Menu
Zoek
Contact

Levensverzekering: stel je financiële toekomst veilig

Wil je graag een extra spaarpotje voorzien? Met een levensverzekering bouw je kapitaal op dat je in de toekomst voor verschillende doelen kan gebruiken. Afhankelijk van het doel, zijn er verschillende soorten levensverzekeringen.

Maak hier een simulatie voor de levensverzekering van DELA, het DELA Uitvaartzorgplan.
Bereken mijn premie
Bereken de kostprijs van jouw DELA uitvaartverzekering online
Bereken mijn premie
DELA Uitvaartzorgplan

Welke soort levensverzekeringen zijn er?

Uitbetaling bij leven

Op je 65 jaar heb je een bepaalde levensstandaard opgebouwd die je wenst te behouden. Een aanvullende levensverzekering, zoals pensioensparen, kan hierop het perfecte antwoord bieden.

Uitbetaling bij overlijden

Je gezin moet dan verder met een inkomen minder. Een extra duwtje in de rug is welkom. Een overlijdensverzekering en een uitvaartverzekering zijn voorbeelden.

Wat is het verschil tussen een levensverzekering en een uitvaartverzekering?

Een levensverzekering biedt algemene financiële bescherming. Het geld van de verzekering kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden: de studiekosten van de kinderen, het verder afbetalen van de lening, enzovoort.

Je hebt levensverzekeringen die aflopen na een bepaalde periode en levensverzekeringen die gedurende je hele leven gelden. Een voorbeeld van zo’n levensverzekering met een levenslange dekking is de uitvaartverzekering. Deze levenslange overlijdensverzekering is erop gericht om de kosten van je begrafenis of crematie te betalen (kosten van de kist, ceremonie, koffietafel, begrafenisondernemer, concessie,...) en je nabestaanden zo financieel te ontlasten.

Anders dan dat je zelf zou sparen, is je eindkapitaal gegarandeerd vanaf de eerste betaling. Stel dus dat je na twee betalingen plots overlijdt, dan eindigt het contract en ontvangen je begunstigden het volledige bedrag van je verzekering. Je kiest zelf wie je begunstigden zijn: de begrafenisondernemer om de uitvaartfactuur te betalen of je dierbaren.

Geen zorgen over uitvaartkosten

Met een uitvaartverzekering blijven je nabestaanden gespaard van dure begrafeniskosten.

+

Een uitvaart kost vandaag gemiddeld € 7.000 (bron: Spaargids.be). Bespaar je nabestaanden deze financiële opdoffer. Gemoedsrust verzekerd, vanaf de eerste betaling.

Kinderen mee verzekerd

In de meeste uitvaartverzekeringen zijn kinderen jonger dan 18 jaar kosteloos mee verzekerd.

+

Je wenst het niemand toe, maar je gezin kan maar beter beschermd zijn. Heb je kinderen ouder dan 18? Zij kunnen hun eigen polis aanvragen. Hoe jonger, hoe lager de bijdrage.

Kies zelf de begrafenisondernemer

Je behoudt je vrije keuze van Uitvaartondernemer.

+

Het is niet omdat je een uitvaartverzekering afsluit, dat je een begrafenisondernemer moet kiezen die de verzekeringsmaatschappij of bank voorstelt.

Het DELA Uitvaartzorgplan is de uitvaartverzekering van DELA, waarmee je jouw naasten beschermt tegen de financiële gevolgen van je overlijden. DELA gaat verder, want we begeleiden je geliefden ook tijdens het rouwproces in de vorm van DELA nabestaandenzorg en psychologische bijstand.

Het DELA Uitvaartzorgplan is een levensverzekering Tak 21. Deze uitvaartverzekering beschermt je naasten tegen de financiële gevolgen van een overlijden en begeleidt hen tijdens het rouwproces. Benieuwd naar de kostprijs van een DELA verzekering? Maak een simulatie.

Bereken mijn premie

Wat is een levensverzekering Tak 21? Is Tak 21 veilig? Is er fiscale aftrek bij een levensverzekering? En wat is het verschil met een levensverzekering Tak 23? Het antwoord op al jouw vragen vind je in deze blog.

Lees het artikel