Menu
Zoek
Contact
uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering: gemoedsrust voor jou én jouw nabestaanden

Een uitvaartverzekering: een houvast in moeilijke tijden

Ook al lijkt je afscheid nog veraf: het is verstandig om nu al stil te staan bij later. Na een overlijden blijven nabestaanden doorgaans achter met de financiële zorgen en praktische en administratieve regelingen rondom de uitvaart. Een financieel hulpmiddel achter de hand hebben, is alvast één zorg minder.

Benieuwd naar de kostprijs van een DELA uitvaartverzekering?

Bereken mijn premie

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een levenslange overlijdensverzekering bedoeld om je uitvaartkosten te betalen en wordt daarom ook wel begrafenisverzekering genoemd. Je verzekerde bedrag komt vrij bij overlijden en gaat rechtstreeks naar de uitvaartondernemer of naar de perso(o)n(en) die je hebt opgegeven tijdens het afsluiten van de verzekering.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoeveel een uitvaartverzekering nu precies kost. Dit hangt namelijk af van je uitvaartwensen. Wil je begraven worden? Dan zal je meer geld moeten voorzien dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor crematie. Om een goede inschatting te maken, download je best een overzicht van de kosten per uitvaartonderdeel.

De uitvaartverzekering van DELA: het DELA Uitvaartzorgplan

Het DELA Uitvaartzorgplan is de uitvaartverzekering in België die meer doet. Omdat we weten dat het niet stopt bij de betaling van de uitvaartfactuur, blijft DELA zich ook na de uitvaart ontfermen over jouw nabestaanden.

Geen zorgen over uitvaartkosten

Met een DELA Uitvaartzorgplan blijven je nabestaanden gespaard van kosten en zorgen die een overlijden met zich meebrengt.

+

We staan er niet graag bij stil, maar een begrafenis of crematie kost gemiddeld € 7.000 (bron: Spaargids.be). Verzeker je hiertegen met een uitvaartverzekering. Je kiest zelf het bedrag dat vrijkomt bij overlijden en hoe lang je premies wil betalen. Financiële gemoedsrust voor zij die achterblijven.

Hulp na overlijden

De checklist van financiële, administratieve en praktische regelingen bij een overlijden is lang. DELA ontzorgt.

+

Onze ervaren consulenten helpen families in rouw met de bankzaken, verwittigen de nodige instanties en wijzigen abonnementen of zetten deze stop. Ook bij leven kan je ons contacteren met al jouw praktische vragen rond overlijden.

Extra bijstand

DELA biedt assistentie en regelt een aantal zaken op vraag van je familie. Deze diensten zijn weliswaar betalend.

+

Met het wegvallen van een gezinslid kan het huishouden een lastige taak worden. Daarom kan DELA zorgen voor gezinshulp. Heb je kleine kinderen of huisdieren? Ook hier kan oppas voor geregeld worden.

Anderen vroegen ook

Een uitvaartverzekering hoeft niet per se duur te zijn. Het biedt ook tal van voordelen. Wij maakten voor jou de vergelijking in dit blogartikel.

Sommige banken en verzekeringsmaatschappijen leggen een leeftijdsbeperking op. Bij DELA is dat niet het geval. Iedereen die 18 jaar is of ouder en in België woont, kan bij ons een uitvaartverzekering afsluiten.

Dit komt eveneens toe aan je begunstigden. DELA houdt hier zelf niets van bij. Wie zijn je begunstigden? Dat kunnen je erfgenamen zijn, zoals je partner of kind(eren), maar je kan evengoed je buur of goede vriend(in) opgeven.

Een uitvaartverzekering op maat van jouw wensen?
Bereken mijn premie

Wens je graag persoonlijk advies over het DELA Uitvaartzorgplan of heb je nog vragen? Maak dan een afspraak met jouw vertrouwde makelaar of DELA adviseur.

Neem contact op

Wie kan ik begunstigen? Wat als ik een testament heb? Hoeveel bedraagt de erfbelasting? Alles wat je moet weten voor het aangaan van een uitvaartverzekering vind je hier.

Lees meer