Menu
Zoek
Contact

Wat is DELA?

DELA verzekert en verzorgt uitvaarten. Als uitvaartspecialist ontzorgt DELA mensen op één van de moeilijkste momenten van hun leven: het afscheid van een dierbare. Onze organisatie bestaat reeds meer dan 80 jaar en is sinds 1989 aanwezig in België, waar ze bijna 800 medewerkers telt die helpen vóór, tijdens en na een uitvaart. DELA is gekend als uitvaartverzekeraar, heeft een 60-tal hoog gekwalificeerde uitvaartcentra op meer dan 110 locaties in België en bezit 4 crematoria. Dit alles maakt dat DELA het persoonlijk afscheid verzorgt van 1 op de 10 Belgen. Verder heeft DELA een eigen repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. Zo verzorgt DELA ongeveer 80% van alle repatriëringen in België.

Bovendien staan 25 consulenten nabestaandenzorg dagelijks klaar om de nabestaanden na de uitvaart te helpen met praktische en administratieve beslommeringen. Ze ontzorgen nabestaanden en vormen zo het hart van onze dienstverlening, samen met de uitvaartcentra.

Naast een uitvaartverzorger is DELA ook een uitvaartverzekeraar die het Nieuw DELA Uitvaartzorgplan aanbiedt. Dat is een uitvaartverzekering waarmee u de kosten van uw uitvaart op voorhand regelt. Door nu een Uitvaartzorgplan te nemen, zorgt u voor gemoedsrust later. De dag dat u er niet meer bent, betaalt DELA de uitvaartkosten voor het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Daarnaast zorgt DELA voor praktische hulp, (psychologische) begeleiding en advies voor u en uw nabestaanden.

DELA staat voor ‘Draag Elkanders Lasten’. Vanuit haar sociale betrokkenheid richtte DELA het DELAfonds op. Dat steunt initiatieven die het moeilijke moment rondom het afscheid draaglijker willen maken. Zo sponsoren we momenteel via het DELAfonds Boven De Wolken, een vzw die mooie fotoreportages verzorgt van ouders en gezinnen met hun sterrenkindje als blijvende, warme herinnering.

Terug naar categorie overzicht

Gerelateerd