Menu
Zoek
Contact

Een uitvaartverzekering: fiscale aspecten

Kiezen voor een uitvaartverzekering betekent kiezen voor gemoedsrust en zekerheid. Je zorgt namelijk dat je nabestaanden later beschermd zijn tegen de financiële gevolgen van een overlijden. Maar hoe zit het met het juridische en fiscale aspect van een uitvaartverzekering? Hoe is elk onderdeel opgebouwd en worden je nabestaanden nadien belast? DELA geeft je een grondig antwoord op al deze vragen.

Een diepere blik op je uitvaartverzekering

Hoe zit een uitvaartverzekering precies in elkaar? Hoe verloopt het proces juridisch, wie krijgt wat en hoe vertaalt zich dat op fiscaal vlak? Lees er meer over.

Hoe is een uitvaartverzekering opgebouwd?

Een uitvaartverzekering is opgebouwd zoals een (levens)verzekering. Om de juridische- en fiscale aspecten hiervan goed te kunnen begrijpen, maakte DELA een inzichtelijke analyse en overzicht. We bekijken samen wat een uitvaartverzekering precies is, welke rollen hierin verwerkt zijn en op welke zaken je eventueel moet letten:

  • Wie is de verzekerde?
  • Wie is de verzekeringsnemer?
  • Wat zijn de begunstigden?
  • Is er fiscale aftrekbaarheid of moet er belasting betaald worden op een uitvaartverzekering?

Het DELA Uitvaartzorgplan: meer dan enkel een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een mooie toevoeging voor later wanneer je je familie extra steun wil bieden. Het creëert financiële veiligheid en geeft de juiste ondersteuning wanneer het nodig is.

De uitvaartverzekering van DELA doet veel meer dan een standaard uitvaartverzekering omwille van de extra zorg en voordelen:

  • Persoonlijk: je kiest zelf voor welk bedrag je je wil verzekeren en hoe lang je afbetaalt
  • Je bent verzekerd voor het totale bedrag vanaf de eerste betaling
  • Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd mits melding en zonder extra premie
  • Zorg voor je nabestaanden na de uitvaart

Benieuwd? Ontdek meer over het DELA Uitvaartzorgplan.

De beste uitvaartverzekering van België

beste uitvaartverzekering

*Dinsdag 24 oktober 2023 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2023 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.