Menu
Zoek
Contact
Maak een simulatie voor een DELA Uitvaartzorgplan op maat
Bereken mijn premie

Een overlijdensverzekering om je familie te beschermen

Levensverzekering, overlijdensverzekering, uitvaartverzekering,... Hoewel er veel gelijkenissen zijn, hebben ze elk een specifiek doel.

Wil je je verzekeren voor een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd bij je overlijden? Dan is een overlijdensverzekering een juiste optie.

overlijdensverzekering

Waarom een overlijdensverzekering?

De belangrijkste reden is om je familie financieel te ondersteunen wanneer je zou overlijden. Veel nabestaanden moeten dan plots alleen de gezinskosten dragen en zijn hier meestal niet op voorbereid. Een overlijdensverzekering kan hier van een deel opvangen. Een voorbeeld van een overlijdensverzekering tak 21 is de schuldsaldoverzekering. Let wel: een overlijdensverzekering is vaak tijdelijk. Na een bepaalde termijn loopt het contract af en dan ben je niet meer verzekerd.

Wil je meer weten over andere soorten verzekeringen? Werp een snelle blik op de verschillen in onze vergelijkende tabel.

Overlijdensverzekering of uitvaartverzekering?

Met een overlijdensverzekering bouw je kapitaal op dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Deze som kunnen je nabestaanden dan gebruiken voor diverse redenen:

  • Verder afbetalen van hypothecaire lening
  • Studiekosten van kinderen
  • De levensstandaard te kunnen behouden

Een uitbreiding op de overlijdensverzekering is de uitvaartverzekering. Wil je er namelijk zeker van zijn dat je opgebouwde kapitaal voornamelijk gebruikt wordt om je uitvaartfactuur te betalen? Dan is een uitvaartverzekering de beste optie. Een uitvaart neemt een grote hap uit het budget en wordt vaak vergeten, maar is niet weg te denken bij een overlijden.

Geen idee wat de gemiddelde kosten zijn voor een begrafenis of crematie? We geven je alvast een overzicht van de belangrijkste onderdelen.

Een uitvaartverzekering: een mooi gebaar voor je nabestaanden

Bij DELA geven we extra ondersteuning voor je nabestaanden, zowel financieel als emotioneel. Je wil zeker zijn dat je je familie met een gerust hart kan achterlaten. Met het Uitvaartzorgplan, de uitvaartverzekering van DELA, zorgen we voor je naasten. Zowel voor, tijdens als na de uitvaart. Benieuwd wat de bijdrage voor een DELA Uitvaartzorgplan voor jou zou betekenen? 

Bereken mijn premie

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Vermijd uitvaartkosten voor je nabestaanden
Hulp bij administratieve beslommeringen
Psychologische bijstand
Jouw verzekerd kapitaal blijft waardevast