Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering of ‘begrafenisverzekering’ is een verzekering die de kosten van een begrafenis of crematie dekt. De uitvaartverzekering van DELA heet het DELA Uitvaartzorgplan. DELA gaat bovendien nog een stap verder door ook de praktische zorgen omtrent een overlijden weg te nemen.

Een uitvaartverzekering, een hele geruststelling voor u en uw nabestaanden

Een uitvaartverzekering is dus een verzekering die bij het overlijden van de verzekerde een geldbedrag of dienst uitkeert. Hoewel u de verzekering afsluit op uw eigen leven, doet u dit voornamelijk voor uw nabestaanden. Zij worden op deze manier niet geconfronteerd met de hoge kosten van uw uitvaart.

'Uitvaartverzekeringen' vergelijken

Er bestaan belangrijke verschillen tussen een levensverzekering, overlijdensverzekering en uitvaartverzekering. Bekijk hun specifieke eigenschappen en vergelijk.

Vergelijk

Bereken uw premie

Via een periodieke bijdrage bespaart u uw nabestaanden later de kosten en zorgen van uw uitvaart. Een hele geruststelling, toch? Meer informatie over het DELA Uitvaartzorgplan.

Hoeveel kost een uitvaart?

Een uitvaart kost gemiddeld tussen 3.000 en 5.000 euro. De koffietafel, de grafsteen en de concessie zijn hier niet inbegrepen omdat deze sterk verschillen afhankelijk van uw wensen of die van uw nabestaanden. Hoeveel kost een uitvaart naar uw wensen? DELA helpt u graag bij de berekening van een uitvaart die een weerspiegeling is van uw leven. Kent u de kostprijs van uw uitvaart? Dan kunt u op basis van dit bedrag een premieberekening uitvoeren voor een DELA Uitvaartzorgplan.

Vooraf een DELA Uitvaartzorgplan afsluiten?

Veel mensen zien het als een mooi gebaar naar hun nabestaanden. Want die blijven gespaard van praktische, financiële en administratieve beslommeringen tijdens hun rouwperiode.

De belangrijkste voordelen:

  • Uw premie is aangepast aan uw wensen en budget.
  • Hoe jonger u bent, hoe lager uw premie.
  • Uw premie betaalt u naar keuze in één keer, jaarlijks of maandelijks.
  • U kiest zelf tot welke leeftijd u betaalt (maximaal tot 80 jaar).
  • Kinderen tot 18 jaar zijn zonder bijpremie mee verzekerd op voorwaarde dat u ze in uw polis laat opnemen. Behalve bij eenmalige premiebetaling.
  • Uw verzekerd kapitaal wordt geïndexeerd. Zo dekt uw polis ook in de toekomst uw uitvaartkosten.
  • Het DELA Uitvaartzorgplan biedt ook bij nieuw samengestelde gezinnen de zekerheid dat uw wensen bij overlijden gerespecteerd worden.
  • Als uitvaartspecialist heeft DELA een eigen netwerk van hooggekwalificeerde uitvaartondernemers die, als u dat wenst, de uitvaart voor u kunnen regelen. Alles verloopt volgens uw wensen en/of die van uw nabestaanden. De keuze van de uitvaartondernemer is echter volledig vrij.
Meer informatie over het DELA Uitvaartzorgplan
Gelukkig had papa een DELA Uitvaartzorgplan. Hij wou niet dat wij de kosten moesten dragen van zijn begrafenis.

Els Van den Abbeele (34 j.)