Menu
Zoek
Contact
voor elkaar dagen

Voor Elkaar Dagen: een initiatief van DELA voor… elkaar

Dagelijks zetten alle DELA-collega’s zich in om de pijn en het verdriet bij een afscheid te helpen verlichten. Via onze job, maar ook graag daarbuiten met de ‘Voor Elkaar Dagen’. Bij DELA krijgt elke medewerker de kans om zich één dag tijdens de werkuren vrijwillig in te zetten voor een organisatie die net als DELA ontzorgt rondom afscheid.

In 2023 bieden wij hulp aan volgende organisaties:

Netwerk Palliatieve Zorg Waasland

Netwerk Palliatieve Zorg Waasland ondersteunt patiënten, zorgverleners, organisaties en mantelzorgers die dagelijks instaan voor palliatieve zorg met concrete ondersteuning, advies, opleidingen en studiedagen. Zo helpt het Netwerk voor alle betrokkenen de nodige sereniteit te creëren waarbinnen een écht afscheid mogelijk wordt.

Meer info

Het Berrefonds

Het Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden wanneer hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind. De ondersteuning vertrekt vanuit het aanbieden van een ‘Koesterkoffer’ vol troostende spullen. Het fonds ondersteunt ook scholen na het verlies van een leerling en biedt in zijn Koesterhuizen een warme plek voor wie troost zoekt.

Meer info

Les Arbres du Souvenir

Les Arbres du Souvenir is een stichting van openbaar nut die in Fleurus een bos heeft ingericht als herinneringsbos. Nabestaanden kunnen er de as van hun overleden dierbare begraven, herdenkingsrituelen bijwonen en een wandeling maken in de natuur. De stichting wil een alternatief aanbieden voor columbaria en strooiweides en troost bieden midden in de natuur.

Meer info

Reveil

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw inloodsen. Onder meer aan de hand van diverse producties, zoals de ingetogen troostconcerten op 1 november op meer dan 100 begraafplaatsen en ‘De Grote Oversteek’, waarbij honderden kaarsjes te water worden gelaten.

Meer info

We Love Mariefonds

Het We Love Mariefonds helpt kinderen die langdurig ziek zijn of te maken krijgen met ziekte en het overlijden van een naaste. Het fonds verzacht hun verdriet en maakt het bespreekbaar, onder andere met ‘Sterrenwachterspoppen’, een bijhorend prentenboek en een luisterverhaal.

Meer info

ConTempo

ConTempo een netwerk van mensen die hun partner verloren door overlijden. ConTempo brengt lotgenoten samen om ze te ondersteunen in hun rouwproces en ze uit hun isolement te halen. Via vorming en onderlinge contacten gaan ze samen op zoek naar een nieuwe toekomst.

Meer info

DELA Fonds

Naast de ‘Voor Elkaar Dagen’ biedt DELA ook via het DELA Fonds steun aan organisaties die zich inzetten om de pijn en het verdriet rondom afscheid te verlichten. Als deel van een coöperatie en vanuit ons solidair gedachtengoed ‘voor elkaar’, vinden wij het immers belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving.

Meer info