbare herinneringen