Menu
Zoek
Contact

Indexatie van je Uitvaartzorgplan

Heb je een DELA Uitvaartzorgplan? Op 1 juli indexeren wij jouw polis.
Wij hebben meer informatie en de meest gestelde vragen voor jou op een rij gezet.

Wat betekent deze indexering?

Jouw verzekerd bedrag groeit mee: een hele geruststelling

Alles wordt duurder, ook uitvaartkosten. DELA wil je altijd de beste kwaliteit en dienstverlening garanderen, ook in de toekomst. Daarom verhogen we automatisch het verzekerd bedrag van jouw polis op 1 juli. Zo ben je zeker dat jouw polis de uitvaartkosten te allen tijde dekt. Dat is een hele geruststelling. Zowel voor jou als voor je nabestaanden.

Wat betekent deze indexatie voor jou?

Jouw polis wordt geïndexeerd volgens de evolutie van de consumptieprijsindex van december vorig jaar tegenover de consumptieprijs van december het jaar ervoor. Dit indexcijfer wordt gepubliceerd door de overheid. Je verzekerd bedrag wordt met dit indexpercentage verhoogd. Hieruit volgt een aangepaste premie.

De premie stijgt volgens:

  • het percentage van de index
  • de bereikte leeftijd
  • de resterende betalingstermijn

DELA deelt haar winst

Meer informatie over winstdeling

Veelgestelde vragen

Wanneer indexeren we jouw polis?

Jouw polis wordt jaarlijks geïndexeerd op 1 juli, gedurende de duurtijd van premiebetaling. Zo blijft jouw polis waardevast, en groeit het kapitaal mee met de uitvaartkosten. En dit zonder dat je hiervoor opnieuw medische vragen moet beantwoorden.

Toch liever geen indexatie?

De indexatie zorgt ervoor dat je polis waardevast blijft op lange termijn en zo tegemoet komt aan de stijgende uitvaartkosten. Toch kan het zijn dat je deze indexering liever niet wenst. Je kan ons steeds contacteren  om de indexatie van je polis stop te zetten .

Handig om te checken

Heb je kinderen ?

Indien je jouw kinderen wil verzekeren, dien je deze op de polis te laten zetten. Van zodra je jouw kinderen (jonger dan 18 jaar) hebt opgegeven bij DELA, en ze dus op de polis staan, zijn ze mee verzekerd. Zonder dat je daarvoor nog extra premie moet betalen.
Neem hiervoor contact met ons op, en we helpen je graag verder.

Hoe kan je jouw polis aanpassen?

Een gezinsuitbreiding, een betaalwijziging, liever e-mail in plaats van papier of andere wijzigingen kun je hier aan ons doorgeven. Zo blijven jouw verzekeringsgegevens altijd up-to-date.
Neem contact met ons op, en we helpen je graag verder.
DELA foto

Het DELA Uitvaartzorgplan, gemoedsrust voor jou én jouw nabestaanden

Jouw voordeel

Indien jouw Uitvaartzorgplan voorziet in nabestaandenzorg, dan krijgen je nabestaanden naast de financiële gemoedsrust ook praktische en emotionele ondersteuning na de uitvaart. Zij krijgen te maken met allerlei praktische, financiële, juridische en administratieve zaken die geregeld moeten worden. Een helpende hand is op zo een moment meer dan welkom. Maak kennis met onze dienst nabestaandenzorg.

Je bent in goede handen

Als uitvaartspecialist is DELA gespecialiseerd in alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met afscheid. Wij helpen met de uitvaartkosten, de uitvaart zelf en onze consulenten nabestaandenzorg ontfermen zich over de praktische en administratieve verplichtingen nadien. DELA is vooral gekend voor haar uitgebreide uitvaartverzekering, maar heeft ook een eigen netwerk van hooggekwalificeerde uitvaartondernemers, drie crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem.