Menu
Zoek
Contact

Wat gebeurt er als ik mijn verzekering opzeg ?

Jammer dat je overweegt om je verzekering stop te zetten. Met je DELA uitvaartverzekering verzeker je immers de kosten van je uitvaart. Vanaf je eerste premiebetaling ben je verzekerd voor het volledige kapitaal. Een mooi gebaar voor je dierbaren.

Wat gebeurt er als je je polis opzegt?

Kanscontract
Een verzekering is wat men noemt een 'kanscontract'. Niemand weet op voorhand wanneer het overlijden van de verzekerde zich zal voordoen. Toch moeten we dit risico vanaf dag één dekken, ongeacht de premies die je op dat ogenblik al betaald hebt. 

Geen spaarformule
Je uitvaartverzekering is een verzekeringsproduct, en geen spaarformule. De betaalde premies zijn dan ook risicopremies en geen stortingen om een kapitaal bijeen te sparen.

Overlijdensverzekering
De polis is een overlijdensverzekering (levensverzekering bij overlijden). Daarbij wordt contractueel een uitkering overeengekomen in geval van overlijden van de verzekerde. De verzekeringnemer betaalt dus een risicopremie om zich tegen het overlijdensrisico te beschermen.

Einde verzekering
De verzekering wordt beëindigd met het overlijden van de verzekerde. Je kunt de premiebetalingen ook stopzetten voor de contractuele einddatum van je premiebetalingen. Maar hou er rekening mee dat dit altijd financieel nadelig is.

Stopzetten: twee opties
Wil je je uitvaartverzekering toch stopzetten? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. Je koopt de polis af.
  2. Je maakt de polis premievrij.

In de eerste optie zetten we je polis stop, en je krijgt, als er voldoende waarde is opgebouwd, een deel van de betaalde premies terug volgens bepaalde voorwaarden: de afkoopwaarde.

In de tweede optie, als er voldoende waarde is opgebouwd, blijf je levenslang verzekerd (maar je betaalt geen premies meer), weliswaar voor een verminderd kapitaal. Je polis blijft dus gewoon verderlopen.

Je las het algemene antwoord op deze vraag. Zoek je het antwoord specifiek voor jouw verzekering ?

Vind de antwoorden die je zoekt specifiek voor jouw verzekering hier:

Weet je niet welke verzekering je hebt ? We helpen je graag.

Geef hier je polisnummer in

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?

Wij helpen je graag.

Neem contact op