Menu
Zoek
Contact
uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering: gemoedsrust voor jou én jouw nabestaanden

Een uitvaartverzekering op maat van jouw wensen?
Bereken mijn premie

Een uitvaartverzekering: een houvast in moeilijke tijden

Ook al lijkt je afscheid nog veraf: het is verstandig om nu al stil te staan bij later. Na een overlijden blijven nabestaanden doorgaans achter met de financiële zorgen en praktische en administratieve regelingen rondom de uitvaart. Een financieel hulpmiddel achter de hand hebben, is alvast één zorg minder.

Benieuwd naar de kostprijs van een DELA uitvaartverzekering?

Bereken mijn premie

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een levenslange overlijdensverzekering bedoeld om je uitvaartkosten te betalen en wordt daarom ook wel begrafenisverzekering genoemd. Je verzekerde bedrag komt vrij bij overlijden en gaat rechtstreeks naar de uitvaartondernemer of naar de perso(o)n(en) die je hebt opgegeven tijdens het afsluiten van de verzekering.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoeveel een uitvaartverzekering nu precies kost. Dit hangt namelijk af van je uitvaartwensen. Wil je begraven worden? Dan zal je meer geld moeten voorzien dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor crematie. Om een goede inschatting te maken, download je best een overzicht van de kosten per uitvaartonderdeel.

De uitvaartverzekering van DELA: het DELA Uitvaartzorgplan

Het DELA Uitvaartzorgplan is de uitvaartverzekering in België die meer doet. Omdat we weten dat het niet stopt bij de betaling van de uitvaartfactuur, blijft DELA zich ook na de uitvaart ontfermen over jouw nabestaanden.

  • Ondersteuning en begeleiding bij het papierwerk
  • Psychologische bijstand voor gezinsleden
  • Extra bijstand (bv. kinderoppas tijdens de dienst)

Wens je graag persoonlijk advies over het DELA Uitvaartzorgplan of heb je nog vragen? Maak dan een afspraak met jouw vertrouwde makelaar of DELA adviseur.

Neem contact op

Wie kan ik begunstigen? Wat als ik een testament heb? Hoeveel bedraagt de erfbelasting? Alles wat je moet weten voor het aangaan van een uitvaartverzekering vind je hier.

Lees meer