Menu
Zoek
Contact

DELA deelt in haar winst

Het verzekerde kapitaal van je Uitvaartzorgplan stijgt dit jaar zonder dat je daarvoor extra premie moet betalen.

Hoeveel bedraagt de winstdeelname?

De bijgeschreven winstdeelname vind je terug op je bijzondere voorwaarden. Dit is de winstdeelname die sinds de start van je contract is toegevoegd aan je verzekerde kapitaal.

Wat is winstdeelname

Als DELA winst maakt vanuit de opbrengsten van zijn beleggingen, dan deelt DELA deze winst met zijn verzekerden.

De te betalen premie blijft hetzelfde, maar het verzekerde kapitaal stijgt.

winstdeling
vraagteken

Waarom delen we onze winst?

De winstdeling is gebaseerd en geïnspireerd op de coöperatieve gedachte ‘samen delen’ die de leidraad is van DELA.

DELA België maakt deel uit van een coöperatie en streeft geen winstmaximalisatie na. Zo moeten we geen winst toekennen aan externe aandeelhouders. Dit betekent niet dat DELA niet ondernemend is en dat we geen winst (willen) maken, maar wel dat we deze winst ten goede laten komen aan onze verzekerden.

Noot: er is geen garantie op het uitkeren van jaarlijkse winstdeelname.

Hoe zit deze winstdeling in elkaar?

Een groot deel van je betaalde premies wordt een lange tijd belegd. Elk jaar wordt er op basis van de rendementen op die beleggingen een eventuele winstdeling berekend door DELA. Er wordt eerst rekening gehouden met de winst die nodig is om toekomstige verplichtingen aan alle verzekerden van DELA veilig te stellen. Daarna wordt het eventuele winstaandeel toegekend aan jouw verzekerd kapitaal. Als er winstdeelname is verhogen we het verzekerd kapitaal op 1 juli.

Winstdeelname en indexatie: hoe werkt dat?

Het is belangrijk dat op elk moment het verzekerde kapitaal voldoende is om je afscheidswensen te realiseren. De kosten van een uitvaart stijgen elk jaar. Als op jouw polis indexering van toepassing is, dan wordt het verzekerd kapitaal met het indexpercentage verhoogd. De premie wordt dan ook aangepast.

DELA kent dit jaar winstdeelname toe. Dit betekent dat de hiervoor genoemde indexatie voor een deel of volledig betaald wordt vanuit de winstdeelname. In dat geval is er een kleine of zelfs geen enkele premiestijging, maar wel een verhoging van het verzekerde kapitaal.

Meer informatie over indexatie
begrafenisondernemer

Je bent in goede handen

Als uitvaartspecialist is DELA gespecialiseerd in alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met afscheid. Wij helpen met de uitvaartkosten, de uitvaart zelf en onze consulenten DELA nabestaandenzorg ontfermen zich over de praktische en administratieve verplichtingen nadien. DELA is vooral gekend voor haar uitgebreide uitvaartverzekering, maar heeft ook een eigen netwerk van hooggekwalificeerde uitvaartondernemers, drie crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem.

Onze uitvaartondernemers zorgen voor een mooi afscheid op maat van jouw wensen of die van je nabestaanden.

Vind een begrafenisondernemer in jouw buurt