Menu
Zoek
Contact
vrouw en man met hond
Mijn DELA verzekeringspremie bekijken
Bereken mijn kostprijs

Wat kost een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering voorzie je een bedrag voor je uitvaartkosten. Een financiële zorg minder voor je geliefden, want gemiddeld kost een afscheid vandaag € 7.000 (bron: Spaargids.be). Omdat ieder afscheid persoonlijk is (begrafenis of crematie, koffietafel, gedrukte rouwkaarten,...), verschilt ook de premie.

Bereken in 1 minuut je kostprijs voor een DELA uitvaartverzekering op maat.

Mijn kostprijs berekenen

Rust en zekerheid voor jouw naasten

Hulp na overlijden

De checklist van financiële, administratieve en praktische regelingen bij een overlijden is lang. DELA ontzorgt.

+

Onze ervaren consulenten helpen families in rouw met de bankzaken, verwittigen de nodige instanties en wijzigen abonnementen of zetten deze stop. Ook bij leven kan je ons contacteren met al jouw praktische vragen rond overlijden.

Geen zorgen over uitvaartkosten

Met een DELA Uitvaartzorgplan blijven je nabestaanden gespaard van kosten en zorgen die een overlijden met zich meebrengt.

+

We staan er niet graag bij stil, maar een begrafenis of crematie kost gemiddeld € 7.000 (bron: Spaargids.be). Verzeker je hiertegen met een uitvaartverzekering. Je kiest zelf het bedrag dat vrijkomt bij overlijden en hoe lang je premies wil betalen. Financiële gemoedsrust voor zij die achterblijven.

Kinderen mee verzekerd

Het DELA Uitvaartzorgplan is de uitvaartverzekering voor jouw gezin.

+

Kinderen (-18j) genieten mee van bescherming. Dit heel eenvoudig door ons de naam van je kind mee te delen.

Wettelijke informatie

Het DELA Uitvaartzorgplan is een individuele levensverzekering (Tak 21), onderworpen aan het Belgisch recht.

Het DELA Uitvaartzorgplan dekt geen overlijden dat het gevolg is van:

  • Zelfmoord binnen het jaar na de inwerkingtreding van de polis
  • Vrijwillige deelname aan een collectieve gewelddaad, terreur of oorlog (uitgezonderd professionele omstandigheden: bv. militairen, politie, brandweer)
  • Het plegen van een misdaad of wanbedrijf als (mede)dader
  • Voor extra bijstand, psychologische bijstand, repatriëring & vervroegde terugkeer gelden specifieke beperkingen en uitsluitingen. Deze vind je terug in de Algemene Voorwaarden.

 

Je kan een premieberekening/-offerte voor een DELA Uitvaartzorgplan doen op dela.be en/of via jouw makelaar.

Enkel de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden zijn bindend. Je wenst kosteloos een kopie van deze documenten? Graag een mailtje naar info@dela.be.

Je hebt klachten? Wij helpen je graag verder: contact@dela.be of DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen.

Je wenst liever een onafhankelijke partij? Contacteer de Ombudsman Verzekeringen via de Meeûsplantsoen 35 – 1000 Brussel.

Voordat je een online polis aanvraagt, adviseren we om eerst deze documenten door te nemen: Infofiche DELA Uitvaartzorgplan, Algemene Voorwaarden, Segmentatiecriteria en de Algemene zorgplicht

Goed om te weten

Een uitvaartverzekering heeft als hoofddoel de uitvaartfactuur betalen. Toch kies jij aan wie DELA het verzekerde bedrag bij overlijden moet uitkeren:

Als er na betaling van de uitvaartfactuur een bedrag rest, gaat dit eveneens naar de begunstigden. Heb je geen begunstigden aangeduid? Dan verloopt het via de nalatenschap en komt het toe aan je wettelijke erfgenamen.

In principe kan iedereen een uitvaartverzekering van DELA aangaan. De enige voorwaarden zijn:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je hebt een officieel adres in België.

Ben je 70 jaar of ouder? Ook dan kan je een verzekering afsluiten. We vragen je wel om het verzekerde bedrag in één keer te betalen. Daarna geniet je levenslang van alle voordelen.

Overtuigd?

Nu een uitvaartverzekering afsluiten? Vraag hier online een polisvoorstel voor een DELA Uitvaartzorgplan aan.

Vraag mijn polisvoorstel aan

Advies op maat

Zit je nog met vragen of heb je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak met één van onze ervaren adviseurs of makelaars.

Maak een afspraak

De beste uitvaartverzekering van België

beste uitvaartverzekering

*Dinsdag 24 oktober 2023 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2023 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.