Alles over het DELA Uitvaartzorgplan

Een uitvaartverzekering beschermt je familie tegen de financiële gevolgen van een overlijden. Je regelt alles zelf vooraf en bespaart op die manier je nabestaanden later de kosten en zorgen van je uitvaart. Het Uitvaartzorgplan, de uitvaartverzekering van DELA, stel je samen op maat van jouw wensen. Bovenop de financiële ondersteuning, is er praktische en psychologische hulp voor je nabestaanden.

Bereken mijn premie

Mijn DELA verzekeringspremie bekijken
Bereken mijn kostprijs

Wat maakt het DELA Uitvaartzorgplan uniek?

Met een uitvaartverzekering verzeker je je voor een bepaald bedrag met als hoofddoel de uitvaartkosten te betalen. De gemiddelde begrafenis- of crematiekosten liggen vandaag tussen de € 6.000 en € 7.000 (*). Dit bedrag komt vaak op de schouders van je nabestaanden. Tegen deze kosten kan je hen alvast beschermen.

(*) Bron: marktanalyse DELA november 2022

ouders met babybeste uitvaartverzekering

De beste uitvaartverzekering van België

*Dinsdag 24 oktober 2023 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2023 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.

Het DELA Uitvaartzorgplan is een kapitaal uitvaartverzekering. In dit soort polis verzeker je een bedrag dat bij overlijden beschikbaar is om de uitvaartkosten te betalen.

  • Je kiest zelf het verzekerde bedrag en de looptijd van jouw premiebetalingen in functie van de uitvaartkosten.
  • DELA betaalt de uitvaartkosten rechtstreeks aan de begrafenisondernemer of aan de begunstigden in de polis.
Bereken mijn premie

Wettelijke informatie

Het DELA Uitvaartzorgplan is een individuele levensverzekering (Tak 21), onderworpen aan het Belgisch recht.

Het DELA Uitvaartzorgplan dekt geen overlijden dat het gevolg is van:

  • Zelfmoord binnen het jaar na de inwerkingtreding van de polis
  • Vrijwillige deelname aan een collectieve gewelddaad, terreur of oorlog (uitgezonderd professionele omstandigheden: bv. militairen, politie, brandweer)
  • Het plegen van een misdaad of wanbedrijf als (mede)dader
  • Voor extra bijstand, psychologische bijstand, repatriëring & vervroegde terugkeer gelden specifieke beperkingen en uitsluitingen. Deze vind je terug in de Algemene Voorwaarden.

 

Je kan een premieberekening/-offerte voor een DELA Uitvaartzorgplan doen op dela.be en/of via jouw makelaar.

Enkel de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden zijn bindend. Je wenst kosteloos een kopie van deze documenten? Graag een mailtje naar info@dela.be.

Je hebt klachten? Wij helpen je graag verder: contact@dela.be of DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen.

Je wenst liever een onafhankelijke partij? Contacteer de Ombudsman Verzekeringen via de Meeûsplantsoen 35 – 1000 Brussel.

Voordat je een online polis aanvraagt, adviseren we om eerst deze documenten door te nemen: Infofiche DELA Uitvaartzorgplan, Algemene Voorwaarden, Segmentatiecriteria en de Algemene zorgplicht

Wat zijn de voordelen van een DELA Uitvaartzorgplan?

Hulp bij administratieve beslommeringen
Vermijd uitvaartkosten voor je nabestaanden
Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd