Menu
Zoek
Contact
recepten

Een map vol vintage-recepten

Laat je inspireren door Inge

Inge (45 jaar) heeft tussen haar kookboeken een oude vergeelde ringmap staan. Op beduimelde en gevlekte bladen, vaak gescheurd uit tijdschriften die al lang niet meer bestaan, staan recepten die in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw ‘in’ waren. Inge: “Perziken met tonijn. Gevulde paprika’s. Pannekoeken met banaan en chocolade… In die tijd werd er in gerechten heel wat afgevuld.”

Veel van die gerechten behoren tot Inge haar favorieten. Het zijn de smaken uit haar kindertijd, gerechten die haar moeder – die de map samenstelde en aan Inge doorgaf – regelmatig klaarmaakte. Inge: “Ik blader graag door de map die mijn moeder zo vaak heeft vast gehad. De recepten die me het dierbaarst zijn, zijn die die mijn moeder zelf met de hand schreef of waar ze commentaar bij schreef. ‘Volgende keer minder look gebruiken’ of ‘Pépé niet gesmaakt’. Veel van de gerechten maak ik zelf al lang niet meer klaar, sinds we met de kinderen vegetarisch gingen eten. Maar van een paar kan ik geen afscheid nemen. Daar heb ik dan vegetarische alternatieven voor, paprika gevuld met quorn en rijst bijvoorbeeld. Zo kunnen we helemaal up-to-date toch mooie tradities in eer houden.”

Welke herinnering wil jij graag doorgeven aan je geliefden, en hoe? Laat je inspireren door onze tips om herinneringen tastbaar te maken.

5 tips voor tastbare herinneringen