Menu
Zoek
Contact

Een overlijdensverzekering om je familie te beschermen

Wil je je verzekeren voor een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd bij je overlijden? Dan is een overlijdensverzekering een goede keuze.

overlijdensverzekering
Bekijk de levenslange overlijdensverzekering van DELA
Ontdek het Uitvaartzorgplan

Waarom een overlijdensverzekering?

De belangrijkste reden is om je familie financieel te ondersteunen wanneer je zou overlijden. Veel gezinnen moeten dan plots alleen de kosten dragen en zijn hier meestal niet op voorbereid. De overlijdensverzekering kan dan worden gebruikt om bijvoorbeeld de hypothecaire lening verder af te betalen of om de studiekosten van de kinderen te financieren. Een voorbeeld van een overlijdensverzekering Tak 21 is de schuldsaldoverzekering.

Een uitvaartverzekering en een overlijdensverzekering worden vaak door elkaar gehaald, maar hebben elk een ander doel. Terwijl je bij een overlijdensverzekering vrij bent om te kiezen waaraan je het bedrag besteed, wordt het opgebouwde kapitaal bij een uitvaartverzekering voornamelijk gebruikt om de uitvaartfactuur te betalen.

Lees het artikel

Een uitvaartverzekering: een mooi gebaar voor je nabestaanden

Een uitvaart neemt een grote hap uit het budget en wordt vaak vergeten, maar is niet weg te denken bij een overlijden. Om een idee te hebben van de gemiddelde prijzen voor een begrafenis of crematie, vind je op onze website een handig overzicht van de belangrijkste uitvaartkosten.

Met een uitvaartverzekering behoed je jouw nabestaanden voor deze kosten. Als uitvaartverzekeraar gaat DELA bovendien nog een stap verder. Zo bieden we niet alleen financiële ondersteuning, maar worden je nabestaanden ook administratief, praktisch én emotioneel begeleid. In ons Uitvaartzorgplan staat zorg voor jouw naasten centraal. Zowel voor, tijdens als na de uitvaart.

Meer over het DELA Uitvaartzorgplan