Menu
Zoek
Contact

Niemand gaat verloren

KAA Gent en DELA eren overleden voetbalsupporters

KAA Gent hecht niet enkel belang aan de band met haar supporters, maar ook aan de verbinding tussen de supporters onderling. ‘Wanneer iemand van ons overlijdt, raakt dat onze hele familie’, klinkt het bij Wim Beelaert van de KAA Gent Foundation. ‘Daarom maken we het sinds 2015 samen met DELA mogelijk om overleden Buffalo’s te herinneren op de herdenkingsmuur in ons stadion.’

Tijdens de 52ste minuut van elke competitiewedstrijd in de KAA Gent Arena worden bovendien de recent overleden supporters herdacht. Onder begeleiding van fonkelende gsm-lichtjes zingt het stadion dan Mia, een heus kippenvelmoment. De herinneringsmuur en de 52ste minuut zijn ondertussen uitgegroeid tot een mooie, warme Buffalotraditie.

Op zondag 25 februari, vlak voor de aftrap van de wedstrijd KAA Gent - R Antwerp FC, organiseerden KAA Gent en DELA samen ook een herdenkingsmoment aan de herinneringsmuur. Woordvoerder Marysia Kluppels van DELA: ‘In de KAA Gent Arena staan de supporters samen stil bij de fans die daar zo veel mooie momenten beleefden. Momenten die hun geliefden voor altijd zullen koesteren. Bij DELA merken we elke dag opnieuw het belang van mooie herinneringen. Tijdens een uitvaart verbinden ze en troosten ze de nabestaanden. Nadien kan het ophalen van herinneringen een gunstige invloed hebben op het rouwproces. Herdenkingsmomenten als deze zijn daarom heel waardevol.’ Bekijk hier ons persbericht.

Voetbaluitvaart
Voetbaluitvaart
Voetbaluitvaart
Voetbaluitvaart