Menu
Zoek
Contact

Eerste foto’s van voetbaluitvaarten en herinneringsmuur bij KRC Genk en KAA Gent

Aanvragen voor eerbetoon overleden supporters op herinneringsmuur in stadion KAA Gent en KRC Genk kunnen nu ingediend worden

Gent-Genk, 28 oktober 2015 – De eerste foto’s van de voetbaluitvaarten, gelanceerd door uitvaartspecialist DELA in samenwerking met KAA Gent en KRC Genk, zijn beschikbaar. Deze voetbaluitvaarten zijn nieuw in België en passen binnen het steeds persoonlijker worden van uitvaarten. Fans van KAA Gent en KRC Genk kunnen voortaan een afscheid organiseren volledig in het teken van hun club, met centraal een kist en bloemen in de clubkleuren. In beide stadions staat voortaan ook een herinneringsmuur waar overleden supporters een plekje kunnen krijgen. Aanmeldingen hiervoor kunnen nu ingediend worden.

Brede invulling voetbaluitvaarten mogelijk: kist en bloemen staan centraal

Voetbaluitvaart KAA GentDe lancering van voetbaluitvaarten in België is uniek, met de primeur voor KAA Gent en KRC Genk. In samenspraak met de clubs werd bepaald hoe de clubsfeer aanwezig kon zijn doorheen het hele afscheidsproces, voor, tijdens en na de uitvaart. Centraal in de voetbaluitvaarten staan een kist en een bloemstuk in de kleuren van de club. Voor crematies zijn urnes in de clubkleuren voorzien. Aangepaste kaarsen in de kleuren van de club maken het geheel compleet.

"Sinds de bekendmaking zijn de reacties erg positief. Onze uitvaartcentra werden reeds gecontacteerd door geïnteresseerde supporters. De keuze is breed: voor wie dat wil kan de club tot in de details aanwezig zijn in het afscheid van de overledene. Nabestaanden, of fans die zelf hun voetbaluitvaart willen voorbereiden, kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden om zelf te bepalen in hoeverre ze de club een centrale plek willen geven in het afscheid", legt Marysia Kluppels, woordvoerder van uitvaartspecialist DELA uit.

Herinneringsmuur geeft overleden supporters plekje in het stadion

Herdenkingsmuur KAA Gent

In het stadion van KRC Genk (Cristal Arena) en in dat van AA Gent (Ghelamco Arena) staat sinds deze week ook een fysieke herinneringsmuur. Op deze muur kunnen overleden supporters een plaatsje krijgen. Dit kan aangevraagd worden bij de club, gratis en los van de voetbaluitvaart. Nabestaanden van reeds overleden supporters kunnen dit dus ook nog aanvragen:

- Voor KAA Gent: aanvraag via de website tot zondag 15 november 2015

- Voor KRC Genk: aanvraag via de website tot zondag 15 november 2015

Online herdenkingspagina in clubsfeer op Facebook

Ook digitaal kunnen medesupporters eer betonen aan de overledene en herinneringen ophalen. Nabestaanden van overleden supporters die een voetbaluitvaart krijgen, kunnen ook opgenomen worden op een digitale herdenkingspagina aanmaken via een speciale facebookapplicatie op de Facebook-pagina van de clubs.

Voetbaluitvaarten binnen trend steeds persoonlijkere uitvaarten

Voetbaluitvaart KRC GenkWoordvoerder Marysia Kluppels van uitvaartspecialist DELA legt de beweegreden voor het initiatief uit: "Voetbaluitvaarten is iets dat we al langer zien in het buitenland en dat we nu naar België brengen. Er is een maatschappelijke evolutie om uitvaarten steeds persoonlijker in te kleden, georganiseerd door de nabestaanden of soms voorbereid door de overledene zelf. Het afscheid wordt steeds meer een ceremonie waar het leven van de overledene centraal staat. We zien dat voor voetbalfans hun club vaak een belangrijke plaats in hun leven inneemt, en daarom wilde DELA hen op een makkelijke manier de kans geven om hun club ook in hun afscheid een centrale plaats te geven."

Een aantal opties om het afscheid in clubsfeer te laten verlopen: bij het groeten ligt de overledene in een kist/urne met de clubkleuren en het logo van de club met daarbij een foto gehandtekend door de spelers. De clubkleuren staan ook centraal tijdens de uitvaartceremonie met de clubvlag gedrapeerd over de kleurenkist, aangepaste kaarsen, bloemen en rouwdrukwerk in de clubkleuren. Na de afscheidsceremonie is er de mogelijkheid om een rouwmoment in te lassen in het stadion waarbij de kist/urne een eremoment nabij het veld krijgt, eventueel gevolgd door de koffietafel in het stadion. Tot slot bestaat ook de mogelijkheid tot het huren van de tour-bus van de club als volgwagen.