Menu
Zoek
Contact
DELA foto

Het DELA Uitvaartzorgplan, gemoedsrust voor jou en jouw nabestaanden

Maak een simulatie voor een DELA Uitvaartzorgplan op maat
Bereken jouw premie

Alles over het DELA Uitvaartzorgplan

Het is goed om nu al even stil te staan bij later. Je wenst toch ook een afscheid waarbij je mooie herinneringen nalaat in plaats van financiële, administratieve en praktische beslommeringen?

Via een periodieke bijdrage bespaar je jouw nabestaanden later de kosten en zorgen van jouw uitvaart. Een hele geruststelling, toch?

Bereken jouw premie

Wat maakt het DELA Uitvaartzorgplan uniek?

Met een uitvaartverzekering verzeker je je voor een bepaald bedrag met als hoofddoel de uitvaartkosten te betalen. De gemiddelde begrafenis- of crematiekosten liggen vandaag tussen de € 6.000 en € 7.000 (*). Dit bedrag komt vaak op de schouders van je nabestaanden. Tegen deze kosten kan je hen alvast beschermen.

Ook na de uitvaart hebben nabestaanden nood aan begeleiding en een houvast. Ze zitten soms nog met vragen en verdriet en een extra paar handen zijn in zulke gevallen meer dan welkom.

Waar de klassieke uitvaartverzekering stopt, gaat het Uitvaartzorgplan verder. DELA begeleidt voor, tijdens en na de uitvaart. Als uitvaartspecialist weten we uit ervaring dat het rouwproces bij nabestaanden erg belangrijk is. We hechten daarom veel belang aan zij die achterblijven en geven hen de juiste ondersteuning. En dat begint meteen na het overlijden.

(*) Bron: *marktanalyse DELA november 2022

Wat zijn de voordelen van een DELA Uitvaartzorgplan?

Psychologische bijstand en repatriëring
Levenslang verzekerd vanaf de eerste premiebetaling
Hulp bij administratieve beslommeringen
Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd
Jouw verzekerd kapitaal blijft waardevast
Vermijd uitvaartkosten voor je nabestaanden

Vrije keuze van begrafenisondernemer

Wettelijke informatie

Het DELA Uitvaartzorgplan is een individuele levensverzekering (Tak 21), onderworpen aan het Belgisch recht.

Het DELA Uitvaartzorgplan dekt geen overlijden dat het gevolg is van:

  • Zelfmoord binnen het jaar na de inwerkingtreding van de polis
  • Vrijwillige deelname aan een collectieve gewelddaad, terreur of oorlog (uitgezonderd professionele omstandigheden: bv. militairen, politie, brandweer)
  • Het plegen van een misdaad of wanbedrijf als (mede)dader
  • Voor extra bijstand, psychologische bijstand, repatriëring & vervroegde terugkeer gelden specifieke beperkingen en uitsluitingen. Deze vindt u terug in de Algemene Voorwaarden.

U kunt een premieberekening/-offerte voor een DELA Uitvaartzorgplan doen op dela.be en/of via uw makelaar.

Enkel de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden zijn bindend. U wenst kosteloos een kopie van deze documenten? Graag een mailtje naar info@dela.be.

U heeft klachten? Wij helpen u graag verder: contact@dela.be of DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen.

U wenst liever een onafhankelijke partij? Contacteer de Ombudsman Verzekeringen via de Meeûsplantsoen 35 – 1000 Brussel.

Voordat u een online polis aanvraagt, adviseren we om eerst deze documenten door te nemen: Infofiche DELA Uitvaartzorgplan, Algemene Voorwaarden, Segmentatiecriteria en de MiFID Brochure

De beste uitvaartverzekering van België

DECAVI2022

Woensdag 26 oktober 2022 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2022 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.

DELA foto

Het DELA Uitvaartzorgplan is een kapitaal uitvaartverzekering. In dit soort polis verzeker je een bedrag dat bij overlijden beschikbaar is om de uitvaartkosten te betalen.

  • Je kiest zelf het verzekerd bedrag en de looptijd van jouw premiebetalingen in functie van de uitvaartkosten.
  • DELA betaalt rechtstreeks de uitvaartkosten aan de begrafenisondernemer of aan de begunstigden in de polis.
Bereken jouw premie

Liever een afspraak?

Je hebt nog vragen en wenst persoonlijk advies over het DELA Uitvaartzorgplan? Maak dan een afspraak met jouw vertrouwde makelaar of DELA adviseur.

Maak een afspraak

DELA beantwoordt jouw vragen

Vragen rond een overlijden? Een naaste van jou overlijdt, en je hebt een DELA Uitvaartzorgplan? Onze medewerkers van de DELA-infolijn beantwoorden al jouw praktische vragen:

02 800 87 87