Menu
Zoek
Contact

Geschillencommissie

Tevredenheid voorop

Bij coöperatie DELA streven we naar jouw volledige tevredenheid, ook bij klachten. In lijn met onze coöperatieve waarden willen we dat je verhaal gehoord wordt als je ontevreden bent. Daarom werken we aan de samenstelling van een onafhankelijke geschillencommissie. Elke klacht dient eerst de normale procedure te volgen, maar indien je niet tevreden bent met de geboden oplossing kan je op termijn terecht bij de geschillencommissie.

dela

Wat doet de geschillencommissie?

  • Behandelt geschillen tussen klanten en DELA.
  • Bestaat uit 5 leden van coöperatie DELA met een Belgische verzekering bij DELA.
    We zijn momenteel op zoek naar leden die hierin wensen te zetelen. Je kan je hiervoor kandidaat stellen via leden@dela.be.
  • Handelt onafhankelijk en oordeelt naar eigen inzicht.
  • Neemt bindende beslissingen voor de directie van DELA.
  • Adviseert de directie over de klachtenprocedure, het voorkomen van klachten en de kwaliteit van de dienstverlening.

Hoe zullen we te werk gaan?

1. Interne klachtenprocedure

Dien je klacht eerst in bij de betrokken dienst van DELA. Blijf je ontevreden? Dien dan een geschil in bij de geschillencommissie.

2. Behandeling van het geschil

Binnen 15 werkdagen hoor je of je geschil wordt behandeld. De commissie beoordeelt op basis van de beschikbare informatie en kan om extra toelichting vragen.

3. Uitspraak van de geschillencommissie

De commissie neemt een gemotiveerde beslissing binnen 15 werkdagen na de behandeling. De uitspraak is bindend voor DELA. Als je het niet eens bent met de uitspraak, kun je terecht bij externe instanties zoals de Ombudsman van de Verzekeringen.

Word lid van de geschillencommissie

Met jouw hulp zorgen we voor een betere dienstverlening voor iedereen. Wil je bijdragen aan een eerlijke en transparante klachtenbehandeling en heb je een verzekering bij DELA? Schrijf je dan in als kandidaat-lid door te mailen naar leden@dela.be.

Toelichting over het lidmaatschap bij coöperatie DELA

DELA biedt sinds oktober 2022 het lidmaatschap van coöperatie DELA in België aan. Iedereen die sinds dat moment een DELA uitvaartverzekering afsluit wordt automatisch lid. Bestaande verzekeringsklanten zullen in verschillende fases toetreden tot de coöperatie. Tot het moment dat iedereen de mogelijkheid heeft gekregen om lid te worden, kan elke DELA-verzekeringsklant genieten van de voordelen die het lidmaatschap biedt, met uitzondering van verzekeringsklanten die zich actief afmelden. Het lidmaatschap bij coöperatie DELA is niet verplicht: Zo kan je kan een DELA Uitvaartzorgplan afsluiten/hebben zonder lid te worden/zijn van coöperatie DELA.