Menu
Zoek
Contact
levensverzekering

Een levensverzekering heeft zoveel meer te bieden

Maak een simulatie voor een DELA uitvaarzorgplan op maat
Simuleer mijn premie

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering is een verzekering gekoppeld aan de levensduur. De term kan zowel gebruikt worden voor een levensverzekering, een overlijdensverzekering als voor een gemengde verzekering, een combinatie van beide. Het klinkt misschien vreemd maar een uitvaartverzekering is ook een levensverzekering.

In het geval van een levensverzekering keert de verzekeringsmaatschappij of verzekeraar het kapitaal (een som geld) uit op een bepaald moment:

  • als de verzekerde nog in leven is op een vastgelegde datum in het contract. Bv. op zijn/haar 65ste verjaardag. Dan is er sprake van een levensverzekering.
  • als de verzekerde sterft. Dan betreft het een overlijdensverzekering.

Maar eigenlijk is dit is een veel te enge benadering want een levensverzekering heeft zoveel meer te bieden. We leggen dit graag verder uit.

Waarom een levensverzekering afsluiten?

Zorg voor jouw familie

Wat zijn de financiële gevolgen voor jouw partner en kinderen als je onverwacht komt te overlijden? Wat gebeurt er wanneer jouw loon plots wegvalt en dus ook het inkomen om voor hen te zorgen? Kunnen jouw kinderen dan nog verder studeren? Kunnen de dagelijkse rekeningen nog betaald worden?

Met een uitvaartverzekering of een overlijdensverzekering zorg je ervoor dat jouw familie later geen financiële zorgen heeft wanneer je overlijdt. Een mooi gebaar waar ze jou dankbaar voor zullen zijn. De uitvaartverzekering van DELA is het DELA Uitvaartzorgplan.

Zorg voor jouw 'oude dag'

De meeste Belgen kunnen na een lange professionele carrière genieten van een welverdiend wettelijk pensioen. De overheid geeft je een maandelijks bedrag in ruil voor jouw jarenlange bijdrage aan de maatschappij. Maar meestal zal dat pensioen een stuk lager liggen dan het laatste loon dat je verdiende. Je bent echter gewend aan een bepaalde levensstandaard en wenst daar vooral niet op in te boeten als je met pensioen gaat.

Dan kun je best tijdig beginnen nadenken over een mooie aanvulling op jouw wettelijk pensioen. Dat kan onder meer via bovengenoemde levensverzekeringsproducten. Denk dus nu al eens aan later.

Zorg voor een ander (levens)doel

Je kunt een levensverzekering ook afsluiten voor andere doelen. Naast het bekostigen van de studies van de kinderen, kan dit bijvoorbeeld een wereldreis zijn na jouw professionele carrière of een investering in immobiliën.

Levensverzekeringen dienen dus niet alleen als bescherming voor diegenen die je graag ziet, maar zijn er als appeltje voor de dorst. Geniet bijgevolg van het leven vandaag door af en toe eens stil te staan bij morgen.

Wat is het verschil tussen een levensverzekering en een overlijdensverzekering?

Wist je dat een overlijdensverzekering en een uitvaartverzekering in principe ook levensverzekeringen zijn? Maar hoe kies je nu de juiste levensverzekering? We geven je een handig overzicht zodat je de juiste keuze kan maken.

Ontdek de verschillen

Een uitvaartverzekering: Tak 21 levensverzekering

Een uitvaartverzekering is een  ‘Tak 21 levensverzekering’. Dit soort verzekering biedt bij ‘gewone levensverzekeringen’ een gewaarborgde intrestvoet, met eventueel een winstdeelname erbovenop. De gegarandeerde intrestvoet is van toepassing op elke storting afzonderlijk. De winstdeelname is niet gegarandeerd, maar hangt af van de bedrijfsresultaten van de verzekeraar.

De uitvaartverzekering vormt hierop een uitzondering. Hier werken verzekeringsmaatschappijen niet met gegarandeerde intrestvoeten. Uitvaartspecialist DELA is de enige organisatie in België die winstdeelname aanbiedt binnen haar uitvaartverzekering, het DELA Uitvaartzorgplan. Deze winstdeelname is zoals hierboven aangegeven niet gegarandeerd en discretionair. Dat betekent dat DELA België zelf kan beslissen of het deze winstdeelname uitkeert of niet. Met winstdeelname deel je (zoals het woord zelf zegt) in de winst. Jouw kapitaal groeit maar jouw premie blijft dezelfde. 

Met een uitvaartverzekering zet je een bedrag (kapitaal) opzij dat later gebruikt zal worden om de uitvaartkosten te betalen. Dit bedrag kan rechtstreeks betaald worden aan de begrafenisondernemer of aan de door jou gekozen begunstigden in de polis.

Bereken jouw premie
levensverzekering

Bijzondere kenmerken DELA Uitvaartzorgplan

Verzekerd vanaf de eerste premiebetaling

Je kunt zelf kiezen op welke termijn je dit bedrag betaalt, met bijvoorbeeld een maandelijkse premie die je opzij zet gedurende een bepaalde duurtijd. Aangezien dit een levensverzekering is, ben je verzekerd voor het volledig verzekerd kapitaal vanaf de eerste premiebetaling. Indien de verzekerde overlijdt voor de einddatum van de premiebetaling (zoals vermeld in de polis), dan zal het verzekerd kapitaal toch volledig uitbetaald worden aan de gekozen begunstigden in de polis. Dit is niet het geval bij een spaarrekening waar je stelselmatig geldbedragen bij elkaar spaart tot het gewenste spaarbedrag bereikt is.

Vergelijk met andere levensverzekeringen

Een mooi gebaar dat zorgt voor gemoedsrust

Een uitvaartverzekering is een mooi gebaar naar jouw nabestaanden toe want zij hoeven zich geen financiële zorgen te maken over jouw uitvaart later. Die kost al gauw € 5.000*, zonder graf- of urnenmuur concessie, koffietafel en rouwjuwelen. Reken je deze zaken er wel bij, kom je uit op een bedrag van € 7.000 en meer. De moeite waard dus om nu al eens na te denken over later.

*volgens een onderzoek van Test Aankoop, gepubliceerd in oktober 2018

Nabestaandenzorg voor jouw familie

DELA gaat bovendien nog een stapje verder door ook de administratieve zorgen weg te nemen bij jouw naasten in een emotioneel moeilijke periode. Onze consulenten nabestaandenzorg helpen jouw familie bij de praktische en administratieve beslommeringen na de uitvaart: contacteren van financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, verwittigen van nutsorganisaties, opvolging pensioen, fondsen, enz.

Dit alles zit vervat in het DELA Uitvaartzorgplan. Gemoedsrust voor jou én jouw nabestaanden. Een mooie geste waar ze je later dankbaar voor zullen zijn. 

Premietaks levensverzekering

Op de premies van een levensverzekering Tak 21 betaalt u als particulier een premietaks van 2%, dus ook op de premies van een uitvaartverzekering.De beste uitvaartverzekering van België

DECAVI2022

* Woensdag 26 oktober 2022 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2022 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.