Menu
Zoek
Contact

Over je lidmaatschap bij coöperatie DELA

en hoe je je afmeldt, als je dat wenst.

Wist je dat DELA staat voor 'Draagt Elkanders Lasten'? En onderdeel is van een coöperatie? Coöperatie DELA is uit solidariteit geboren. Met als doel: voor iedereen een betaalbaar en waardig afscheid mogelijk maken. Vanaf het ogenblik dat je verzekerd bent, worden jij en je eventuele medeverzekerden automatisch, vrijblijvend en kosteloos lid van coöperatie DELA en geniet je de voordelen die daarbij horen.

Het lidmaatschap is niet verplicht: het staat je vrij om een DELA Uitvaartzorgplan af te sluiten zonder lidmaatschap van coöperatie DELA.

erfbelasting erfgenamen successiesimulator DELA

Wens je geen lid (meer) te zijn van coöperatie DELA?

Meld je af via volgend formulier. Enkel de verzekeringnemer hoeft zich af te melden als lid van coöperatie DELA. De afmelding geldt automatisch voor alle verzekerden op de polis. Alle medeverzekerden worden dus mee afgemeld. Je verzekering blijft uiteraard zoals ze is.

Persoonlijke gegevens

* verplicht in te vullen

Waar vind ik dit?

Veelgestelde vragen

Ja. Vanaf het moment dat je aangeeft liever geen lid te worden van coöperatie DELA, ontvang je een bevestigingsmail. Van zodra je deze ontvangen hebt ontvang je geen ledencommunicatie meer van de coöperatie.

Ja. Aan je verzekering verandert er niets. De algemene en bijzondere voorwaarden van je DELA verzekering blijven van kracht ook wanneer je beslist om liever geen lid te worden van coöperatie DELA.

Als lid van coöperatie DELA geniet je diverse voordelen. Zo krijgen je nabestaanden bij onze uitvaartondernemers een financiële tegemoetkoming op de uitvaartfactuur. Jij als lid ook, als je de uitvaart van een niet-verzekerde (familielid in eerste graad) aan een DELA-uitvaartondernemer toevertrouwt. Doorheen de jaren hebben we ook een sterk netwerk van externe specialisten opgebouwd die uitstekend geplaatst zijn om te helpen. Zo verwijzen we door naar Advies Nalatenschap voor uitgebreide dienstverlening rondom nalatenschap. Onze partners bieden iets extra (bijvoorbeeld een korting) voor onze leden.

Een overzicht van alle ledenvoordelen vind je hier.

Toelichting over het lidmaatschap bij coöperatie DELA

DELA lanceert het lidmaatschap van coöperatie DELA in België in verschillende fases. In de beginfase – vanaf oktober 2022 – zullen enkel nieuwe verzekerden automatisch en vrijblijvend lid worden van coöperatie DELA. Op termijn – in de loop van 2023-2024 - willen we ook bestaande klanten die al een uitvaartverzekering bij DELA hebben graag verwelkomen bij coöperatie DELA.

 

Klanten die voor oktober 2022 bij DELA een uitvaartverzekering hebben afgesloten moeten dus nog even geduld uitoefenen om lid te kunnen worden van coöperatie DELA. Omdat we vinden dat alle klanten recht hebben op de ledenvoordelen, genieten ook niet-leden van dezelfde voordelen.