Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering die bij je past

Met een uitvaartverzekering mag je gerust zijn dat het geregeld is. Je geliefden hoeven zich niet te bekommeren over de financiële, praktische en administratieve zorgen van de uitvaart. Met een DELA Uitvaartzorgplan creëer je vandaag al gemoedsrust voor later. Een fijne geruststelling én een mooi gebaar voor je nabestaanden.

Bereken mijn premie
Mijn DELA verzekeringspremie bekijken
Bereken mijn kostprijs

Gemoedsrust en zekerheid

Een overlijden gaat gepaard met een periode van rouw, verdriet en onzekerheid. Daarbovenop komen tal van vragen: wat zal de uitvaart kosten? Wie moeten we op de hoogte brengen van het overlijden? Wat met de administratieve en praktische verwikkelingen na het afscheid?

Een uitvaartverzekering kan je hierbij helpen. Heb je nood aan ondersteuning voor, tijdens en na het overlijden? DELA staat steeds voor je klaar.

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Vermijd uitvaartkosten voor je nabestaanden
Hulp bij administratieve beslommeringen
Psychologische bijstand
Repatriëring
Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd
Jouw verzekerd kapitaal blijft waardevast

Wettelijke informatie

Het DELA Uitvaartzorgplan is een individuele levensverzekering (Tak 21), onderworpen aan het Belgisch recht.

Het DELA Uitvaartzorgplan dekt geen overlijden dat het gevolg is van:

  • Zelfmoord binnen het jaar na de inwerkingtreding van de polis
  • Vrijwillige deelname aan een collectieve gewelddaad, terreur of oorlog (uitgezonderd professionele omstandigheden: bv. militairen, politie, brandweer)
  • Het plegen van een misdaad of wanbedrijf als (mede)dader
  • Voor extra bijstand, psychologische bijstand, repatriëring & vervroegde terugkeer gelden specifieke beperkingen en uitsluitingen. Deze vind je terug in de Algemene Voorwaarden.

 

Je kan een premieberekening/-offerte voor een DELA Uitvaartzorgplan doen op dela.be en/of via jouw makelaar.

Enkel de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden zijn bindend. Je wenst kosteloos een kopie van deze documenten? Graag een mailtje naar info@dela.be.

Je hebt klachten? Wij helpen je graag verder: contact@dela.be of DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen.

Je wenst liever een onafhankelijke partij? Contacteer de Ombudsman Verzekeringen via de Meeûsplantsoen 35 – 1000 Brussel.

Voordat je een online polis aanvraagt, adviseren we om eerst deze documenten door te nemen: Infofiche DELA Uitvaartzorgplan, Algemene Voorwaarden, Segmentatiecriteria en de Algemene zorgplicht

De beste uitvaartverzekering van België

beste uitvaartverzekering

*Dinsdag 24 oktober 2023 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2023 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.