Menu
Zoek
Contact

Waarom zou jij een uitvaartverzekering kiezen?

25 januari 2023
Leestijd: 2 min

Met een veelzijdig aanbod aan verzekeringen, is het niet altijd eenvoudig te weten wat nu precies goed is voor jou. Je wil een kapitaal opbouwen of sparen voor later. Voor jezelf of voor je geliefden. Hoe dan ook wil je zekerheid voor later en een gevoel van gemoedsrust creëren.

Verschillende soorten levensverzekering

Welk type levensverzekering je kiest is afhankelijk van jouw doel:

  1. Wil je jezelf en je gezin beschermen van financiële zorgen zolang je leeft?
  2. Dan ga je best voor een klassieke levensverzekering. Deze keert een verzekerd bedrag uit bij een overlijden of op een vastgelegd moment.

  3. Wil je in de eerste plaats je nabestaanden de kosten en zorgen van jouw uitvaart besparen?
  4. Dan is een uitvaartverzekering de ideale oplossing.

Een mooi gebaar voor je nabestaanden want zij kunnen gerust zijn dat alles geregeld is wanneer je komt te gaan.

Meer informatie over de verschillende soorten levensverzekeringen?

Lees hier meer

Wat doet een uitvaartverzekering?

Een overlijden brengt verdriet, vragen en ook kosten met zich mee. Dit kan voor nog meer onzekerheid zorgen tijdens een emotioneel moeilijke periode. Een uitvaartverzekering kan deze zorgen alvast wegnemen. Ook heb je de mogelijkheid je uitvaart vooraf zelf te regelen en bepaalde wensen vast te leggen.

Net zoals elke andere verzekering kies je het bedrag waarvoor je je wil verzekeren. Het hoofddoel is om de uitvaartkosten te betalen, maar je kan er ook voor kiezen je verzekerde kapitaal na te laten aan een begunstigde(n) naar keuze.

Heb je je eerste premie betaald? Dan ben je vanaf nu verzekerd voor het totale verzekerde kapitaal. Kom je toch vroeger te overlijden dan de einddatum van je afbetaling? Jouw totale verzekerde bedrag wordt tot op de laatste cent uitgekeerd.

Wat kost een uitvaart?

Hoe een uitvaart eruitziet en wat die zal kosten, ligt voor een deel bij jezelf en jouw wensen. Wil je een ingetogen viering in beperkte kring, een begrafenis of crematie, bloemen of specifieke catering, … Het zijn allemaal zaken die de prijs van je uitvaart zullen bepalen. Om een beter zicht te krijgen op de specifieke uitvaartkosten, geven we je een handig overzicht.

Het Uitvaartzorgplan ondersteunt je nabestaanden

Het Uitvaartzorgplan, de uitvaartverzekering van DELA, beschermt jouw geliefden tegen de financiële gevolgen van een overlijden. Als uitvaartspecialist weten we hoe belangrijk het is voor het rouwproces om sereen afscheid te kunnen nemen. Daarom gaan we verder dan een klassieke uitvaartverzekering en leggen we een extra focus op de ondersteuning van nabestaanden.

In een moeilijke periode staan onze consulenten DELA nabestaandenzorg jouw naasten bij en helpen hen met alle praktische en administratieve zaken waarmee ze geconfronteerd worden. Zo krijgen families tijd voor wat écht telt: het verlies van hun dierbare een plaats geven.

Meer weten over het Uitvaartzorgplan?

Ontdek het hier