Menu
Zoek
Contact
dela

Alles over erven, nalatenschap en erfbelasting

Hulp & advies bij nalatenschap

Wie stilstaat bij zijn eigen afscheid of geconfronteerd wordt met een overlijden, staat voor een heleboel vragen. Vragen die niet zo evident zijn. Over nalatenschap, erfrecht, erfbelasting enzovoort. Als uitvaartspecialist krijgt DELA vaak zulke vragen. 'Wie zijn mijn erfgenamen?' 'Wat bepaalt de wet?' 'Wat mag ik zelf beslissen en wat met de erfbelasting? De kans is groot dat je je antwoord hier vindt:

Vraag gratis persoonlijk advies

Vind je het antwoord niet op onze website? Of heb je een specifieke vraag over erfrecht, nalatenschap, erfbelasting of het maken van een testament?

Neem dan contact op met de helpdesk voor gratis advies* van onze partner Advies Nalatenschap — uitsluitend voor leden van coöperatie DELA en DELA-verzekerden. Een medewerker van Advies Nalatenschap geeft je binnen 2 werkdagen kosteloos een persoonlijk antwoord op je vraag.

*Dit omvat een persoonlijk contact met een medewerker van Advies Nalatenschap (via e-mail) aan wie je je eerste vragen kan stellen over successie en nalatenschap. Wanneer het advies over complexere dossiers gaat, zal de medewerker u doorverwijzen naar een extern adviseur. Het advies van de medewerker van Advies Nalatenschap kan geenszins beschouwd worden als raad in de zin van de Wet Financial Planning van 25 april 2014. Het advies is steeds beperkt tot algemene informatie en/of antwoorden op punctuele vragen.

Successiesimulator

Hoeveel betalen jouw erfgenamen aan successierechten? Wil je makkelijk en snel een overzicht van je erfgenamen en hun erfdeel? Via onze successiesimulator zie je in één oogopslag wie wat krijgt en hoeveel je erfgenamen aan successierechten moeten betalen. De resultaten krijg je via mail zodat je deze altijd opnieuw kan raadplegen.

 

Start mijn simulatie

erfbelasting erfgenamen successiesimulator DELA

Extra voordeel

Indien je geconfronteerd wordt met een overlijden, geniet je van een ledenvoordeel van -15% op de uitgebreide dienstverlening van onze partner Advies Nalatenschap. Vermeld bij je aanmelding dat je klant bent bij DELA.

De aangifte van een nalatenschap is complex. Laat je bijstaan door een expert. Een medewerker van onze partner Advies Nalatenschap komt bij jou aan huis en neemt vele administratieve zorgen uit handen. Dan weet je dat alles goed geregeld is.

Toelichting over het lidmaatschap bij coöperatie DELA

DELA biedt sinds oktober 2022 het lidmaatschap van coöperatie DELA in België aan. Iedereen die sinds dat moment een DELA uitvaartverzekering afsluit wordt automatisch lid. Bestaande verzekeringsklanten zullen in verschillende fases toetreden tot de coöperatie. Tot het moment dat iedereen de mogelijkheid heeft gekregen om lid te worden, kan elke DELA-verzekeringsklant genieten van de voordelen die het lidmaatschap biedt, met uitzondering van verzekeringsklanten die zich actief afmelden. Het lidmaatschap bij coöperatie DELA is niet verplicht: Zo kan je kan een DELA Uitvaartzorgplan afsluiten/hebben zonder lid te worden/zijn van coöperatie DELA.