Menu
Zoek
Contact
begrafenis

Hoeveel kost een begrafenis of crematie?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeuren. De kosten variëren in functie van de keuzes die jij of je nabestaanden maken:

  • Crematie of begrafenis?
  • Koffietafel na de ceremonie?
  • Uitgeprinte rouwkaarten?
  • Een mooi bloemstuk voor op de kist?

Het is dus moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag, maar volgens Spaargids.be moet je gemiddeld rekenen op zo’n € 7.000. Je kan de kosten beperkt houden, maar er zijn standaarduitgaven die je moeilijk kan vermijden. Denk bijvoorbeeld aan de ophaling van de overledene door de begrafenisondernemer en de administratieve afhandeling van de factuur.

Een afscheid naar jouw wensen?
Ontvang het prijsoverzicht

Een kijk op alle uitvaartkosten?

Wil je weten hoeveel de basiskosten bedragen en wat je nog extra kan voorzien? Ontvang een handig overzicht van alle kosten die een uitvaart met zich meebrengt.

uitvaartkosten

Wat kan ik vooraf regelen?

Uitvaartkosten voorzien 

Vaak ben je niet voorbereid op een afscheid en de financiële onzekerheid die het teweeg brengt. Bij DELA kan je daarom jouw uitvaart verzekeren met een uitvaartverzekering. In dit type levensverzekering is het afscheid dat je voor ogen hebt, gegarandeerd vanaf de eerste betaling en hebben je nabestaanden dus geen financiële zorgen. Bereken in 1 minuut je premie en ontdek de kostprijs van een DELA verzekering op maat.

Uitvaartverzekering berekenen

Uitvaart regelen

Het verlies van een dierbare doet ons nadenken over ons eigen afscheid: hoe zou ik het willen? Door vooraf je wensen vast te leggen of langs te gaan bij een Uitvaartondernemer bepaal jij de invulling en hoeven je nabestaanden deze moeilijke keuzes niet meer te maken. Een Uitvaartondernemer kan je ook meteen een offerte op maat bezorgen. Laat je voor het gesprek al eens inspireren door de verschillende mogelijkheden bij een (persoonlijk) afscheid.

Vind een begrafenisondernemer