Menu
Zoek
Contact
praten met een ledenconsulent coöperatie DELA

Alles goed geregeld, nu en later

Ledenconsulent

Je wil goed zorgen voor de mensen van wie je houdt. Vandaag. En later, als je er niet meer bent. Daarom is het goed nu al een aantal zaken in orde te brengen. Dan ben je daarvan verlost en geniet je nog meer van al die mooie momenten samen.

Wat regel je nu het best voor later? En hoe doe je dat? Wij helpen je op deze website met de antwoorden op je vragen, bijvoorbeeld over nalaten en erven. Je vindt hier ook informatie over en inspiratie voor alles wat met afscheid en uitvaart te maken heeft, zoals het vastleggen van je wensen.

Vind je hier niet wat je zoekt? Of heb je een specifieke vraag? Als lid van coöperatie DELA krijg je gratis persoonlijk advies. Afhankelijk van je vraag kan je hiervoor terecht bij onze medewerkers, ledenconsulent of bij een medewerker van onze partner: Advies Nalatenschap.

Hulp en advies rond nalaten en erven

Bij een overlijden komt heel wat kijken. Wettelijk. Praktisch. Administratief. Gelukkig kun je nu al heel wat regelen, zodat jij en je nabestaanden gerust zijn. Zo kun je vastleggen wat je bezit en aan wie je wat wilt nalaten, bijvoorbeeld. Heb je vragen over erfrecht, nalatenschap, successieplanning, erfbelasting of het maken van een testament? De kans is groot dat je het antwoord hier vindt:

Successiesimulator

Hoeveel betalen jouw erfgenamen aan successierechten? Wil je makkelijk en snel een overzicht van je erfgenamen en hun erfdeel? Via onze successiesimulator zie je in één oogopslag wie wat krijgt en hoeveel je erfgenamen aan successierechten moeten betalen. De resultaten krijg je via mail zodat je deze altijd opnieuw kan raadplegen.

 

Start mijn simulatie

erfbelasting erfgenamen successiesimulator DELA

Raadpleeg onze partner Advies Nalatenschap

Vind je het antwoord niet op de site? Heb je een specifieke vraag over erfrecht, nalatenschap, successieplanning, erfbelasting of het maken van een testament? Neem dan contact op met de helpdesk voor gratis advies van onze partner Advies Nalatenschap — uitsluitend voor leden van coöperatie DELA en DELA-verzekerden.

Registreer je uitvaartwensen online

Een afscheid dat weerspiegelt wie je was tijdens het leven? Een gepersonaliseerde uitvaart met de juiste accenten, die je nabestaanden koesteren als een warme herinnering? Daar kun je nu al voor zorgen.

Met de uitvaartwensen-tool van DELA maak je je wensen kenbaar aan wie jij uitkiest. Ook wie geen DELA-klant is, kan deze onlineservice gebruiken.

Informatie en inspiratie voor afscheid en uitvaart

De uitnodigingen, de bloemen, de muziek, de rouwkaarten, de hele ceremonie: weet jij al hoe je afscheid eruit moet zien? Het is niet vanzelfsprekend om daar nu al over na te denken, maar wel belangrijk. Want het geeft je nabestaanden een houvast. En het maakt van je afscheid iets van jullie samen. Neem contact op met een DELA-uitvaartcentrum in je buurt.

Raadpleeg gratis onze ledenconsulent

Vind je op onze site niet wat je zoekt? Heb je een specifieke vraag over het regelen of organiseren van een persoonlijke uitvaart en wat er mogelijk is? Neem contact op met een adviseur van DELA.

Waar vind ik dit?

Toelichting over het lidmaatschap bij coöperatie DELA

DELA biedt sinds oktober 2022 het lidmaatschap van coöperatie DELA in België aan. Iedereen die sinds dat moment een DELA uitvaartverzekering afsluit wordt automatisch lid. Bestaande verzekeringsklanten zullen in verschillende fases toetreden tot de coöperatie. Tot het moment dat iedereen de mogelijkheid heeft gekregen om lid te worden, kan elke DELA-verzekeringsklant genieten van de voordelen die het lidmaatschap biedt, met uitzondering van verzekeringsklanten die zich actief afmelden. Het lidmaatschap bij coöperatie DELA is niet verplicht: Zo kan je kan een DELA Uitvaartzorgplan afsluiten/hebben zonder lid te worden/zijn van coöperatie DELA.