Menu
Zoek
Contact

Hoe kan ik mijn DELA uitvaartverzekering afkopen?

Als je jouw verzekering afkoopt, ben je niet langer verzekerd en zullen jij of je nabestaanden de kosten van de uitvaart zelf moeten betalen.

Wat is de afkoopsom van mijn uitvaartverzekering?

Als je een levensverzekering, zoals het DELA Uitvaartzorgplan, hebt afgesloten, kan je deze vroegtijdig stopzetten door onder meer je polis af te kopen. DELA keert dan een afkoopwaarde uit. Dit is de waarde van je verzekering op dat moment. De afkoopsom wordt als volgt berekend:

Alle betaalde premies - (de gemaakte kosten door DELA om het verzekerde kapitaal te garanderen + de wettelijke afkoopvergoeding) = afkoopwaarde

De uitkomst van de berekening hangt af van verschillende factoren, waaronder de aanvangsdatum van je contract. Het kan zijn dat je weinig of niets terugkrijgt. Als er bijvoorbeeld nog geen waarde is opgebouwd, bedraagt de afkoopwaarde 0.

Hoe werkt het afkopen van een uitvaartverzekering?

 1. Stuur je aanvraag tot afkoop naar annulatie@dela.be (of Noorderplaats 5, bus 2, 2000 Antwerpen), samen met je:
  • polisnummer
  • naam en voornaam
  • adres
  • e-mail
  • telefoonnummer

  Een voorbeeld nodig?

 2. Je ontvangt een afkoopkwitantie in de brievenbus, waarop onder meer de afkoopwaarde vermeld staat.
 3. Vul de afkoopkwitantie in en mail deze ondertekend naar annulatie@dela.be of per post (Noorderplaats 5, bus 2, 2000 Antwerpen), samen met een recto verso kopie van je identiteitskaart. Vergeet niet om ook je rekeningnummer te noteren op de afkoopkwitantie.
 4. De (eventuele) afkoopwaarde wordt binnen de 6 weken gestort op het opgegeven rekeningnummer. Het polisbijvoegsel dat je in de daaropvolgende dagen bij uitbetaling ontvangt, bevestigt de stopzetting van je verzekering.
 5. In geval van domiciliëring zet DELA de afhoudingen automatisch stop. In overige gevallen kan het zijn dat je zelf de opdracht bij je bank moet stopzetten.

Kan ik mijn verzekering daarna opnieuw opstarten?

Ja, je kan je uitvaartverzekering hervatten binnen de 3 maanden na afkoop.

Wist je dat je ook kan kiezen voor premievrijmaking? Hierbij betaal je geen premies meer, maar blijf je wel levenslang verzekerd. Je polis blijft dus gewoon verderlopen.

Je las het algemene antwoord op deze vraag. Zoek je het antwoord specifiek voor jouw verzekering ?

Vind de antwoorden die je zoekt specifiek voor jouw verzekering hier:

Weet je niet welke verzekering je hebt ? We helpen je graag.

Geef hier je polisnummer in

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?

Wij helpen je graag.

Neem contact op