Menu
Zoek
Contact
uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering: gemoedsrust voor jou én jouw nabestaanden

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van jouw begrafenis of crematie. Een hele geruststelling, want jouw nabestaanden hoeven zich geen financiële zorgen te maken over jouw uitvaart.

DELA gaat bovendien nog een stap verder. In de DELA uitvaartverzekering, het DELA Uitvaartzorgplan, is nabestaandenzorg standaard inbegrepen. Dat betekent dat een consulent nabestaandenzorg langsgaat bij jouw familie om te helpen bij de administratieve en praktische verwikkelingen na de uitvaart. Een welgekomen hulp in emotioneel moeilijke tijden.

Een uitvaartverzekering is dus een mooi gebaar en zorgt voor gemoedsrust, voor jou én voor hen. Doe het nu voor later. Ze zullen er jou dankbaar voor zijn.

Wenst u persoonlijk advies over het DELA Uitvaartzorgplan van uw vertrouwde makelaar? Vind hem hier.

Bereken jouw premie

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaart kost vandaag gemiddeld € 5.000*, zonder rekening te houden met de koffietafel, de grafsteen en de grafconcessie. Reken je die zaken er wel bij, kom je al gauw uit op een bedrag van € 7.000 en meer. Met een uitvaartverzekering blijven nabestaanden gespaard van deze kosten. Een mooi gebaar.

Maar het DELA Uitvaartzorgplan is veel meer dan zomaar een geldkwestie. We willen het verdriet en de praktische beslommeringen van nabestaanden zoveel mogelijk verlichten. Daarom helpen we graag bij alle regelingen voor, tijdens en na de uitvaart. Zo zit nabestaandenzorg standaard in onze uitvaartverzekering.

Een waardige uitvaart voor iedereen is nog steeds onze missie.

Wil je weten hoeveel een uitvaart naar jouw wensen kost? Een afscheid dat een weerspiegeling is van wie je was tijdens het leven?

*volgens een onderzoek van Test Aankoop in oktober 2018

Bereken het hier

Het DELA Uitvaartzorgplan is een kapitaal uitvaartverzekering. In dit soort polis verzeker je een bedrag dat bij overlijden beschikbaar is om de uitvaartkosten te betalen.

  • Je kiest zelf het verzekerd bedrag en de looptijd van jouw premiebetalingen in functie van de uitvaartkosten.
  • DELA betaalt rechtstreeks de uitvaartkosten aan de begrafenisondernemer of aan de begunstigden in de polis.

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Psychologische bijstand en repatriëring
Levenslang verzekerd vanaf de eerste premiebetaling
Hulp bij administratieve beslommeringen
Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd
Jouw verzekerd kapitaal blijft waardevast
Vermijd uitvaartkosten voor je nabestaanden

Vrije keuze van begrafenisondernemer

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering hoeven de nabestaanden zich geen financiële zorgen te maken. De kosten van de begrafenis of crematie zijn immers op voorhand gedekt ten bedrage van het verzekerd kapitaal. Maar het is en blijft wel een verzekering en geen spaarboekje of spaarplan. Dat betekent dat je vanaf de eerste premiebetaling bent verzekerd op het risico op overlijden voor het volledig verzekerd bedrag. 

Stel, je sluit in januari een uitvaartverzekering af en betaalt in februari jouw eerste premie. Als je in maart plots komt te overlijden, zal DELA toch het volledig verzekerd kapitaal uitkeren aan de begunstigden in de polis of aan de begrafenisondernemer voor betaling van de uitvaartfactuur.

Ontdek de voordelen van de DELA uitvaartverzekering.

Vraag online een DELA Uitvaartzorgplan aan

Wat kost een uitvaartverzekering?

De premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van de gewenste dekking. Je kiest dus eerst het uitvaartbedrag waarvoor je verzekerd wilt zijn. Als een uitvaart naar jouw wensen bv. € 6.500 kost, kun je voor dat bedrag een uitvaartverzekering afsluiten.

Dan kies je de betaalfrequentie die het best bij jou past: maandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse premiebetalingen. Je betaalt dan een premie tot een bepaalde leeftijd of tot een bepaalde datum. Je kunt er ook voor kiezen om de premie in één keer te betalen. Dit wordt ook wel eens koopsom genoemd.

Je betaalt dan meteen een groot bedrag (bv. € 4.676) maar heeft dan later recht op een uitvaart van € 6.500, net omdat je jouw premie in één keer betaald heeft.

Wat kost een uitvaart naar jouw wensen? Bereken het hier

Jean-Pierre

Eén telefoontje en DELA is er voor jou

De ouders van Jean-Pierre hebben een DELA uitvaartverzekering afgesloten. Als het zover is, hoeft hij maar te bellen en staat DELA klaar met raad en daad.
Bekijk zijn getuigenis.
 
Bekijk zijn getuigenis