Menu
Zoek
Contact

Vroeger Hooghenraed klant? Welkom bij DELA!

Sinds 1 oktober 2018 heeft DELA de uitvaartverzekeringspolissen van Hooghenraed overgenomen aan dezelfde voorwaarden. DELA staat voor ‘Draagt Elkanders Lasten’ en maakt deel uit van een coöperatie. Als dé uitvaartspecialist is DELA gespecialiseerd in het verzekeren en verzorgen van crematies en begrafenissen.

Vraag een brochure aan

In 2018 werd het DELA Uitvaartzorgplan door DECAVI verkozen tot beste Belgische uitvaartverzekering. Ex-Hooghenraed klanten moeten dus zich geen zorgen maken. DELA is een stabiele en betrouwbare organisatie met een uitstekende service en een hoge klantentevredenheidsscore (96% van onze klanten geeft ons een 7, 8 of 9/10).

Maakt u als verzekeringnemer deel uit van een groter gezin? Vergeet dan uw partner of meerderjarige kinderen niet aan te sluiten via een DELA Uitvaartzorgplan. Ook zij kunnen genieten van de vele voordelen van onze uitvaartverzekering. Minderjarige kinderen kunt u steeds bijschrijven op uw polis, mits eenvoudige melding en zonder bijpremie.

Een polisvoorstel voor een DELA Uitvaartzorgplan aanvragen

Wat veranderde voor klanten die vroeger bij Hooghenraed waren?

Er zijn een aantal zaken die gewijzigd zijn door deze overstap naar DELA:

  • Uw polis: u heeft voortaan een ander polisnummer. 
  • Uw bijstandspolis: indien u een aparte bijstandspolis heeft, wordt deze ondergebracht onder uw kapitaalspolis. U heeft dus nog maar één polisnummer.
  • Uw premie: uw premie blijft ongewijzigd en wordt vanaf nu per polis geïnd. Indien u dus meerdere polissen heeft, zullen de verschillende premies afzonderlijk van uw rekening gaan.
  • Uw domiciliëring: voortaan is DELA de schuldeiser i.p.v. Hooghenraed. Dit gebeurt automatisch.
  • Uw overschrijving: als u betaalt via deze manier, vervalt vanaf nu de administratieve kost van € 1,01. De rekening waarop u uw premie betaalt, blijft hetzelfde.

Uiteraard blijven de bestaande voorwaarden van uw polis geldig.

MijnDELA

Uw contactgegevens wijzigen? Uw begunstigden aanpassen? Andere wijzigingen aan uw polis doorvoeren? Dat kan! Registreer u via MijnDELA en download het desbetreffende wijzigingsformulier voor uw aanpassing. Wij zorgen dat uw gevraagde wijzigingen worden doorgevoerd in ons klantensysteem.

Een overlijden melden

Een overlijden kan u 24/7 melden op het nummer 078 05 05 78.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Hooghenraed?

Hooghenraed Levensverzekeringen N.V. is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Ze maakt deel uit van de Conservatrix Groep die sinds 1872 actief is in het verzekeren van mensen. In België is Hooghenraed actief geweest met het product Overlijdensbijstand, een uitvaartverzekering met een uitgebreide dienstverlening. Op 31/12/2017 zette Hooghenraed alle activiteiten stop in België. Het was dus van belang voor de verzekeringnemers dat een geschikte overnemer werd gevonden. Dit is DELA geworden. DELA heeft de portefeuille van Hooghenraed overgenomen. Concreet betekent dit, dat dit jaar de overdracht van de portefeuille naar DELA zal plaats vinden op 1 oktober 2018. Voor de klant verandert er niets. Deze blijft verzekerd voor de bedragen en waarborgen zoals vermeld in de polis. Ook de Algemene Voorwaarden blijven onverminderd van kracht. De premie blijft eveneens ongewijzigd.

2. Ben ik nog klant bij Hooghenraed?

Neen, klanten kunnen vanaf 1 oktober 2018 wel bij DELA terecht voor alle vragen en aanpassingen betreffende hun polissen. De telefoonlijn van Hooghenraed wordt vanaf 1 oktober 2018 doorverbonden naar DELA.

3. Hoe worden klanten en makelaars geïnformeerd?

De klanten van Hooghenraed ontvangen een brief met daarin aangegeven dat DELA de portefeuille van Hooghenraed overneemt, maar dat er voor de klant niets verandert. Ook de makelaars ontvangen hierover een brief, gezien zij het eerste aanspreekpunt blijven.

4. Waarom heeft DELA Hooghenraed overgenomen?

Deze overname past perfect in de strategie van DELA België. Die is gericht op verdere expansie van de uitvaartverzekeringsportefeuille, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. De portefeuille omvat ongeveer 32.000 polissen en is zeer gelijkaardig aan het Uitvaartzorgplan van DELA.

5. Blijven alle bestaande contracten van Hooghenraed van kracht zoals ze nu zijn?

Alle bestaande contracten worden door deze overeenkomst overgenomen onder de huidige geldende voorwaarden. 

6. Wat zijn de grootste verschillen tussen DELA en Hooghenraed op het gebied van premies, voorwaarden, en andere verzekeringsaspecten?

Zowel DELA als Hooghenraed behoren tot het specifieke segment van de uitvaartverzekeringen, die in grote mate overeenkomen. Er zijn uiteraard bepaalde technische en andere modaliteiten die her en der verschillen. Deze overname is een complementaire deal.