Menu
Contact
jong gezin
Een uitvaartverzekering: gemoedsrust voor u én uw nabestaanden

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van uw begrafenis of crematie. Een hele geruststelling, want uw nabestaanden hoeven zich geen financiële zorgen te maken over uw uitvaart.

DELA gaat bovendien nog een stap verder. In de DELA uitvaartverzekering, het DELA Uitvaartzorgplan, is nabestaandenzorg standaard inbegrepen. Dat betekent dat een consulent nabestaandenzorg langsgaat bij uw familie om te helpen bij de administratieve en praktische verwikkelingen na de uitvaart. Een welgekomen hulp in emotioneel moeilijke tijden.

Een uitvaartverzekering is dus een mooi gebaar en zorgt voor gemoedsrust, voor u én voor hen. Doe het nu voor later. Ze zullen er u dankbaar voor zijn.

Wenst u persoonlijk advies over het DELA Uitvaartzorgplan van uw vertrouwde makelaar? Vind hem hier.

Bereken uw premie

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaart kost vandaag gemiddeld € 5.000*, zonder rekening te houden met de koffietafel, de grafsteen en de grafconcessie. Rekent u die zaken er wel bij, komt u al gauw uit op een bedrag van € 7.000 en meer. Met een uitvaartverzekering blijven nabestaanden gespaard van deze kosten. Een mooi gebaar.

Maar het DELA Uitvaartzorgplan is veel meer dan zomaar een geldkwestie. We willen het verdriet en de praktische beslommeringen van nabestaanden zoveel mogelijk verlichten. Daarom helpen we graag bij alle regelingen voor, tijdens en na de uitvaart. Zo zit nabestaandenzorg standaard in onze uitvaartverzekering.

Een waardige uitvaart voor iedereen is nog steeds onze missie.

Wilt u weten hoeveel een uitvaart naar uw wensen kost? Een afscheid dat een weerspiegeling is van wie u was tijdens het leven?

Bereken het hier

*volgens een onderzoek van Test Aankoop in oktober 2018

45plus koppel

Kenmerken DELA Uitvaartzorgplan

Het DELA Uitvaartzorgplan is een kapitaal uitvaartverzekering. In dit soort polis verzekert u een bedrag dat bij overlijden beschikbaar is om de uitvaartkosten te betalen.

  • U kiest zelf het verzekerd bedrag en de looptijd van uw premiebetalingen in functie van de uitvaartkosten.
  • DELA betaalt rechtstreeks de uitvaartkosten aan de begrafenisondernemer of aan de begunstigden in de polis.
 
Contacteer mij

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Veel mensen zien het als een mooie geste naar hun nabestaanden toe. Want die blijven gespaard van de praktische, financiële en administratieve beslommeringen tijdens hun rouwperiode. Zo krijgen zij tijd voor wat écht belangrijk is: het afscheid van een dierbare een plaatsje geven in hun leven.

  • Premie op maat van uw wensen
  • De nabestaanden moeten hun erfenis niet aanspreken om de uitvaart te betalen
  • Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd mits melding 
  • Nabestaandenzorg: geen administratieve zorgen voor uw nabestaanden
  • Psychologische bijstand en repatriëring
  • Winstdeelname: u deelt mee in de winst
  • Indexering: uw polis blijft waardevast
  • Eigen netwerk van begrafenisondernemers
Meer informatie over het DELA Uitvaartzorgplan

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering hoeven de nabestaanden zich geen financiële zorgen te maken. De kosten van de begrafenis of crematie zijn immers op voorhand gedekt ten bedrage van het verzekerd kapitaal. Maar het is en blijft wel een verzekering en geen spaarboekje of spaarplan. Dat betekent dat u vanaf de eerste premiebetaling bent verzekerd op het risico op overlijden voor het volledig verzekerd bedrag. 

Stel, u sluit in januari een uitvaartverzekering af en betaalt in februari uw eerste premie. Als u in maart plots komt te overlijden, zal DELA toch het volledig verzekerd kapitaal uitkeren aan de begunstigden in de polis of aan de begrafenisondernemer voor betaling van de uitvaartfactuur.

Ontdek de voordelen van de DELA uitvaartverzekering.

Vraag online een DELA Uitvaartzorgplan aan

Wat kost een uitvaartverzekering?

De premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van de gewenste dekking. U kiest dus eerst het uitvaartbedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. Als een uitvaart naar uw wensen bv. € 6.500 kost, kunt u voor dat bedrag een uitvaartverzekering afsluiten.

Dan kiest u de betaalfrequentie die het best bij u past: maandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse premiebetalingen. U betaalt dan een premie tot een bepaalde leeftijd of tot een bepaalde datum. U kunt er ook voor kiezen om de premie in één keer te betalen. Dit wordt ook wel eens koopsom genoemd.

U betaalt dan meteen een groot bedrag (bv. € 4.676) maar heeft dan later recht op een uitvaart van € 6.500, net omdat u uw premie in één keer betaald heeft.

Wat kost een uitvaart naar uw wensen? Bereken het hier

Jean-Pierre

Eén telefoontje en DELA is er voor u

De ouders van Jean-Pierre hebben een DELA uitvaartverzekering afgesloten. Als het zover is, hoeft hij maar te bellen en staat DELA klaar met raad en daad.
Bekijk zijn getuigenis.
 
Bekijk zijn getuigenis
"Dankzij mijn DELA Uitvaartzorgplan hoeven mijn kinderen zich later geen zorgen te maken. Ik weet dat alles goed geregeld is en daar ben ik fier op."
Sylvie – 36 jaar – alleenstaande mama*
"Toen mijn vrouw stierf, stond DELA klaar voor mij. Ze heeft een mooi en gepersonaliseerd afscheid gekregen in een DELA uitvaartcentrum. Nadien heeft een consulent nabestaandenzorg me geholpen met alle papierwerk na de uitvaart. Ik ben zeer tevreden over deze persoonlijke service en benadering."
Johan – 66 jaar – weduwnaar op pensioen*
"Na een kort ziekbed is mijn moeder overleden aan kanker. Ik was overmand door emoties en verdriet. DELA heeft me toen écht geholpen door me met raad en daad bij te staan bij de praktische en administratieve rompslomp. Zo kon ik samen met de familie rouwen om het heengaan van mijn moeke."
Juliette – 28 jaar – samen met Stef*
*Sylvie / Johan / Juliette en zijn/haar verhaal zijn fictief, maar wel gebaseerd op de vele getuigenissen die onze klanten ons in de loop der jaren hebben toevertrouwd.