Menu
Zoek
Contact

Meest voorkomende misverstanden over een uitvaartverzekering

Over verzekeringen circuleren er dikwijls onduidelijkheden, maar een verzekering hoeft bijvoorbeeld niet duur of bijkomstig te zijn. Zit jij met vragen over een uitvaartverzekering? Dan is het goed om je te informeren over de volgende 3 misverstanden.

Uitvaartverzekering

Misverstand 1: kinderen niet mee verzekerd

In het DELA Uitvaartzorgplan hoef je geen extra premies te betalen om je kinderen jonger dan 18 op te nemen in de polis. Ze zijn automatisch mee verzekerd. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is het melden wanneer je een verzekering aangaat of het opnemen bij gezinsuitbreiding.

Misverstand 2: sparen is een beter alternatief

Anders dan wat velen denken, betaal je meestal minder premie dan het bedrag waarvoor je verzekerd bent.

Stel: je bent 40 jaar, hebt geen medische aandoeningen en sluit een contract af bij DELA voor € 7.500 gedurende 25 jaar. Je zal dan op je 65ste slechts € 7.326 betaald hebben, maar bent wel voor € 7.500 verzekerd. Een voordeel van bijna € 200(!). Tel daar de jaarlijkse indexering bovenop en je bedrag zal meer waard zijn geworden.

Maak een simulatie
Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekering

Misverstand 3: het is duur

Het DELA Uitvaartzorgplan is een levensverzekering Tak 21. Dit wil zeggen dat je verzekerd bent voor het volledige verzekerde bedrag, al na één betaling. Als je dus vroeger overlijdt en bijgevolg nog niet alle premies betaald hebt, keert DELA toch het volledige verzekerde bedrag uit. Gemoedsrust voor jou en je gezinsleden.

Benieuwd naar jouw persoonlijk voorstel voor een DELA uitvaartverzekering? Maak een simulatie voor het DELA Uitvaartzorgplan, al 7 jaar op rij verkozen tot beste uitvaartverzekering van België(*).

Bereken mijn premie
Maak een simulatie voor de uitvaartverzekering van DELA
Bereken mijn premie

De beste uitvaartverzekering van België

*Dinsdag 24 oktober 2023 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2023 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.

ouders met babybeste uitvaartverzekering