Menu
Contact

Waarom werkt DELA met een gezondheidsverklaring of medische acceptatie procedure?

Naast de Belgische uitvaartspecialist is DELA ook verzekeraar. En verzekeraars, die verzekeren risico's. U neemt immers een verzekering op uw leven en daarvoor wilt DELA het overlijdensrisico goed en correct kunnen inschatten.

Daarom vragen wij informatie over uw gezondheid. Wenst u een Nieuw DELA Uitvaarzorgplan af te sluiten? Dan is het belangrijk dat u deze gezondheids- en toestemmingsverklaring volledig en naar waarheid invult. Maar wees gerust, het merendeel van de mensen verkeert doorgaans in goede gezondheid. Zij kunnen dus zonder problemen een Uitvaartzorgplan afsluiten. In sommige gevallen is er echter wel sprake van een medisch verleden of ziekte en kan er een bijpremie of wachttijd gevraagd worden.

Voor het afsluiten van een Nieuw DELA Uitvaartzorgplan past DELA voor elke volwassen kandidaat-verzekerde dus een medische acceptatie toe. Deze procedure bestaat uit een gezondheidsverklaring, eventuele bijkomende medische vragenlijsten en een toestemmingsverklaring. Voor kinderen moet er geen gezondheidsverklaring ingevuld worden.

Meer weten? Neem een kijkje op www.dela-ma.be. Hier vindt u meer informatie terug over de verschillende stappen in het medisch acceptatieproces.

Terug naar categorie overzicht

Gerelateerd