Menu
Zoek
Contact
dela

Alles over erven, nalatenschap en erfbelasting

Hulp & advies bij nalatenschap

Wie stilstaat bij zijn eigen afscheid of geconfronteerd wordt met een overlijden, staat voor een heleboel vragen. Vragen die niet zo evident zijn. Over nalatenschap, erfrecht, erfbelasting enzovoort. Als uitvaartspecialist krijgt DELA vaak zulke vragen. 'Wie zijn mijn erfgenamen?' 'Wat bepaalt de wet?' 'Wat mag ik zelf beslissen en wat met de erfbelasting? De kans is groot dat je je antwoord hier vindt:

Vraag gratis persoonlijk advies

Vind je het antwoord niet op onze website? Of heb je een specifieke vraag over erfrecht, nalatenschap, erfbelasting of het maken van een testament?

Neem dan contact op met de helpdesk voor gratis advies* van onze partner Advies Nalatenschap — uitsluitend voor leden van coöperatie DELA en DELA-verzekerden. Een medewerker van Advies Nalatenschap geeft je binnen 2 werkdagen kosteloos een persoonlijk antwoord op je vraag.

*Dit omvat een persoonlijk contact met een medewerker van Advies Nalatenschap (via e-mail) aan wie je je eerste vragen kan stellen over successie en nalatenschap. Wanneer het advies over complexere dossiers gaat, zal de medewerker u doorverwijzen naar een extern adviseur. Het advies van de medewerker van Advies Nalatenschap kan geenszins beschouwd worden als raad in de zin van de Wet Financial Planning van 25 april 2014. Het advies is steeds beperkt tot algemene informatie en/of antwoorden op punctuele vragen.

Successiesimulator

Hoeveel betalen jouw erfgenamen aan successierechten? Wil je makkelijk en snel een overzicht van je erfgenamen en hun erfdeel? Via onze successiesimulator zie je in één oogopslag wie wat krijgt en hoeveel je erfgenamen aan successierechten moeten betalen. De resultaten krijg je via mail zodat je deze altijd opnieuw kan raadplegen.

 

Start mijn simulatie

erfbelasting erfgenamen successiesimulator DELA

Extra voordeel

Indien je geconfronteerd wordt met een overlijden, geniet je van een ledenvoordeel van -15% op de uitgebreide dienstverlening van onze partner Advies Nalatenschap. Vermeld bij je aanmelding dat je klant bent bij DELA.

De aangifte van een nalatenschap is complex. Laat je bijstaan door een expert. Een medewerker van onze partner Advies Nalatenschap komt bij jou aan huis en neemt vele administratieve zorgen uit handen. Dan weet je dat alles goed geregeld is.

Toelichting over het lidmaatschap bij coöperatie DELA

DELA lanceert het lidmaatschap van coöperatie DELA in België in verschillende fases. In de beginfase – vanaf oktober 2022 – zullen enkel nieuwe verzekerden automatisch en vrijblijvend lid worden van coöperatie DELA. Op termijn – in de loop van 2023-2024 - willen we ook bestaande klanten die al een uitvaartverzekering bij DELA hebben graag verwelkomen bij coöperatie DELA.

 

Klanten die voor oktober 2022 bij DELA een uitvaartverzekering hebben afgesloten moeten dus nog even geduld uitoefenen om lid te kunnen worden van coöperatie DELA. Omdat we vinden dat alle klanten recht hebben op de ledenvoordelen, genieten ook niet-leden van dezelfde voordelen.