Uitvaartkosten: welk bedrag voorzie ik best?

Bescherm je dierbaren

In een wereld waarin kosten stijgen, worden ook uitvaarten duurder. Een dienst kost vandaag gemiddeld € 7.000 (bron: Spaargids.be). Daarom is het belangrijk om nu al voorbereid te zijn op later. Met de juiste financiële planning vind je gemoedsrust en zekerheid. Weten wat een uitvaart naar jouw wensen zal kosten?

begrafenis
Bereid je voor op de toekomst
Ontvang mijn uitvaartkosten overzicht

Met een uitvaartverzekering ben je zeker

Wil je zeker zijn dat er later, wanneer je er niet meer bent, een bedrag is waarmee je nabestaanden de uitvaartkosten kunnen betalen? Dan is een uitvaartverzekering een goede optie. Het afscheid dat je voor ogen hebt, is gegarandeerd vanaf de eerste betaling. Gemoedsrust voor je naasten.

Uitvaartverzekeraar DELA gaat verder. In het DELA Uitvaartzorgplan, onze uitvaartverzekering, zit ook nabestaandenzorg inbegrepen. Een consulent DELA nabestaandenzorg helpt je familie met allerlei praktische en administratieve formaliteiten na overlijden. Zo maken we ruimte voor verdriet.

Ontdek snel je kostprijs voor een DELA Uitvaartzorgplan online.

Bereken mijn kostprijs in 1 minuut

Het DELA Uitvaartzorgplan? Dat is:

Geen zorgen over uitvaartkosten

DELA betaalt de uitvaart.

+

Je nabestaanden blijven gespaard van stijgende uitvaartkosten. Een DELA Uitvaartzorgplan groeit mee in de tijd, dankzij indexatie.

Administratieve bijstand

Een helpende hand en een luisterend oor in moeilijke tijden.

+

Vragen over geblokkeerde bankrekeningen, gewijzigde abonnementen of pensioen? Een consulent DELA nabestaandenzorg staat klaar.

Psychologische ondersteuning

Rouwen doe je niet alleen.

+

DELA betaalt 5 individuele sessies of 1 familiesessie van 1 uur bij een psycholoog in de buurt. Want praten, helpt.

ouders met babybeste uitvaartverzekering

De beste uitvaartverzekering van België

*Dinsdag 24 oktober 2023 werd het DELA Uitvaartzorgplan in Brussel verkozen tot beste uitvaartverzekering 2023 door DECAVI. De DECAVI trofeeën bekronen de beste Tak 21 levensverzekeringsproducten en worden verkozen door de DECAVI jury na een grondige analyse. De categorie ‘uitvaartverzekering’ telde 4 kandidaten. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de producten gecontroleerd op basis van hun rendabiliteit voor de verzekerde, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie.

Wettelijke informatie

Het DELA Uitvaartzorgplan is een individuele levensverzekering (Tak 21), onderworpen aan het Belgisch recht.

Deze uitvaartverzekering, ontwikkeld door DELA Natura- en Levensverzekeringen N.V. - Belgisch bijkantoor, dekt levenslang jouw uitvaartkosten voor het verzekerde bedrag.

Het DELA Uitvaartzorgplan dekt geen overlijden dat het gevolg is van:

  • Zelfmoord binnen het jaar na de inwerkingtreding van de polis
  • Vrijwillige deelname aan een collectieve gewelddaad, terreur of oorlog (uitgezonderd professionele omstandigheden: bv. militairen, politie, brandweer)
  • Het plegen van een misdaad of wanbedrijf als (mede)dader
  • Voor extra bijstand, psychologische bijstand, repatriëring & vervroegde terugkeer gelden specifieke beperkingen en uitsluitingen. Deze vindt u terug in de Algemene Voorwaarden.

Je kunt een premieberekening/-offerte voor een DELA Uitvaartzorgplan doen op dela.be en/of via uw makelaar.

Enkel de Algemene voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden zijn bindend. U wenst kosteloos een kopie van deze documenten? Graag een mailtje naar info@dela.be.

Je hebt klachten? Wij helpen u graag verder: contact@dela.be of DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen.

Je wenst liever een onafhankelijke partij? Contacteer de Ombudsman Verzekeringen via de Meeûsplantsoen 35 – 1000 Brussel.

Neem ook zeker deze documenten door:

Infofiche DELA Uitvaartzorgplan, Algemene voorwaarden, Segmentatiecriteria en de Algemene zorgplicht