Menu
Zoek
Contact

Financiële tegemoetkoming bij de DELA Uitvaartondernemer

Zorgen voor elkaar zit in onze genen: DELA is uit solidariteit geboren. Vandaar dat we uitvaarten verzekeren én verzorgen.

Op die manier kunnen we ook de allerbeste dienstverlening bieden. Want zo schenken we financiële gemoedsrust en kunnen we garant staan voor een waardig afscheid bij onze uitvaartondernemers.

De DELA Uitvaartondernemers en onze consulenten nabestaandenzorg spelen daarbij een cruciale rol. Ze helpen jou en je nabestaanden met raad en daad. En met een financiële tegemoetkoming op de uitvaartfactuur.

Je bent hoe dan ook vrij in je keuze van een uitvaartondernemer. Jij of jouw nabestaanden kiezen zelf wie de uitvaart verzorgt. We kunnen je in deze keuze enkel maar adviseren te kiezen voor een ervaren, vriendelijke en deskundige DELA Uitvaartondernemer. 

Vind jouw DELA Uitvaartondernemer

Voordeel voor je nabestaanden

Bij DELA verzekerd of lid van coöperatie DELA? Je nabestaanden genieten een voordeel van -10% op bepaalde kosten* van de factuur voor je eigen uitvaart bij een DELA-uitvaartondernemer. De maximale korting voor je eigen uitvaart is 500 euro.

De korting geldt enkel bij een DELA Uitvaartondernemer.


Voordeel voor een niet-verzekerde naaste

Je bent bij DELA verzekerd of lid van coöperatie DELA en je vertrouwt de uitvaart van een niet-verzekerd familielid toe aan een DELA Uitvaartondernemer? Dan geldt een korting van 5%*. De korting voor de uitvaart van een niet-verzekerde naaste bedraagt maximaal 250 euro. De niet-verzekerde naaste moet een verwante in de eerste graad zijn of de partner (woonachtig op hetzelfde adres) van de verzekerde. Verwanten in de eerste graad zijn ouders en kinderen.

* De korting wordt toegepast op de prijs van de producten en diensten met uitzondering van de kosten van externe dienstverlening en voorgeschoten kosten (taksen, crematie, koffietafel, concessies, postzegels enzovoort).

 

Toelichting over het lidmaatschap bij coöperatie DELA

DELA lanceert het lidmaatschap van coöperatie DELA in België in verschillende fases. In de beginfase – vanaf oktober 2022 – zullen enkel nieuwe verzekerden automatisch en vrijblijvend lid worden van coöperatie DELA. Op termijn – in de loop van 2023-2024 - willen we ook bestaande klanten die al een uitvaartverzekering bij DELA hebben graag verwelkomen bij coöperatie DELA.

 

Klanten die voor oktober 2022 bij DELA een uitvaartverzekering hebben afgesloten moeten dus nog even geduld uitoefenen om lid te kunnen worden van coöperatie DELA. Omdat we vinden dat alle klanten recht hebben op de ledenvoordelen, genieten ook niet-leden van dezelfde voordelen.