Menu
Zoek
Contact

Over je lidmaatschap bij coöperatie DELA

en hoe je je afmeldt, als je dat wenst.

Wist je dat DELA staat voor 'Draagt Elkanders Lasten'? En onderdeel is van een coöperatie? Coöperatie DELA is uit solidariteit geboren. Met als doel: voor iedereen een betaalbaar en waardig afscheid mogelijk maken. Vanaf het ogenblik dat je verzekerd bent, worden jij en je eventuele medeverzekerden automatisch, vrijblijvend en kosteloos lid van coöperatie DELA en geniet je de voordelen die daarbij horen.

Het lidmaatschap is niet verplicht: het staat je vrij om een DELA Uitvaartzorgplan af te sluiten zonder lidmaatschap van coöperatie DELA.

erfbelasting erfgenamen successiesimulator DELA

Wens je geen lid (meer) te zijn van coöperatie DELA?

Meld je af via volgend formulier. Enkel de verzekeringnemer hoeft zich af te melden als lid van coöperatie DELA. De afmelding geldt automatisch voor alle verzekerden op de polis. Alle medeverzekerden worden dus mee afgemeld. Je verzekering blijft uiteraard zoals ze is.

Persoonlijke gegevens

* verplicht in te vullen

Waar vind ik dit?

Veelgestelde vragen

Ja. Vanaf het moment dat je aangeeft liever geen lid te worden van coöperatie DELA, ontvang je een bevestigingsmail. Van zodra je deze ontvangen hebt ontvang je geen ledencommunicatie meer van de coöperatie.

Ja. Aan je verzekering verandert er niets. De algemene en bijzondere voorwaarden van je DELA verzekering blijven van kracht ook wanneer je beslist om liever geen lid te worden van coöperatie DELA.

Als lid van coöperatie DELA geniet je diverse voordelen. Zo krijgen je nabestaanden bij onze uitvaartondernemers een financiële tegemoetkoming op de uitvaartfactuur. Jij als lid ook, als je de uitvaart van een niet-verzekerde (familielid in eerste graad) aan een DELA-uitvaartondernemer toevertrouwt. Doorheen de jaren hebben we ook een sterk netwerk van externe specialisten opgebouwd die uitstekend geplaatst zijn om te helpen. Zo verwijzen we door naar Advies Nalatenschap voor uitgebreide dienstverlening rondom nalatenschap. Onze partners bieden iets extra (bijvoorbeeld een korting) voor onze leden.

Een overzicht van alle ledenvoordelen vind je hier.

Toelichting over het lidmaatschap bij coöperatie DELA

DELA biedt sinds oktober 2022 het lidmaatschap van coöperatie DELA in België aan. Iedereen die sinds dat moment een DELA uitvaartverzekering afsluit wordt automatisch lid. Bestaande verzekeringsklanten zullen in verschillende fases toetreden tot de coöperatie. Tot het moment dat iedereen de mogelijkheid heeft gekregen om lid te worden, kan elke DELA-verzekeringsklant genieten van de voordelen die het lidmaatschap biedt, met uitzondering van verzekeringsklanten die zich actief afmelden. Het lidmaatschap bij coöperatie DELA is niet verplicht: Zo kan je kan een DELA Uitvaartzorgplan afsluiten/hebben zonder lid te worden/zijn van coöperatie DELA.