Menu
Zoek
Contact

Uitvaartspecialist DELA lanceert voetbaluitvaarten voor fans van KAA Gent en KRC Genk

Maatschappelijke evolutie naar persoonlijkere uitvaarten krijgt invulling voor voetbalsupporters.

Voetbaluitvaart KRC Genk

Uitvaarten worden steeds persoonlijker: het leven van de overledene staat steeds centraler in de uitvaartceremonie. Een evolutie die we ook zien bij voetbalsupporters. Daarom lanceert uitvaartspecialist DELA in samenwerking met KAA Gent en KRC Genk de voetbaluitvaarten in België: fans van KAA Gent en KRC Genk kunnen een afscheid organiseren volledig in het teken van hun club.

Woordvoerder Marysia Kluppels van DELA legt de beweegreden voor het initiatief uit: "Voetbaluitvaarten is iets dat we al langer zien in het buitenland en dat we nu naar België brengen. Er is een maatschappelijke evolutie om uitvaarten steeds persoonlijker in te kleden, georganiseerd door de nabestaanden of soms voorbereid door de overledene zelf. Het afscheid wordt steeds meer een ceremonie waar het leven van de overledene centraal staat. We zien dat voor voetbalfans hun club vaak een belangrijke plaats in hun leven inneemt, en daarom wilde DELA hen op een makkelijke manier de kans geven om hun club ook in hun afscheid een centrale plaats te geven."

Nieuw concept: voetbaluitvaarten kunnen breed ingevuld worden

De lancering van voetbaluitvaarten in België is uniek, met de primeur voor KAA Gent en KRC Genk. In samenspraak met de clubs werd bepaald hoe de clubsfeer aanwezig kon zijn doorheen het hele afscheidsproces, voor, tijdens en na de uitvaart.

Patrick Lips, commercieel directeur van KAA Gent: "Voor de echte supporter is hun favoriete club hun tweede thuis, hun leven , hun ontspanning en hun dagelijks brood. Ze delen de vreugde en het verdriet van hun club , ze juichen en ze treuren samen met de spelers , en zijn vooral trots op hun kleuren en hun club! Supporter van geboorte tot de dood: het is vaak de laatste wens om na de dood nog herinnerd te worden in het stadion."

Stephan Poelmans, commercieel directeur KRC Genk: "Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om de vele aanvragen aangaande het eren en herdenken van overleden supporters respectvol vorm te geven. Dankzij de fysieke muur blijft de supporter aanwezig bij elke thuiswedstrijd, terwijl de virtuele muur mogelijkheid geeft aan medesupporters om medeleven te betuigen en herinneringen op te halen. Supporters die het wensen beschikken met de uitvaart nu ook over een mooi en afgelijnd concept."

"Voor wie dat wil kan de club tot in de details aanwezig zijn in het afscheid van de overledene. Nabestaanden, of fans die zelf hun voetbaluitvaart willen voorbereiden, hebben de keuze uit verschillende mogelijkheden om zelf te bepalen in hoeverre ze de club een centrale plek willen geven in het afscheid”, legt Marysia Kluppels, woordvoerder van DELA uit.

Voetbaluitvaart KRC GenkEen aantal opties om het afscheid in clubsfeer te laten verlopen: bij het groeten ligt de overledene in een kist/urne met de clubkleuren en het logo van de club met daarbij een foto gehandtekend door de spelers. De clubkleuren staan ook centraal tijdens de uitvaartceremonie met de clubvlag gedrapeerd over de kleurenkist, aangepaste kaarsen, bloemen en rouwdrukwerk in de clubkleuren. Na de afscheidsceremonie is er de mogelijkheid om een rouwmoment in te lassen in het stadion waarbij de kist/urne een eremoment nabij het veld krijgt, gevolgd door de koffietafel in het stadion. Tot slot bestaat ook de mogelijkheid tot het huren van de tour-bus van de club als volgwagen.

Herdenking van de overledene in de stadions, te midden van alle supporters

De plechtigheid in het stadion zelf is niet mogelijk wegens praktische redenen. Maar in zowel de Cristal Arena als de Ghelamco Arena wordt in de loop van volgende week een herdenkingsmuur voorzien. Op deze muur krijgen de namen van overleden supporters (ook diegene die geen voetbaluitvaart kozen) een speciale plek in het stadion van hun geliefde club, te midden van alle supporters. Tijdens de thuiswedstrijd die volgt op de uitvaart wordt de overleden supporter geëerd op alle tv-schermen in het stadion. Op de Facebook-pagina van de clubs kan je door een speciale Facebook-applicatie alle overleden supporters eren en herdenken op een virtuele herinneringsruimte waar nabestaanden foto’s, teksten, etc. op kunnen plaatsen. Middels een doorverwijzing naar de ingedachten.be pagina kan een herinneringspagina en rouwregister aangemaakt worden door de nabestaande voor de overleden supporter. Deze applicatie wordt in de loop van volgende week gelanceerd.

Fans van KAA Gent en KRC Genk kunnen bij elk uitvaartcentrum van DELA terecht voor een voetbaluitvaart.

Wim Beelaert, community manager Voetbal in de Stad: "De herdenkingsmuur wordt een serene herinnering aan onze overleden supporters, waar vrienden en familie op het prikbord persoonlijke boodschappen, tekeningen, foto’s, … kunnen achterlaten. Met de communitywerking van KAA Gent staan we in voor het goede gebruik van deze muur. Samen met onze supporters maken we van deze muur een bijzondere plek in ons voetbalstadion."

Meer informatie of interesse? Neem contact op met de woordvoerder van DELA Marysia Kluppels: 0485 888 104