Een uitvaartverzekering, gemoedsrust voor de toekomst

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie. Het grootste voordeel? Nabestaanden komen nooit voor verrassingen te staan, want alles is tot in de puntjes geregeld. Voor hen een hele geruststelling, net zoals voor u.

Ontdek meer

MijnDELA

Ook al heeft u geen DELA Uitvaartzorgplan, iedereen kan gebruik maken van MijnDELA. In MijnDELA kunt u:

  • uw premieberekening opslaan
  • uw polisaanvraag tussentijds opslaan
  • uw digitale wilsbeschikking bewaren en beheren
  • uw polis beheren

Om zaken te wijzigingen of bewaren, moet u eerst inloggen. Nieuw op MijnDELA? Gelieve u eerst te registreren.

Naar MijnDela
We hadden het thuis niet breed. En toch kreeg papa een mooie begrafenis...

Mama is gestorven toen mijn zus en ik nog jong waren. Papa heeft ons daarna alleen opgevoed. Wij kinderen kwamen niets tekort, maar merkkledij of duur speelgoed hebben we nooit gehad.

Lees het verhaal van Sophie en Isabelle.

Lees meer

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering hoeven de nabestaanden zich geen financiële zorgen te maken. De kosten van uw begrafenis of crematie zijn immers op voorhand gedekt. Maar het is en blijft wel een verzekering en geen spaarboekje of spaarplan. Dat betekent dat u vanaf de eerste premiebetaling bent verzekerd op het risico op overlijden voor het volledig verzekerd kapitaal. Stel, u sluit in januari een uitvaartverzekering af en u betaalt in februari uw eerste premie. Als u in maart plots komt te overlijden, zal de verzekeringsmaatschappij toch het volledig verzekerd kapitaal uitkeren aan de begunstigden voor de betaling van de uitvaartfactuur.

Meer over uitvaartverzekeringen

'Uitvaartverzekeringen' vergelijken

Er bestaan belangrijke verschillen tussen een levensverzekering, een overlijdensverzekering en een uitvaartverzekering. 

Bekijk en vergelijk
Een uitvaart kost vandaag gemiddeld € 5.000, zonder koffietafel, rouwjuwelen of concessie.

Volgens een onderzoek van Test Aankoop in oktober 2018 

Hoeveel kost een uitvaart?

Een uitvaart kost gemiddeld tussen 3.000 en 5.000 euro. De koffietafel, de grafsteen en de concessie zijn hier niet inbegrepen omdat deze sterk verschillen afhankelijk van uw wensen of die van uw nabestaanden. Hoeveel kost een uitvaart naar uw wensen? DELA helpt u graag bij de berekening van een uitvaart die een weerspiegeling is van uw leven. Kent u de kostprijs van uw uitvaart? Dan kunt u op basis van dit bedrag een premieberekening uitvoeren voor een DELA Uitvaartzorgplan.

Hoeveel kost uw uitvaart?

Bereken uw premie

Via een periodieke bijdrage bespaart u uw nabestaanden later de kosten en zorgen van uw uitvaart. Een hele geruststelling, toch? Meer informatie over het DELA Uitvaartzorgplan.

Onze consulenten nabestaandenzorg staan voor u klaar

Een overlijden is vaak een moeilijk moment voor de nabestaanden. Ze weten dikwijls niet hoe ze de zaken moeten aanpakken. DELA helpt graag bij de praktische en administratieve regelingen na de uitvaart. Hiervoor kunt u een beroep doen op onze professionele consulenten
nabestaandenzorg.

Ontdek meer

Waarom een DELA uitvaartverzekering?

Een uitvaart kost veel geld, tussen 3.000 en 5.000 euro, zonder rekening te houden met de koffietafel, de grafsteen en de grafconcessie. Met een uitvaartverzekering blijven nabestaanden gespaard van deze kosten. En dat is natuurlijk een mooi gebaar.

Maar het DELA Uitvaartzorgplan is veel meer dan zomaar een geldkwestie. We willen het verdriet, en de praktische beslommeringen, van nabestaanden zoveel mogelijk verlichten. Daarom helpen we graag bij alle regelingen voor, tijdens en na de uitvaart. Zo zit nabestaandenzorg standaard in onze uitvaartverzekering.

Ontdek alle voordelen van de DELA uitvaartverzekering