Menu
Zoek
Contact
Maak een simulatie voor een DELA Uitvaartzorgplan op maat
Bereken mijn premie
uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering: gemoedsrust voor jou én jouw nabestaanden

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van jouw begrafenis of crematie. Een hele geruststelling, want jouw nabestaanden hoeven zich geen financiële zorgen te maken over jouw uitvaart.

DELA gaat bovendien nog een stap verder. In het DELA Uitvaartzorgplan, de uitvaartverzekering van DELA, is nabestaandenzorg standaard inbegrepen. Dat betekent dat een consulent nabestaandenzorg langsgaat bij jouw familie om te helpen bij de administratieve en praktische verwikkelingen na de uitvaart. Een welgekomen hulp in emotioneel moeilijke tijden.

Een uitvaartverzekering is dus een mooi gebaar en zorgt voor gemoedsrust, voor jou én voor jouw nabestaanden. Doe het nu voor later. Ze zullen er jou dankbaar voor zijn.

Wens je persoonlijk advies over het DELA Uitvaartzorgplan van je vertrouwde makelaar? Vind hem hier.

Bereken mijn premie

Wat maakt het DELA Uitvaartzorgplan uniek?

Met een uitvaartverzekering verzeker je je voor een bepaald bedrag met als hoofddoel de uitvaartkosten betalen. De gemiddelde begrafenis- en crematiekosten liggen vandaag tussen de € 6.000 en € 7.000 (*). Dit bedrag komt vaak op de schouders van je nabestaanden terecht. Tegen deze kosten kan je hen alvast beschermen.

Ook na de uitvaart hebben nabestaanden nood aan begeleiding en een houvast. Ze zitten soms nog met vragen en verdriet en een extra paar handen zijn in zulke gevallen meer dan welkom.

Waar de klassieke uitvaartverzekering stopt, gaat het Uitvaartzorgplan verder. DELA begeleidt voor, tijdens en na de uitvaart. Als uitvaartspecialist weten we uit ervaring dat het rouwproces bij nabestaanden erg belangrijk is. We hechten daarom veel belang aan zij die achterblijven en geven hen de juiste ondersteuning. En dat begint meteen na het overlijden.

(*) Bron: marktanalyse DELA november 2022

Het DELA Uitvaartzorgplan is een kapitaal uitvaartverzekering. In dit soort polis verzeker je een bedrag dat bij overlijden beschikbaar is om de uitvaartkosten te betalen.

  • Je kiest zelf het verzekerde bedrag en de looptijd van jouw premiebetalingen in functie van de uitvaartkosten.
  • DELA betaalt de uitvaartkosten rechtstreeks aan de begrafenisondernemer of aan de begunstigden in de polis.

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Vermijd uitvaartkosten voor je nabestaanden
Hulp bij administratieve beslommeringen
Psychologische bijstand
Jouw verzekerd kapitaal blijft waardevast

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering hoeven je nabestaanden zich geen financiële zorgen te maken. De kosten van de begrafenis of crematie zijn immers op voorhand gedekt voor het volledige verzekerde bedrag. Maar het is en blijft wel een verzekering en geen spaarboekje of spaarplan. Dat betekent dat je vanaf de eerste premiebetaling bent verzekerd op het risico op overlijden voor het volledig verzekerde bedrag. 

Stel, je sluit in januari een uitvaartverzekering af en betaalt in februari jouw eerste premie. Als je in maart plots komt te overlijden, zal DELA toch het volledig verzekerde kapitaal uitkeren aan de begunstigden in de polis of aan de begrafenisondernemer voor betaling van de uitvaartfactuur.

Ontdek de voordelen van de DELA uitvaartverzekering.

Vraag online een DELA Uitvaartzorgplan aan

Wat kost een uitvaartverzekering?

De premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van de gewenste dekking. Je kiest dus eerst het uitvaartbedrag waarvoor je verzekerd wilt zijn. Als een uitvaart naar jouw wensen bv. € 6.500 kost, kun je voor dat bedrag een uitvaartverzekering afsluiten.

Dan kies je de betaalfrequentie die het best bij jou past: maandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse premiebetalingen. Je betaalt dan een premie tot een bepaalde leeftijd of tot een bepaalde datum. Je kunt er ook voor kiezen om de premie in één keer te betalen. Dit wordt ook wel eens koopsom genoemd.

Je betaalt dan meteen een groot bedrag (bv. € 4.676) maar heeft dan later recht op een uitvaart van € 6.500, net omdat je jouw premie in één keer betaald heeft.

Wat kost een uitvaart naar jouw wensen? Bereken het hier

Hoe is een uitvaartverzekering samengesteld?

Welke verschillende verzekeringsvormen bestaan er, wat is het verschil tussen verzekeringsnemer en verzekerde en hoe vertaalt zich dat juridisch en fiscaal? We ontleden de basisprincipes van een uitvaartverzekering.

Download de analyse