Menu
Zoek
Contact

Levensverzekering: wat is het nut?

28 november 2023
Leestijd: 3 min

De Staatsbon heeft de Belg aangezet tot nadenken: hoe kan ik een extra spaarpotje voorzien en zo meer financiële ademruimte creëren? Hoewel minister Van Peteghem er niet in slaagde om de banken hun rentevoeten te laten verhogen, was er wel een duidelijk signaal dat we massaal op zoek zijn naar alternatieven. Een levens verzekering is voor velen het antwoord.

Levensverzekering Tak 21

Er bestaan verschillende soorten levensverzekeringen. De kans is groot dat je ooit al van Tak 21 of Tak 23 gehoord hebt.

  • Een Tak 21 levensverzekering is een spaarverzekering.
  • Een Tak 23 levensverzekering is een beleggingsverzekering.

In dit blogartikel gaan we dieper in op Tak 21. De meest populaire vorm van langetermijnsparen binnen deze tak is pensioensparen. Maar er zijn nog andere voorbeelden die vaak onderbelicht zijn, zoals de overlijdensverzekering en de uitvaartverzekering.

Fiscale aftrek levensverzekering


Pensioensparen Overlijdensverzekering Uitvaartverzekering  
Belastingsvoordeel Ja Soms Soms
Premietaks 8 % op 60 jaar 2 % 2 %

Wat maakt een overlijdensverzekering en een uitvaartverzekering zinvol?

  • In beide verzekeringen bouw je kapitaal op dat wordt uitgekeerd bij overlijden.
  • Terwijl je nabestaanden bij een overlijdensverzekering steeds zelf kunnen kiezen waaraan ze het geld besteden, heeft een uitvaartverzekering als hoofddoel de uitvaartfactuur betalen.
  • Zowel een overlijdensverzekering als een uitvaartverzekering zijn veilige opties, omdat je geld levenslang gewaarborgd is. Als je je verzekert voor € 5.000 zal de verzekeringsmaatschappij deze som na overlijden ook uitbetalen. Een hele geruststelling, vind je niet?
  • In de uitvaartverzekering van DELA worden jouw nabestaanden daarenboven gesteund door een consulent in de administratieve rompslomp na de uitvaart. Deze nabestaandenzorg service is standaard inbegrepen. Een mooi gebaar voor je naasten.

Rendement bij levensverzekering

Ook al ben je op zoek naar het hoogste rendement, je weet wat van onschatbare waarde blijft: jouw geliefden en hun gemoedsrust. Onze (klein)kind(eren), je partner, je (groot)ouder(s)… ze liggen ons allemaal nauw aan het hart en we willen hen dan ook zo veel mogelijk ontzorgen.

Met ons DELA Uitvaartzorgplan bespaar je jouw geliefden zoveel mogelijk kosten en zorgen. Tijdens jouw leven, maar ook daarna. Zo schenk je jezelf en jouw nabestaanden gemoedsrust.

Bereken een premie op maat van jouw gezin